Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Telenovela

Recenze (227)

plakát

Premiér (2019) (seriál) 

Národní klenot, který ve velkém předběhl svou dobu a představil nám nový žánr, který většina lidstva pochopí nejdřív za 100 let. Neandrtálci taky nevysvětlíte kvantovou fyziku. Dokonalá politická satira, která trefně a správně ironicky definuje naší současnou politickou situaci, dává na odiv korupci, náš hlavní hrdina dokonale, samozřejmě i s pomocí skvělého hereckého výkonu Jaromíra Soukupa, vyobrazuje dvě tváře většiny našich politiků, hlavně jejich nulové sociální cítění. Tohle po mdlé Ulici opravdu chybělo na našich televizních obrazovkách a jsem ráda, že tu čest měla televize Barrandov, která od doby, co jí pan Soukup koupil, sklízí jeden úspěch za druhým a prestiž neustále roste. Nebudu předstírat falešnou skromnost, Barrandov má šanci se do budoucna vyrovnat i jiným velikánům světové úrovně. Myslím, že v zámoří se mají ještě hodně co učit a mě nezbývá nic jiného, než dychtivě čekat zde, v psychiatrické nemocnici Bohnice na další epizodu. Ta sebevražda mi po první epizodě nevyšla, po té druhé to snad výjde. S veškerou úctou a přání úspěchu vaše věrná divačka, Alžběta Tudorovna.

plakát

Amputace (2012) 

Film mě neskutečně bavil. O holce, která je jakýsi démon společnosti, co si jde neodbytně za svým, úplně ignorující okolí, které jí pohrdá a i tak dosáhne všeho, co si zamanula. Přímá, mnohdy bezcitná, cynická, jediné, co miluje je její mladší sestra a tahla zápletka vygraduje do opravdu velice stavnatého finále, kde jen čumíte s otevřenou pusou, co jste to právě viděli. V roli ošklivky modelka, v roli utáple matky z předměstí je bývalá pornohvězda. Není to horor, ale spíše taková černá komedie o psychicky narušené holce, co až příliš miluje gore a přecenuje se ve všem, co dělá. Ve výsledku skvělá syrová podívaná, kdy jenom čekáte, kdy se trochu více odváže. Malá uchylárnička.

plakát

Cesta (2009) 

Bezkonkurenčně jeden z nejdepresivnějších filmů, co jsem kdy viděla. Psychologické drama s prvky thrilleru, kde obě hlavní postavy procházejí novodobým peklem, snaží se přežít ve světě, kde už nevládnou žádné hodnoty krom sebenasycení, čímž si koupí pár týdnu života navíc. Viggo Mortensen je známý pro své efektivní, podkůži jdoucí hraní, na které se připravuje velice intenzivně. Vypadá sice jako magor s mečem na parkovišti, či jako bezdák v supermarketu, ale zatím jsem nenatrefila na roli, kterou by nezvládl na jedničku třikrát podtrženou. Malý klučina se mi zpočátku zdal celkem slabý, ale jakmile přišlo na napínavé scény, dokázal udržet se svým starším kolegou krok, navzdory tomu, že mu v podstatě jen sekundoval. Nešetří se tu s hodně silnými, emotivními scénami, ze kterých divák úplně cíti tu bezmoc, kde si oba hlavní hrdinové sahají na samotné dno. Celý film nutí k zamyšlení, zda jsou větší štastlivci ti, co zahynuli než ti, co přežili. Palec nahoru dávám i za minimální používání počítačových efektů, které by zbytečně ubíraly realistickému obrazu postapo budoucnosti. Film nedoporučuji pro citlivé povahy se sklony k depresím, protože toho by jim v jejich dezolátním stavu ještě přidalo. Mě samotné se už i u scény s colou dělala husina.

plakát

American Crime Story (2016) (seriál) 

Herecké obsazení viditelně zvedlo celkovou prestiž seriálu a nasadilo opravdu vysokou latku. Jede to slimejším tempem, zato nám ukazují podstatná fakta. Možnost dívat se na to z obou stran a pokládat si otázku O.J to udělal, O.J to neudělal. (Jasně, že udělal.:D) Cuba Gooding krom komediálního nadání umí perfektně zahrát na vážnou notu a labilního O.Je zahrál dokonale. David Schwimmer u mě navěky bude ten nouma Ross, ale ten jeho přecitlivělý Bob Kardashian je hodně uvěřitelný a člověk se musí furt soustředit na ten jeho elegantní šedý pruh. Kdo se mi z celkového obsazení do noty trefil nejvíc byli Sarah Paulson a Johnny Travolta. Mám ráda takové ostřílené právníky s bojovým duchem. Jen jeden z nich chce spravedlnost, druhý slávu. Některé díly jsou sice slabší, ale i tak má zvědavost přichází s dalším dílem a opravdu mě zajímá, jak to dopadne. Sice všichni víme, jak to skončilo, ale počítám s tím, že to tvůrci závěr smíchají do takové neutrální cesty.

plakát

Gravitace (2013) 

Určitě jeden z nejlepších filmů roku 2013. Člověk vs. Vesmír(skóre by byl spoiler) toto téma mě vždy zajímalo a film mi dal přesně to, co jsem chtěla. S fyzikálními zákony si režisér sice pohrává, nicméně účel to splnilo. Film je spíše o psychice, o tom, jak je člověk bezbranný a nicotný oproti síle vesmíru, který nepromíjí chyby a dává jen jednu šanci. Vizuálně je to prostě mňamka, podle mě film měl jedny z nejlepšich efektů, co jsem kdy viděla. V kině jsem si užila ten krásny pohled na matinku Zemi. Sandra Bullock nepředvedla fámozni herecký vykon, ale vytřískala z té role, co se dalo. Byla uvěřitelná a to mi stačí. George Clooney tam přinesl humor a moudrost, zahrál sice kvalitního borce s typickým heroickým přesvědčením, přesto jeho skoro nulový pud sebezáchovy mě trochu zarazil. Režisérovi skláním klóbrc a vzdavám hold, protože zachytil vesmír takový, jaký je a o dvě hlavní postavy jsou tam v podstatě jen od toho, aby se měl divák o koho emociálně opřít. Soundtrack mi doteď nahání husí kůži. U filmu jsem nemusela bůhvíjak přemýšlet, zkrátka jsem si ho fakt užila.

plakát

Na území žen (2007) 

Upřímně film považuji za docela dobrou romantiku, nemá v sobě skoro žádné klišé a předvídatelnost. Kristen Stewart působila ještě docela sympaticky naproti tomu, co předvedla později ve své kariéře. Meg Ryan je jasný příklad herečky, která nikdy nezkazí žádný milostný film. Líbilo se mi, jak si v roli oddychovala a zároven zahrála postavu, která je docela dost komplikovaná, ač se tak na první pohled netváří. A taky samozřejmě, že Adam Brody pálil po ní a né blond Stewartce, které spíše jen dával rady do života. Není tu milostný trojúhelník, ač se to tak na první pohled vypadá. Postavy si pomáhají jeden druhého pochopit a hlavně vypořádat se sebou samotným. Rain kiss Adama Brody a Meg Ryan mi přišel asi jako nejemotivnější část celého filmu. Není bůhvíjaké milostné psychologické dílko. Je to spíše taková odlehčená romantika, co zrovna neurazí. V sympatickém prostředí se sympatickými tvářemi(i když někdo, kdo viděl Twilight nemusí mít stejný názor na ksichtek K-Stew) a docela slušnými hereckými výkony, myslím tak akorát na romantický film. Film má se snaží předávat poselství a moudra, ale bohužel to nepředal natolik, aby to člověk pobral kompletně. Kristen Stewart mě tu neohromila, tak jak tu píšete v komentářích. Její výkon nebyl špatný, ale aby mě dostal do kolen a ještě bych jí za to dala Oscara, to fakt né. Herci měli dostatečnou empatii, aby své postavy dokázali žít, ale nic vrcholového. Je to asi jeden z mých nejoblíbenějších romantických filmů, protože tu nejde o tom, kdo s kým bude, ale o tom, jak se s tím kdo vypořádá. Sofistikovaný příběh, který je krásně reálný, čistá émerická prácička.

plakát

Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008) (seriál) 

Srdcovka už od pilotu. Líbí se mi, jak je příběh pojatý atraktivněji a zároveň nenabourává původní předlohu a v podstatě pokračuje reálnější cestou, než je tomu ve filmu. Sarah na mě konečně působila jako ženská, co fakt něco prožila a podepsalo se to na všech stranách její osobnosti. Je to drsňačka, na které se zároveň projevuje mírná labilita, a tak to má být. Člověk který prožije to, co ona, ten se zkrátka jen tak neoklepe. Ale zároveň je to milující matka, Lena na mě zapůsobila daleko více mateřsky, než původní Sarah. Mlady John Connor je zkrátka v pubertě a ukazujou nám tu, jak se z puberťáka vyklube muž. Na svůj věk je ale docela vyspělý a nějaké boty se mu dají odpustit. Cameron tu si snad každý zamiluje, nejen John. Krásna a učenliva ochránkyně, ona a John jsou dodnes mé velké OTP. Seriál má určitě hodně co nabídnout, je veliká škoda, že to nepokračovalo až do 3.serie, kde by se to rozlousklo. Jednotlivé zapletky byly opravdu napínavé, postavy byly velice sympatické, dalo se s nimi krásně sžít. Dodnes je to jeden ze seriálu, co oplakávam, protože jsem si ho opravdu neskutečně zamilovala. Nechybí tomu ani humor typický pro terminátorské filmy, ani dávka akce, napětí a stříleček. Pro mě nezapomenutelný seriál.

plakát

Moje sestra vlkodlak 2 (2004) 

Můj nejoblíbenější díl trilogie. Tento film jsem si opravdu vychutnala. Oproti prvímu dílu byl tento o dost vyspělejší, krvavý, napínavý a celkem dobrý psycho. Emily Perkins se tímto dostala mezi mé nejoblíbenější herečky. Jsou tu dost povedené lakačky i morbidní zabíječky. Moc se mi líbilo napětí mezi Tylerem a Brigitte. Dle mě by třešínka na dortu bylo, kdyby se z Tylera stal vlkodlak a Brigitte se páření stejně nevyhla. Ale ani původní konec nepovažuji za špatný. Tím se dostávám ke Ghost. Byla to nepochybně dost dobře zahraná i napsaná postava, člověk nevěděl, co si o ní myslet, nicméně byla na můj vkus až moc otravná a přímo až násilým vecpaná do děje. Zato Ginger v Brigittině hlavě, to byl krásný záchvěv nostalgie. Od prvního dílu se to o dost liší, je tam více akce, je tu větší nátlak na psychiku, už samotná odvykací léčebna byla dost mimo, přesto lepší. A doplňky jak masturbační terapie, popálená babička, či sexy Tyler, byli dost noblesní. Tenhle film jednoduše ví, čím si diváka získat. Je to více reálné, hororové, nikoliv podivná fantasy parodie, jako první díl. Prostě lahůdka, která patří mezi mé srdcovky.

plakát

Ledově ostří (2007) 

Zábavná parodie na sérii filmu "Ledové ostří", u které jsem se prijemně bavila. Will Ferrel je prostě fantastický herec, jakákoliv vtipná role mu sedí. Film má přitažlivou atmosféru, sympatické herce a dobrou hudbu. Film má být sice parodií, ale přesto má dramatický podtext a ukazuje i sílu přátelství a tvrdé dřiny.

plakát

Chance (2002) 

Nizkorozpoctovy film, ktery zahreje u srdce. Amber je opravdu talentovana a i z mala.dokazala udelat hodne. Jeji chemie s Jamesem je uzasna. Nejsou herci jedne tvare, je opravdu znatelny rozdil, mezi postavami z Buffy a temito. U fimu jsem se vubec nenudila, dokonce jsem si to pustila znovu. Amber je obrovsky talent, kdyz hraje, zpiva, tanci, pise knihy ,reziruje film...ta holka je opravdu zlata. Andy me ve vedlejsi roli nemohl zklamat...opet jeho krasny usmev, cokoladove oci. James je bourak! Celkem postpubertalni Simon, jenz se razem zmeni v dospeleho muze. Je to proste mily nenarocny fiom, ktery vas neurazi a po skonceni se budet nezne usmivat. Bylo zde hodne znat, ze herci jsou spolu radi, takze to vyviji klidnou a pratelskou atmosferu.