Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Jedním slovem: zklamání. Je to moc dlouhé, zbytečně vulgární a ve skutečnosti nic neříkající film (ano, je to sonda do života na Wall Street, nicméně takových filmů je víc a jsou lepší). Ale hlavním problémem filmu jsou herci. DiCaprio svým skvělým výkonem ostatní absolutně zastiňuje. Jejich herecké výkony byly nepřesvědčivé a bez jakéhokoliv charisma (s velkou výjimkou McCounaugheyho). Celkově má tento film řadu výrazně dobrých stránek, ale zároveň má i stejně výrazná slabá místa a proto je celkový dojem nepřesvědčivý. Prostě je to jen komedie.

plakát

Small Town Saturday Night (2010) 

Reportáž z malého typicky amerického městečka o rodinných vztazích i nadějích, že se odsud dostanou. Film se mi vcelku líbil, v některých momentech mě i překvapil, což bylo příjemné.

plakát

Anonym (2011) 

Anonym je úžasný film, ale evidentně podle komentářů ne pro každého, protože má na diváka jeden nárok a to, aby dával pozor. Pokud toho někdo není schopný, měl by se spíš zamyslet nad sebou, než jen kritizovat druhé.

plakát

Stalo se (2008) 

Dvě hvězdy za základní ideu a scénu s umělou rostlinou.

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Film mě nadchl (stejně jako už předtím Hurt Locker), i když nemám válečné filmy obecně v lásce. Úplný začátek je až děsivý - černé plátno a hlasy obětí z 9/11 (možná to bylo umocněno, že jsme byli v kině sami dva). Potom hlavně v druhé polovině film nabírá na obrátkách a samotná akce je natočená perfektně.

plakát

Miss Potter (2006) 

Žena, která založila NP Lake District pro mě bude vždy hrdinkou.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Jak film ubíhal, tak mi stále více jasné, že je to prostě na 5 hvězd. Bylo to pro mě opravdu smutné a dojemné, hlavní postavy mi přirostly k srdci.

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Gangsterka, pomsta - nic nového pod sluncem. Film je natočen řemeslně dobře, ale je plný starých amerických klišé. To vše by stačilo na 4 hvězdy, ale mě osobně neseděly dvě věci. Za prvé Craig jako labilní gangsterský synáček (mám Craiga moc ráda a tohle ho nebylo hodno) a za druhé to, že jsme neviděli do tváře ani jednomu umírajícímu Rooneymu (hlavně však juniorovi). Snad, abychom jich nakonec nelitovali.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Hlavní originalita tohoto filmového zpracování zmáné ruské klasiky tkví samozřejmě v divadelních kulisách. Život je jako divadlo a o carském Rusku to jistě platilo alespoň trojnásobně. Vše se skrývalo za oficiální zdvořilosti a poklonkování. A tento film ukázal absurdnost takové společnosti. Každý jednotlivec v ní byl uzavřen jako v kleci. A pokus Anny osvobodit se, ji stál nakonec život. Vizuální a hudební zpracování se mi líbilo. Nakonec i herecké výkony se mi jevily celkem vyrovnané (Jude Law byl ale samozřejmě nejlepší), i když bych v roli Anny a Vronského viděla raději jiné herce.