Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Dokonalý nápad s ještě dokonalejším zpracováním, které vás naprosto vtáhne a nepustí. Pro mě je to jednoznačně 6-ti hvězdičkový film :D

Interstellar

Interstellar (2014)

Po druhém shlédnutí mě dostal znovu a možná snad i silněji, že bych si nikdy nemyslel, že toho zvládne film tolik zprostředkovat. Zahrávat si s vědou při rozebírání filosofických otázek na naprosto úchvatných vesmírných scenérií s velkolepou hudbou hrající na emoce a hvězdnými výkony Matthew McCanaugheye a Anne Hathaway je naprosto dokonalé. Nesmím opomenout velkého sarkastického robota, který přidává i odpovídající humor. Spousta hlubokých citátů a emocionálních scén, které vás nenechají chladnými. Věda, zvědavost, touha porozumět světu kolem nás je motorem naší civilizace, a to je bohužel nutné občas připomenout těm, co na to zapomněli. Interstellar je pro mě film, který má vše, co od filmu očekávám.

Pozemšťan

Pozemšťan (2007)

Filmová perlička, klenot ve stylu 12 Angry Men a Coherence. Skupina lidí, jedna místnost a mistrovské dialogy. Od zkoumání lidského vnímání a společenského ohýbání pravdy, přes citlivá témata, o kterých není vhodné konverzovat, až po gnoseologický skepticismus, se kterým lze jen těžko polemizovat. Nestane se vám, že si říkáte když tohle je, tak jak je, potom i klidně tohle a tamto. Místo toho abyste byli vševědoucí divák, máte možnost být tam v té místnosti s ostatními a kritickým rozumem analyzovat postupně odhalované skutečnosti nebo věřit tomu, co je vám předkládáno, jako pravdivé a doufat v něco víc, to fascinující, protože se to vymyká běžnému rozumu. Reakce na skutečnost v rozporu s našimi představami o realitě se různí a tyto konfrontační přístupy odmítání, nenávisti, nedůvěry, vyjednávání, proseb a naléhání, apod. jsou v tomto snímku naprosto geniálně zprostředkovány a to je něco, co vypovídá opravdu hodně o lidské podstatě a problému s naším věčným údělem: omezený čas a smysl bytí.