Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (735)

plakát

Afričan (1983) 

Viktor (Philippe Noiret) má vyvinutý cit a smysl pro přírodu a životní prostředí a dal tedy přednost životu v zapomenutém kraji Afriky. Ale i tady se stále přesvědčuje, že chapadla civilizace sahají dál, než předpokládal. Musí tedy vést boj i proti těm, u kterých by to nepředpokládal. Humorný příběh jednoho "snílka" se příjemně sleduje a myslím, že civilizační problém, který je ve filmu nastíněn není ani dnes ku prospěchu Země stále vyřešen a je aktuální.

plakát

Agent na útěku (2012) 

Inspirováno výše uvedeným obsahem filmu: Bývalý agent 009 Schwarzenbergus (alias žlutočervený pankáč) je společně se svou nemorální politickou stranou donucen k útěku z politické scény poté, co občané odsoudí oba dva, agenta 009 i jeho dravce, patolízala Kalouse, k likvidaci v rámci českého spiknutí čestných a pravdomluvných voličů. Bývalý agent 009 doufá, že se mu podaří v nadcházejících volbách 2013 znovu nastartovat vztah se znechucenými občany ČR, se kterými je zcela odcizen. Získá práci v Rakousku jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní feudální korporaci. Jednoho dne přijde bývalý agent 009 do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali jeho veškeré uschované materiály proti politickým odpůrcům a jeho rakouský pracovní asistent Zemanovich je ve skutečnosti trénovaný agent čestných a poctivých občanů ČR s jasným úkolem – zneškodnit agenta pankáče, Kalouse a všechny jeho voliče. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce likvidovat – bývalý agent 009 s Kalousem a všichni jeho voliči musí prchnout do českým majetkem zbohatlého a nenasytného Vartikánu, přičemž v patách mají dokonale vyškolené likvidační komando nespokojených občanů ČR. Agent 009 alias pankáč a jeho voliči, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spoléhat jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru, která zde však nikdy nebyla. Ona budovaná důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se pankáčovi voliči dozví pravdu o jeho politických cílech a úmyslech se zemí českou. .... tento akční thriller ze života vůdců nejmenované české politické strany je bohužel pouze smyšlenka, ale krásná, že? Akční Agent na útěku je propadákový thriller stejně jako je propadákem věčně chrápající postava agenta 009 na pozadí velkého vůdce Kalouse.

plakát

Akce Bororo (1972) 

Ano, po těch letech to dnes působí velmi naivně a neuměle. Téměř čtyřicet let na stáří technického provedení jistě nechá svou stopu. Ale!, ... já to viděl již v sedmdesátých letech v TV a místo ohromení jsem prožíval trapné chvíle nad tou ubohostí. Byl jsem mladý a tedy spíše bych měl takové téma přijmout než cokoliv jiného z naší tehdejší výchovné soc. filmové tvorby. Nepřijal jsem. Divte se nebo ne, už v té době zaslepeného socializmu mi to připadalo neprofesionální a laciné. Natožpak dnes, kdy můžu srovnávat se zahraniční tvorbou. Prostě se mi to tenkrát nelíbilo a proto ani dnes " v letech" nebudu hledat vůli ke shlédnutí.

plakát

Akeelah (2006) 

Obdivuhodný a dojemný příběh, který stojí za to vidět, aby si človíček vždy uvědomoval, že ne vždy za úspěchem stojí jen a jen dřina. Špetka štěstí, více přirozeného intelektu z hůry a pak samozřejmě také ta dřina. Vše se v moždíři roztluče na prach a podává smutnému a melancholickému divákovi jednorázově po dobu 112 minut. No, a je vystaráno s pravým americkým happy-endem a nějakou tou slzou v oku.

plakát

Alamo: Třináct dní ke slávě (1987) (TV film) 

Vydalo IFA MOVIE jako dvou DVD verzi. Obraz 4:3 silně neostrý (nejspíš VHS nahrávka), pouze CZ dabing, původní jazyk chybí, titulky CZ chybí taktéž. Prostě ostuda.

plakát

Alibi na vodě (1965) 

Vzhledem k tomu, že v té době (1965) se vytvářely jen samé filmy poplatné komunistickému režimu, byly detektivky (Tůma, Líbal) doslova vysvobozením pro každého nebolševického filmového diváka.

plakát

Aljaška: Duch divočiny (1998) 

Nechejme svého ducha a oko kochat nádhernými záběry konce světa, kam se z nás jen málokdo dostane. Nemá smysl porovnávat IMAX s BBC a National Geographic. Každý záběr má své kouzlo a krásu, technikou IMAX stejně jako záběrem BBS či National Geographic. Nehledejme chyby tam, kde nejsou a raději si představme, že jsme součástí promítané přírody a pohybujeme se spolu s tou krásnou, ale nebezpečnou zvěří přenádhernou přírodou, kterou ještě "zaplaťpámbůh" ten zločinec člověk nezničil. Užívejme si toho, dokud je ještě čas a zvídavá kamera nám může z přírody ještě co nabídnout.

plakát

Alpy: V království orlů (2000) (seriál) 

Odvysílala TV Prima ZOOM. Část první: Odkaz doby ledové, ... část druhá: Mezi vrcholy, ... část třetí: Návrat velkých lovců. Hodnocení intonace a zabarvení hlasu CZ dabingu: 3 hvězdy.

plakát

Amazonia vertical (2004) 

Uvážená dobrodružná a objevná výprava je jedna věc a hazard druhá. Hmm, já osobně bych se do pralesů Amazónie v sandálech nevydal i kdybych měl batoch přeplněný všemi možnými séry proti uštknutí hadem !! Ale vše dopadlo naštěstí dobře. .... ..... Jedná se o velmi zajímavý a poutavý dokumentární snímek, který si jistě oblíbí i ti, které dokumenty moc netáhnou. Prostě jedničkový, "MADE IN BARABAS" natočený rukou dobrodruha.

plakát

Americký zločin (2007) 

Velmi emotivní, krutý a depresivní snímek, kterému přiděluji velkou hvězdičku značící naprostou nevhodnost pro děti, či dospělé citlivé jedince. Rozdýchával jsem se na konci tak, jako doposud u žádného jiného dramatu. Spojení slov krutost a děti mi vždy nahání hrůzu. Ostatně jako každému psychicky zdravému člověku. Vědomí, že tento příběh se kdysi skutečně stal umocňuje celkový prožitek. Je neuvěřitelné, jaké lidské zrůdy mohou mezi námi žít, a je neuvěřitelné, kolik lhostejnosti a krutosti může být i mezi dětmi. Nedokážu pochopit jednání rodičů, že mohou svěřit své děti dlouhodobě do péče člověka, o kterém naprosto nic neví. Nedokážu pochopit, že když už to udělají, že se alespoň nesnaží pravidelně s nimi spojit telefonem a přesvědčit se, jak se jim daří. A nakonec nedokážu pochopit i to, že po krutém osudu své starší dcery opět dávají do péče svou druhou, mladší dceru, do rukou cizích lidí. Někteří lidé si prostě nezaslouží být rodiči, nezaslouží si reprodukci. Měla by jim být odňata Bohem či chirurgem. Jistý uživatel zde na ČSFD srovnává tento dramatický snímek s historickým dramatem Otakara Vávry Kladivo na čarodějnice. V jistém smyslu s tím souhlasím, přestože se oba snímky zařazují každý do jiné kategorie žánru. I zde se jedná o těžký zásah do divákovy chvilkové psychické vyrovnanosti. Americký zločin je film, který má emocionálně velmi silný námět, ale řemeslným zpracováním bych jej zařadil mezi běžný průměr. Přesto právě pro ten silný emotivní náboj si dovoluji mu dát plný počet hvězdiček.