Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

otík 

všechny recenze uživatele

Béčkový look, céčkový scénář, áčkový herec. Výsledkem je charakterní hrdina v hloupém a zbytečně překombinovaném filmu s minimem akce, která není natočena hrozně, ale nijak zvlášť neosloví. Tomuto filmu jsem nepřišel ani přes sebevětší snahu na chuť. Naprostým vrcholem jen neskutečně trapná zcela poslední scéna. Kdyby aspoň čekal v letadle a bylo "jakože" překvapení pro diváka. Ale ne, to by scénárista nesměl být totální šumař. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Celkem by mě zajímalo, kdo vymyslel ten českej název. Jako ne, že by příběh byl nějak originální, už od první scény, kdy si Aaron navlíká košili, je jasný, že Eckhart nehraje žádnýho páprdu, co se šťourá v různých bezpečnostních zařízeních, ale kompletně zmršit název "agentem na útěku" je fakt střela mimo. Po příběhový stránce je to strašně chabý, výcuc Taken (fotřík - exagent, dcérka - celkem kus) a Bourneovy trilogie (CIA, nadnárodní konspirace, dvojička naháněná agenty, se kterými Eckhart hází sem a tam), prostě takovej jakože dnešní mainstream v žánru konspiračního thrilleru. Po řemeslný stránce taky žádný terno, ale kamera je aspoň v soubojích přehledná (byť těch soubojů moc není), hudba nevýrazná, Eckhart směšnej rozhodně není a jeho dcérka a bejvalka (v podání sexy vychrtlý Kurylenko) jsou zkousnutelný, a protože mám slabost pro Lianu Liberato, rozhodně přidávám hvězdu navíc. Slušela by tomu aspoň nějaká pointa a neodfláknutá poslední cca 40minutovka, ale takhlenc je to aspoň průměrnej film, kterej s klidem může člověk zapomenout, že ho kdy viděl, ale rozhodně jeho shlédnutí přežije bez újmy na psychickým zdraví. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

I přes snížení hodnocení o jednu hvězdu, si film ve skříňce ponechám. Je to sice průměrná báchorka s rozviklaným dějem, ovšem jak už jsem několikrát tady na stránkách podotýkal, v dnešní šedivý filmový době, kdy dynamický filmy s kapkou akce musíte hledat doslova dalekohledem je to pořád koukatelný. Takže dám 60%. Eckhart se slušně ohání. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

B-čkový akčňák, kde je agent CIA skrížený MacGuyerom a dokáže si na dvojplatničke vyrobiť C4. Akcie síce bolo ako šafránu, ale aspoň nebola prehnaná. Obsadenie, no také, aké dovolil rozpočet. Eckhart nie zlý, ale neveril som mu úplne. Oľga nedostala veľa priestoru. Rola nebola úplne že pre ňu. Príbehovo prešpekulované a miestami nepriehľadné. Lokácia, Brusel pekný, občas som ale nevedel, či sme v hlavnom meste alebo Antverpách. Réžia a strih na daný štýl obstojná. Trochu tam bolo cítiť ten Holywoodský feeling, ale dal sa očakávať. V porovnávačke s On road alebo Hamiltonom neobstojí. Nehovorím, že ma film nebavil, ale nedosahuje takú kvalitu, akú mohol mať. 3 z 5 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Utíkej Eckharte utíkej, v patách sou ti tito zabijáci - mladý ořezávátko, které dělá školácké chyby, velký plešatý chlap co nosí stylovou bundu a tváří se nadmíru velice drsně (né Vin Diesel to neni, ten je ještě totiž rychlej a totálně zběsilej) a starý vypelichaný dědek, který se tváří jako kdyby chtěl vyhrát cenu o úchyla roku. Navíc na krku máš ještě svoji dceru, která se zrovna rozhodne procházet pubertou a tak bude mít zvědavé otázky a ještě zvídavější pohledy. Ono se to má totiž takhle, on totiž Aaron Eckhart patří mezi ty herce, kteří ať hrají sebevětší kravině, tak se mi to líbí a podle hodnocení by jeden řekl, že tohle je kravina. A zase omyl, ono je to naopak, má to velice dobrý příběh a tenhle příběh nabídne nejedno překvapení a nejeden šok. Herci hrají velice slušně a na rozdíl od Costnerovi dcery, (Tři dny na zabití) tak ta Aaronova jednak hraje o level lépe a za druhé v polovině, už se nechová tak rozmazleně. Co se týče akčních scén tak ty sou fakt slušný a taky dost brutální, ta bitka v nemoci byla fakt parádní. Ze začátku mi sice vadila kamera,některé záběry vypadli kýčovitě, ale pak se to zlepšilo. Navíc mně velice potěšil konec, hodně emotivní a taky dost drsný zároveň, takže za to velké plus. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Napriek tomu, že sa celý film odohráva v Belgicku, tak malá časť natáčania prebiehala aj v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Název filmu Expatriate vznikl spojením dvou latinských slov "Ex", v překladu "z", a "Patria", tedy "země" nebo "vlast". (Terva)
  • Ve scéně, kdy Amy (Liana Liberato) v 66. minutě použije poslední klíče v garáži, zabliká na ni auto se znakem Audi, ale když přijede pro svého otce, jede vozem BMW. (Terva)

Reklama

Reklama