Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (604)

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Na začátku mě to tajemno chytlo, to čekání co to bude, mrzí mě že se to trošku zvrtlo v kýčovitý lov na příšeru. To že po takových událostech si pak žili v klidu a pohodě bez následků, mě zarazilo, naštěstí to jedna scéna zachránila a ukázala že to až tak pravda není. El a její příběh mi připomínal Ztraceni, tu atmosféru některých děsivých dílů. Ale rozhodně jsem zvědavý na druhou sérii této Pustiny po americku :-D Druhá série pokračuje v nastoleném režimu. Bavil mě i ten dojemný pubertální konec 😁

plakát

Predátoři (2010) 

Oproti jedničce chybí ten moment překvapení. Což je sice logické ale to že rozplétali kde jsou jako nic se mi nelíbí. Ta ženská i hned poznala Predátora i když ho nikdy neviděla. Klasická dvojka s Gloverem je v tomhle mnohem lépe natočená. Brody mi nijak nevadil, i když Arnold je Arnold. Takovej průměr. 60%

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Větší čalamáda se vidí málokdy. První hodina byla na odpad. Ani nevim co mě zlomilo k tomu ho nedat. Protože dialohy jsou neskutečně debilní, plus dabing kterej debilitu podtrhuje. A k k tomu všemu tragickej Hemsworth. V Expendables mi nevadil. Ale tady byl vyloženě trapnej a dřevěnej. 35%

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Další epická výprava za těmi hodnými opicemi. Zatímco původní planeta opic měla opice ty "zlé" a lidi hodné. Tady v té trilogii jsou lidi bezcharakterní kryplové a opice ctnost sama. Nechci to porovnávat se Zrozením a nebo Úsvitem, Zrození mělo moment překvapení a Úsvit počátek celé akce, pokus o soužití s lidma. Ve válce se neválčí, jde se za pomstou, ukazuje se příkoří které je, stejně jako v celé sérii skvěle vykreslené. Skvělé zakončení trilogie, i když se nejspíš bude pokračovat.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Nejsem fanda X-menů a podobných nových "Menů" tudíž vůbec nechápu co na tom všichni vidí.

plakát

Hra o všechno (2017) 

Ju takhle by to šlo , film má příběh, náboj, drive, slušný bitky a skvělýho Jamie Foxxe. Občas se vynoří dobrej, moderní akčňák. Ještě že tak.

plakát

Den poté (2004) 

Roland Emmerich je mnohými zatracovaný, ale já za sebe můžu říct že jsem snad ani neviděl jeho film který by mě nebavil. Den poté už jsem kdysi viděl. A teď jsem na něj někde narazil, tak jsem ho dal znova. Některý záběry, postapokalyptický, jsou dechberoucí. Ani jsem si nepamatoval že tam hraje můj oblíbenec Gylenhaal. Ani se tu tolik nepropírá ten americký patriotismus, který tento, paradoxně německý režisér, tolik miluje :)

plakát

Zběsilá pomsta (2017) 

Přidávám jednu hvězdičku za tu konečnou masakr akci. Jinak je to blábol :-)

plakát

Anthropoid (2016) 

Jedna ze tří událostí který rozhodli II. Světovou valku. První bitva u Stalingradu, když se němci pustili do sovětů kteří je odrazili a pustili se do války. Druhá útok na Pearl Harbor kdy se pak přidali USA. Třetí atentát na Heydricha v ČR v Praze. Po něm Churchill zrušil Mnichovskou dohodu, kterou nás odepsali. Někde v klidu a bezpečí v Londýně se rozhodli vycvičit čechy na atentát kvůli kterému zemřeli stovky, možná tisíce českých obyvatel. Politika je svinstvo a kdyby se angláni přidali i bez vraždy Heydricha mohlo být vše jinak. A ono i bylo, Hitler by jim pokoj nedal, šel by po nich i tak. Tohle celý byla jen záminka a pro Brity bezpečná nejvíc riskovali češi. A taky dostali pořádně přes čumák. Bohužel i takovou máme historii. Ta doba byla šílená. Dřív sem na tyhle filmy koukal jinak, dnes už coby otec a manžel z nich mám depky. Každopádně film je perfektní. Cillian Murphy podal vynikající výkon, jediným pohledem dokáže víc než mnozí kteří se mohou přetrhnout. Má to v sobě.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Od návratu staré party ve čtvrtém díle možná nejlepší díl. Ta první polovina je skvělá, na tuhle sérii ne moc přepálená. Obrovský nasraný The Rock, nahláškovaný Statham, ne tolik přechytralý Diesel. V druhé půlce se to změní v díly předchozí, přepálený, ujetý , mega akční konec. Konverzace jsou vtipný, Rock je sice spíš Superman, ale to už nikoho nepřekvapí, po lítacích scénách apod. Mě to bavilo natolik až jsem byl překvapený. Zápory to sice má, něco chvílema paroduje ale povedeně. A ta squadra? Diesel, Rock, Statham, Russel, Eastwood ( i když ten mladej )