Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Pro mě je Pulp fiction nejoblíbenější film vůbec. Skvělí herci, skvělé filmové postavy, skvělé tři příběhy, které dávají smysl odděleně a zároveň na sebe nenápadně navazují. Vlastně všechno co mě napadne, je v tomhle filmu skvělé. Jsem si jistý že i tady by se chyby našly, ale ať jsou jakékoli, přes všechno to dobré si jich člověk nemůže všimnout, pokud je vyloženě nehledá. Skvělá věc u tohoto filmu je, že je v něm spousta skvělých scének. Když někomu říkám o tomhle filmu, pokaždé zmíním jinou scénu, protože je jich opravdu strašně moc a nejde si zapamatovat jen jednu. Taky se mi moc líbí na první pohled nudné a protahované rozhovory, například o tom jak "negr plachtil čtyři patra", nebo o čtvrtlibráku se sýrem. Tyhle rozhovory jsou opravdu skvostné! U tohohle filmu se opravdu bavím u všeho a ještě bych vyzdvihl hlavně filosofické řeči Samuela L. Jacksona, ty jsou prostě skvělé.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Tak v první řadě.. Snad nikdy a nikde jsem tolikrát neslyšel slovo "negr" jako v tomhle filmu, ale je pravda že to tam sedí. Nejsem doslova nadšenec Tarantinovek, ale když už se na nějakou podívám, musím uznat že Tarantino je mistr, především se mi líbí trocha toho černého humoru :). Hned začátek filmu je skvělý, kde pan doktor Schultz obchoduje/likviduje jako správný gentleman a zástup černochů jen nevěřícně kouká. Příběh filmu je vlastně prostý a přesto je skvělý. Strašně se mi líbí právě to, s jakou lehkostí Schultz vykonává svou práci, to jakým způsobem oddělá šerifa a maršálovi ještě v době, kdy na něj míří několik desítek pistolí řekne, že mu dluží 200 babek, to bylo opravdu super! Další scénu kterou bych vypíchl, je scéna s ku-klux klanem a jejich pytlemi. "Příště vás já i moje manželka sereme, odcházím domů!". Tři hlavní postavy, teda jejich herci jsou naprosto skvělí a pro mě osobně to vyhrává hlavně DiCaprio, který byl na plátně sice kratší dobu než Waltz s Foxxem, ale zahrál to opravdu skvěle a opět mi dokázal, proč je to jeden z mých nejoblíbenějších herců. A právě Jamie Foxx je skvělý zejména tím svým postojem, kterým všem kolem dává najevo, že není podčlověk, ba dokonce se tváří naopak, že je oproti těm okolo nadčlověk! :)

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

A to jsem si myslel, že stav totálního zmatení po shlédnutí Počátku už se nikdy opakovat nebude a ono to po konci Dokonalého triku snad bylo ještě větší zmatení. Parádní podívaná, jeden z nejlepších filmů vůbec. Do hlubšího rozboru se nebudu pouštět, jasně plných 5* a opravdu nevím, co by se tomuhle skvostu dalo vytknout. Já si nevšiml ničeho.