Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (36)

plakát

Raptor Island: Ještěři útočí (2004) (TV film) odpad!

Královská zábava pro mentálně narušené jedince jako my, kteří si tuhle pecku seženou a dobrovolně jí zkouknou.. Neskutečná stupidita, kde je uplně všechno špatně. Rozhodně nepouštět, pokud na to nejste 100% připraveni a nemáte po ruce žádný drogy :) Pokud jo, tak můžu doporučit.

plakát

Iluzionista (2010) 

Nádherně nakreslené, ale obsahově poměrně prázdné..

plakát

127 hodin (2010) 

Největším problémem filmu je paradoxně celý námět. Zaprvé sám o sobě je pro zfilmování poměrně nevhodný, zadruhé se jedná o historku velmi profláklou, což bylo u mě největším negativem. I kdyby divák příběh Aarona Ralstona předtím neznal, prozrazení její pointy se před zkouknutím těžko ubrání. Tudíž po perfektním dynamickém začátku následuje střed filmu, který bych charakterizoval jako "čekání až si tu ruku konečně upižlá", protože kvůli tomu okamžiku koneckonců byl film natočen a kvůli tomu na něj chodí lidi do kina. Tato část je naplněna perfektními okamžiky, bohužel jich není dost. Naproti tomu scéna uřezávání ruky je natočena jak jinak než geniálně (byl jsem velmi zvědavý jak se režisér popere například s přeřezáváním nervu, z plátna přímo čiší bolest na hranici omdlení, Danny Boyla nezklmal) a závěrečná scéna záchrany za doprovodu Sigur Rós je pro mě nejintenzivnější filmová katarze za hodně dlouhou dobu. Když si k tomu přičtu skvělého a sympatického Jamese Franca, skvělý hudební doprovod.. Až na slabší "čekací" část jsem byl spokojen, ba dokonce překvapen, že podle tohoto šťastně-tragického lidského osudu byl natočen výborný film.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Nemůžu si pomoct, ale celou dobu jsem měl neuvěřitelnou zlost na postavy v celý třídě pro jejich demenci a chování. Nevěřim, že by nikdo z nich do přehanné šikany nezakročil a že by všichni stáli za "vůdcem" třídy, kterej se ke všemu choval jako naprostý idiot, kterýmu by ve školách které jsem osobně navštěvoval dal brzo někdo po tlamě. Protože ač se vždy najde spousta primitivů a submisivních nemyslících jedinců, věřte že jich je oproti racionálním lidem měnšina. Ano, v každý třídě je nějakej "vůdce" a nějakej outsider, tím ale realismus filmu končí. Závažné téma šikany samotné z filmu pecku neudělá. Buď se mělo podat více uvěřitelněji/naturalisticky, nebo více absurdně/přehnaně jako v případě daleko lepšího Ondskan.

plakát

Afro Samurai (2007) (seriál) 

Naprosto zničující atmosféra, geniálně propracovaný vizuál a skvělý hudební doprovod od RZA. Svět Afro samuraie mě okamžitě pohltil, leč musim přiznat, že po třech minutách mi byl jasný vývoj celé zápletky včetně rozuzlení. Tahle šablonovitost a předvídatelnost mi brání v udělení páté hvězdičky, přesto sem si tohle dílo maximálně vychutnal a komukoliv ho rád doporučim.

plakát

Hvězdná srážka (1978) 

Viděno na LFŠ 09 se simultánním dabingem a s klidným srdcem můžu říct, že šlo o jeden z mých nejlepších kinozážitků v životě :) Snad nikdy jsem se u filmu tak nenasmál, takže já jednoznačně za 5*.

plakát

Live 8 (2005) (koncert) 

Nehodnotitelný... Ale kdybych přece jen musel, tak 5*, za dokonalý výstup kompletní sestavy Pink Floyd.

plakát

Absolvent (1967) 

Nebýt dokonalé hudby pánů Simona a Garfunkela, film by se mi v žádném případě nevryl tak hluboko do paměti. Ale stalo se a zůstane tam ještě hodně dlouho :)

plakát

Nirvana Unplugged In New York (1993) (koncert) 

Nejlegendárnější Unplugged koncert ze všech. Zážitek umocňuje fakt, že Cobain byl ještě chvíli před koncertem sjetej a neschopnej čehokoliv. Ta neuvěřitelná upřímnost, kterou ze sebe vydal, dělá umělce umělcem a já mu jí bezezbytku věřil.