Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný divácký ohlas moderní romantické pohádky Pretty Woman (1990) po devíti letech znovu svedl dohromady oba hlavní protagonisty filmu Julii Robertsovou a Richarda Gerea s jeho režisérem Garrym Marshallem. Plány na natočení druhého dílu Pretty Woman kolovaly Hollywoodem už od počátku devadesátých let, ale nikdo se nemohl shodnout na tom, o čem by vlastně pokračování mělo vyprávět. Proto nakonec Nevěstu na útěku (1999) s Pretty Woman spojují pouze ona tři zmíněná jména a žánr romantické komedie. Jejími hrdiny jsou poněkud splašená nevěsta Maggie Carpenterová a newyorský sloupkař Ike Graham. Maggiina historie několikanásobných útěků od oltáře zaujme novináře natolik, že o ní napíše článek. Neověří si však všechna fakta a hrozba soudní žaloby ho stojí místo (šéfovou mu nedělá nikdo jiný, než jeho bývalá žena). Je nabíledni, že následné „ověřování faktů“ oba protagonisty natolik sblíží, že nakonec dojde k další svatbě, která se snad už obejde bez nevěstina útěku. Anebo ne? ... Snímek se odehrává v marylandském městě Berlin, kde se také natáčel. Ve vedlejších rolích se objevují další známí herečtí představitelé Joan Cusacková (kadeřnice Peggy), oblíbený Marshallův herec Hector Elizondo (fotograf Fisher) a manželka Toma Hankse Rita Wilsonová (Ikeova exmanželka Ellie). Režisér Garry Marshall se ve filmu mihne, jak je jeho zvykem, při zápase na baseballovém hřišti, stejně jako se v nejrůznějších epizodkách představí členové jeho rozvětvené rodiny. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (229)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Neromantická romantická komedie, se kterou se Garry Matrshall vrátil ke dvojici jenž proslavila jeho Pretty Woman, ovšem původní náboj se ztratil kdesi na hranicích dvou Moldavských vesniček. Ta sladká naivita a jemné romantické opojení jímž Julia Roberts disponovala v Pretty Woman tady absolutně chybí a spíš si na něj chce hrát, než aby z ní vyzařovalo. Ani Richard Gere, jenž jest jinak velmi charismatickým hercem tady nechal své charisma v křesle s důchodkama. Takže tudíž vlastně dostáváme mix slabé komedie, postrádající tu třebas minimalistickou romantičnost a pokusu o ten takzvanej doják, jenž spíš podojí krávu než dojme diváky. I přes tahle negativa odevzdávají herci celkem slušné výkony a ze scénáře jednoduchého jak dekor na mém spodním prádle dostávají maximum. Jo kdyby se Marshall nesnažil kopírovat Pretty Woman jenž kdysi udělala díru do světa, mohlo to být slušné pokoukání. Takže dávám uslintané dvě hvězdičky, neb mi místy trochu poklimbávala očka a pes mi voslintal ruku :o) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nevěsta na útěku dala znovu dohromady slavnou dvojici Julia Roberts a Richard Gere. Neviděl jsem všechny filmy Garryho Msrshalla, ale bylo vcelku jasné, že Pretty Woman již nepřekoná. Nevěstě na útěku chybí především nějaká rozumná zápletka. Když totiž přijede Ike Graham, aby vyzkoumal příběh Maggie, za celou dobu se jí nezeptá ani jednou proč vlastně utíká. Ptá se všech okolo, ale jí se nezeptá. Jak tohle skončí je vcelku jasné a že Maggie zase uteče asi též. A tak mi to jako romantická komedie tentokrát moc nevychází. Na druhé straně jak herecký projev, tak scénáristická šance pro Julii Roberts je vcelku dobrá. Má vtipné hlášky a prezentuje se vlastně ve zcela opačné podobě než ve slavnějším předchůdci. A to mě docela bavilo, včetně dalších postav. Škoda, že film nedává hlavu a patu víc. Například, proč se museli neustále brát? Proč spolu prostě nechodili nebo nežili jen tak? Jenže to by tvůrci neměli o čem vyprávět. ()

Reklama

LadyVader 

všechny recenze uživatele

O čem to proboha bylo? O ženské, která absolutně neví co chce? O chlapovi kterej nemá žádnou hrdost, nebo spíš mozek, že jí naletí, ikdyž ví jaka je? O štastným, naprosto klišoidním konci? Pretty woman mě neoslovila a tohle tuplem ne, romantickou komedii si představuju fakt jinak, nejak kde se z chlapů nedělaj dementi.. Teda, je možný že jsem prošvihla nějakej důležitej moment filmu, protože jsem v půlce na asi 20 minut usnula :-D. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Trocha mi to pripomína Mlčanie jahniat.“ Marshall, Elizondo, Gere a Julia Roberts sa po trháku Pretty Woman chceli stretnúť, ale na dvojku to nevyšlo a tak vznikla Nevesta na úteku. Je to svižná, milá stávka na istotu pre romanticky naladených divákov na sobotný večer. Škoda len, že skvelý začiatok (s koňom) vyšumí do neurčitej atmosféry ničoty. Každopádne, ak milujete šarmantného Gerea a usmievavú Juliu Roberts, neváhajte. Príjemne ma prekvapilo, že z filmu cítiť, ako si všetci rozumeli, takže mnohé scény sú po hereckej stránke oveľa podarenejšie, ako by som si myslel, ak by som len čítal scenár. Ale druhý Nothing Hill to nie je. A že už ten nebol geniálny. Diváci boli po "novom Pretty Woman" každopádne zjavne hladní, takže nečudo, že pri rozpočte 70 miliónov celosvetovo zarobil 309. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jednou uměle vybudovaný kult z videopůjčoven a televizních repríz. Pokud vás duo zaujalo v Pretty Woman, toto zvládnete bez problému. Nebo ne. Na hlavní otázku většiny diváků ohledně hlavní ženské postavy film vůbec neodpoví. Tak jako, naivní romantická pohádka tak nějak v pohodě, komedie už tolik ne. 2,5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 152,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 309,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama