Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení herci (10)

Al Pacino

Na tohoto herce je každý popis krátký, každé slovné zbytečné. Legenda, legenda, legenda.

Robert De Niro

Člověk, který úspěšně konkuruje Al Pacinovi v rolích gangsterů. U mě si to zkazil hraním v odpadech jako Přeber si to znovu či Fotr je lotr.

Joe Pesci

"Nickymu dáte pěstí a on si přinese nůž. Vytáhnete na něho nůž a on si přinese bouchačku. A máte-li u sebe pistoli, raději ho hned zastřelte, jinak bude bojovat tak dlouho, dokud jeden z vás nezemře." Tomuhle herci se stačí chovat jen přirozeně. Ideální na obsazení do rolí cholerických maniaků.

Johnny Depp

Mistr univerzál.. Od pošuka z továrny na čokoládu přes agenta Donnieho Brasca až po Střihorukého Edwarda. Génius.

Bruce Willis

Jednoduše legenda. Podle MacGyvera vykreslená postava agenta, jež zvládne vše na světě, včetně sestřelení vrtulníku autem a při následném dopadu neutrpí ani škrábanec. Má neomezeno munice, přesnou mušku, ostré hlášky a neuvěřitelně silný žaludek, když se brodí stovkami mrtvol svých nepřátel. Pro mě jednoznačně nejlepší herec tvrďáckých rolí.

Morgan Freeman

"Tady jsou všichni nevinní. To jsi nevěděl? Heywoode, za co jseš tady ty?". Černý, irský přistěhovalec ve vězeňském drama. Starý a zkušený agent po boku mladého, temperamentního, honící nejhoršího sériového vraha, kterého kdy viděl. Nebo vetchý stařík, bojující v elitní skupině bývalých federálních agentů? Morgan Freeman - sázka na jistotu.

Kevin Spacey

Získal si mě i přes omezený počet rolí, ve kterých jsem ho shlídl. O Obvyklých podezřelích ani mluvit nemusím. Ale jako "správňácký fízl", uvědomující si až pozdě zákeřnost a nestálost prostředí okolo mě dostal. A nelze se nezmínit o jeho úloze křesťansky fanatického sériového vraha, jež je tak chorobně trpělivý a vypočítavý, až z toho jde mráz po zádech.

Edward Norton

Tvrďák. Americký rasista a neonacista, zjišťující, že celé jeho přesvědčení je o ničem a všichni jsme vlastně stejní šmejdi, nezáležíc na barvě kůže a který se snaží přesvědčit svého mladšího bratra, že to, v co nyní věří je vlastně špatné. Rváč, znuděný životem, hledající vybočení ze stereotypu za pomoci imaginárního přítele, vytvoření skupiny lidí, kde se frustrace vybije starým, osvědčeným způsobem. Karetní podvodníček, dlužící peníze kam se jen podívá. Splátky pro něj neplatí, žije ze dne na den. Snaží se do svého stylu života stáhnout i začínajícího právníka.

Guy Pearce

Memento, L.A. Přísně tajné, Útěk z MS-1, se všemi těmito rolemi si Guy poradil na jedničku. Ať už hrál zmateného drsňáka, jež si jako poslední vzpomínku pamatuje smrt své manželky a celé tělo má pokryté tetováním, jež mu nahrazují jeho ztracenou paměť, nebo úředníčka s kulatými brýlemi, který se dostane na mušku jednomu z největších podrazů Losangelské policie, vždy byl tahoun. Ani nemluvě o agentu Marionu Snowovi, kde exceloval jako Willisovský typ hlášky sypajícího, akčního hrdiny.

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg je klasik. Od komedií až po vážné role, vždy do toho jde naplno a dokáže udělat film napjatý ve správné chvíli. U spousty jeho filmů jsem si myslel, že svou roli nehraje, ale žije. Jedna z velkých postav současné kinematografie.