Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Telenovela

Recenze (227)

plakát

Amputace (2012) 

Film mě neskutečně bavil. O holce, která je jakýsi démon společnosti, co si jde neodbytně za svým, úplně ignorující okolí, které jí pohrdá a i tak dosáhne všeho, co si zamanula. Přímá, mnohdy bezcitná, cynická, jediné, co miluje je její mladší sestra a tahla zápletka vygraduje do opravdu velice stavnatého finále, kde jen čumíte s otevřenou pusou, co jste to právě viděli. V roli ošklivky modelka, v roli utáple matky z předměstí je bývalá pornohvězda. Není to horor, ale spíše taková černá komedie o psychicky narušené holce, co až příliš miluje gore a přecenuje se ve všem, co dělá. Ve výsledku skvělá syrová podívaná, kdy jenom čekáte, kdy se trochu více odváže. Malá uchylárnička.

plakát

Obraz Doriana Graye (2005) odpad!

To je taková hrůza, že ani nenacházím dalších slov, prostě děs, absolutně jsem nepochopila, o co se ten film snažil. Vypla jsem v polovině a lituju jen toho, že jsem to neudělala na začátku.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Film ve výsledku nezpůsobil tak, jak měl, byt se o to snažil každým kouskem. Dobový styl byl proveden skvěle, ale atmosféra byla nijaká, byt Londým plný špíny, spodiny byl postaven skvěle, bohužel i tak mě to do toho nevtáhlo. Ben Barnes se snažil, ale něco mu prostě chybělo. Chyběla tomu jiskra, Dorianův duševní rozklad a narcismus byly takové facky odnikud, nicméně né tak chaoticky, aby mě to probralo, ale spíše tak nuceně a nudně. Nepovedlo se dokonale vyobrazit samotného Doriana, snaha byla, ale zkrátka to, co převedl Ben, to bych předvedla taky, možná to bylo věkem a možná prostě jen na role takto komplikovaných postav nemá to, co je třeba mít. :D Krom toho celé Dorianovo počínání bylo v podstatě jen o šukání, pak bylo pár temných momentů, které z něj udělali spíše schizofrenika, co neví, co dělá. Ben měl být středobod všeho a taky jím byl, ale problém u něj byl, že ho o několik stupnů Colin Firth přehrál a strhával na sebe veškerou pozornost, takže samotný hlavní hrdina hrozně zanikal. Horor? Nebála jsem se, samotný obraz postupně červil off-screen a jeho záverečné odhalení bylo asi jediné, co bych považovala za strašidelné. Gotické horory hodně hrají na atmosféru a psychiku, tady je to ale podané hrozně mdle, šedě, nudně s hlavním hrdinou, jehož herec z toho nevytřískal všechno, co se dalo.

plakát

Zprávař: Příběh Rona Burgundyho (2004) 

Není to tak hrozné, ale humor založený je ohraných frázích, křiku a sexuální podtextu není dobrý, pokud to není vymazlenější a propracovanější, co jsem tu viděla jsem stokrát viděla jinde. A jenom kvůli hercům, kostýmům a přesvědčivého zasazení do té doby sedmdesátek dávám body k dobru, ale jako komedie to u mě moc nevyhrálo.

plakát

The Saint (2017) (TV film) 

Znatelně to původně měl být seriál, samo o sobě to v celku vypadá dobře, i když našlehané a poskládané, přesto fajn, ale žádná sláva, každá hvězda, kterou za tento film dám, patří Elize Dushku.

plakát

Nevěsta na útěku (1999) 

Narozdíl od opěvované Pretty Woman, mě tohle příjde jako mnohem přijatelnější romantický film. Především hlavní mužský hrdina má charaktér. Není to jen boháč, co z nějakého důvodu chce být s prostitutkou, je pořádně sarkastický, držkatý, není z hlavní hrdinky hned paf, vlastně jí zprvu vůbec nemá rád a postupem času si k ní vyvíjí hlubší vztah. Tenhle typ romantiky, co netlačí na pilu mě osobně sedí víc.

plakát

Air Buddies - Štěnata (2006) 

Hvězdička asi jen za Trevora Wrighta, na kterého se mi dobře kouká už od dětství. Pro děcka to asi je zábavné, moje mladší sestra(velice se bojím, jaký její filmový vkus bude) je toho příkladem, ale jinak. Plytký, nudný, tisíckrát ojetý děj, špatně vytvořená mluvící štěnata, ještě horší šerifův psí zástupce, kde to vyloženě bije do očí. Postavy holt musí být černobílé, ale to přehrávání je něco děsného. Hodně slabé, přehodnělé postavy, nejlepší výkon asi předvedla hladová tygřice. A blbosti jako chůva pro štěnata, či konkurz na to na lidi, kteří si vezmou/nevezmou štěnata, s tím už se musí počítat.

plakát

Rande (1997) (pořad) 

Jako ztráta času to není vůbec špatné. Myslím, že leckdo si tu zhojí své ego, protože věřte, že někteří lidi jsou na tom hůř, než vy, když dobrovolně šli do této show. Markéta mě neustále dorážela svými účesy a modely, Slávek Boura občas zaperlil nějakou tu hlášku. Jo, šlo to. Jedno je jisté. Bude vám trapně za ty lidi. No, já raději letím na ten Mark.

plakát

Soudkyně Judy (1996) (seriál) 

Soudce soudí na základě důkazů a výpovědí, né na základě vlastních, subjektivních dojmů z dané osoby.

plakát

Vražedné spolčení (2014) 

Já se nenudila. Obě hlavní hrdinky mě zajímaly, obě byly skvěle zahrané, především Beth, kterou hrála Georgie Henley, která obě slavnější herecké hvězdy(Sorvino&Breslin) převálcovala. Abigail už byla horší, někdy neskutečně přehrávala, ale naštětí hrála postavu, co byla zajímavá sama o sobě, tak na tom vydělala. Celý příběh je hrozně tragický a smutný, nicméně se netáhle v kompletně v nějakém melancholickém, klaustrofickém duchu. V první polovině sleduje jejich sociální prostředí, matku, která jim neustále slibuje a pak neplní, trpí depresemi, vodí si tam podivné existence mužských, není schopná se o ně postarat. Na mě působila, jakoby jí na nich vůbec nezáleželo. Obě holky procházejí opravdu těžkým obdobím, jsou bezmocné, psychicky na dně, odkázany samy na sebe a na to, co jejich matka zase vyvede. Já osobně jsem jim fandila, i když mi bylo jasné, jak to asi dopadne. Co mě zaráželo nejvíc, že holky vymyslely dokonalý způsob vraždy, ale jsou tak blbé, že založí středoškolský "vražedný" klub, píší si o tom esemesky, nezbaví se důkázů, ještě se několikrát přihnou a demetním způsobem se prozradí, to zarazilo i mě. Kdyby ta starší nebyla pí-a, tak jim to mohlo projít. Rozhodně neschvaluji v tomhle ohledu vraždy, ale tohle byl čin ze zoufalství. U nás se odebírají děti pro banality a jim nikdo nepomohl. Kdyby se na nikoho s žádostí o pomoc neobrátily, tak budiž, ale oni dělaly, co mohly a stejně to každý smetl ze stolu. Film se mi líbil pro skvělou hudbu, vykreslení psychiky, skvělí herci, pohledy obou sester, kde sledujeme jejich vývoj, k tomu i jejich představy o dokonalé matce a tak dále. Viděla jsem to celé a ani jednou jsem neměla chut přeskokovat mezi scénami.