Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (377)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ iba guilty pleasure, pretože Brightburn je na svoj námet a potenciál značne hlúpy film, s hromadou failov a ako horor tiež nefunguje. Takéto mrhanie zamrzí, lebo nápad je super, rovnako ako niektoré detaily. Hlavne asi záver, scéna v lese (SPOILER! ten výstrel bez váhania je top! Koniec SPOILERU) a hlavne som sa totálne zamiloval do Three Little Birds ako belošskej uspávanky. Zábavné, nenudiace, smiech prevážil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný mix Supermana a Přichází Satan! bez napětí a děsivé atmosféry. Chybějící strašání nenahradí ani osudný pohled do zářivek, ani hluboký zákus do volantu. Když se dům na farmě mění v ementál, trocha napětí se přeci jen dostaví, ale to už k závěru moc času nezbývá. Zřejmě z opatrnosti jdou některé drsnější záběry stranou, a tak, jak přesně dopadla Caitlyn při zvedání Brandona, se může divák jen dohadovat. Další kousek, co do kina nepatří (na premiéře jsme byli tři). ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Viděno v kině. Ani se mi na to moc nechtělo do kina, ale nakonec jsem se přeci jenom na to vrhnul. A ve finále nejsem vůbec zklamaný. V podstatě jsem dostal zhruba tak to, co jsem v pozitivním slova smyslu čekal. Tématem to nepřinese vůbec nic nového, je to prostě takový zlý Superman. S ohledem na nízký rozpočet, možnosti atd to asi ani lépe dopadnout nemohlo. Možná by to chtělo o něco delší stopáž či víc nápadů, ale co už. Nuda zde nehrozí ani na minutu, tempo to má poměrně velké. Asi tak ta ½ snímku mě až tolik nebrala, ale v druhé části už mi to chvílemi přišlo i trochu napínavé a zábavnější. Na tak malý rozpočet to bylo ale celkově obstojné. Má to slušnou kameru, dobré herce a hlavně je to dobře ozvučněné. Rko je zde docela solidně využité – ta scéna s natrhlou čelistí byla opravdu top. Takže, není to film, který bych chtěl vidět víckrát, ale v rámci jednohubky to vcelku zabavilo. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Originální a divácky hodně přijatelný filmový počin, kterému by možná slušela více seriálová podoba s větším informačním rozvinutím o jeho původu a důvodu, proč je na Zemi (ve filmu se to bohužel nedozvíme). Herecky slušné a uvěřitelné výkony, kluk je hezky freak a psycho, takže mu divák přeje smrt co nejdřív:D. Po technické stránce je to zvládnuto absolutně skvěle a gore je šťavnaté a pěkně drsné, takže každý horor fanda si na tom smlsne (střep v oku, zlomená čelist a policistka proházená skrz celý dům byly fakt brutální). Dějově to zase žádná sláva není, samotné finále jako typicky ve většině hororech tohoto typu a celková filmová kostra jednoduchá, ale to se asi dá odpustit. V poslední čtvrtině filmu se to hezky vygradovalo a o akci už nebyla až do konce filmu nouze, takže za mě povedený dětský horor, i když letošní Potomek mě bavil asi o něco víc. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Než si z nedostatku fertility adoptovat ze zoufalství ufonskou kal-elí kukačku, to už je daleko bezpečnější skáknout si do děcáku pro nějaký ten potrat cigánských narkomanů. Ten můžete alespoň řádně řezat, aniž by vám hrozilo, že vás za to jednou umlátí vaším vlastním pikapem, popřípadě vyvrhne bleskoočima. Jindy nadstandardně inventivní bratři Puškkové tentokrát uplácali jen průměrného, laciného a veskrze omšelého venkovského Antisupergeje, který, místo aby to rozjel pěkně naprudko globálně a vyhladil všechny ty komerčně vyhajpované, plytké a povrchní omalovánkové bukanýry, jen unyle zahluší pár vidláků a odfrčí si to na orbitu. Čili takové stěží patnácticentimetrové edukační starosti naprosto iritující hysterické pičí matky v permanentní laktační psychóze s nesympatickým ádéhádé Superfrackem, jehož byste nejradši od samého počátku umlátili kryplonitem, načež brnkli generálu Zodovi, ať si to přijede zkontumovat. Ale pořád lepší než nějaký megasprávňácký přihřátý debil ve slipech natažených přes elasťáky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Scény ze střední školy byly natáčeny na střední škole Patricka Henryho ve městě Stockbridge ve státě Georgia, USA. Jedná se o stejnou školu, ve které se natáčely obě série seriálu Stranger Things (od r. 2016). (MeanWhile)
  • Natáčelo se od března do května 2018 v USA. (Varan)

Reklama

Reklama