Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (67)

plakát

Zoufalství a naděje (2017) 

Většina Schraderových filmů nebo scénářů, je o nakažlivosti nebo vnuknutí myšlenky v hlavě jednotlivce. First Reformed je dost určitě nejlepší film o nakažlivosti zoufalství.

plakát

Muž z Londýna (2007) 

Tarr je prostě jinde. Mizanscéna, ironický humor, lokace, používání světla a kontrastu u černobílého filmu. Noir dekonstrukce.  Jen se s většinou diváku míjí s tím jak by měla vypadat jedna délka záběru a dávkování informací v něm. pro našince to má samozřejmě tu výhodu, že kde jinde uvidíte Tildu Swinton jako manželku Miroslava Krobota.

plakát

Twin Peaks: ohni se mnou pojď (1992) 

"The craziest film in the history of cinema. I have no idea what happened, I have no idea what I saw, all I know is that I left the theater floating six feet above the ground." - Jacques Rivette

plakát

Nikdys nebyl (2017) 

Líbí se mi, že psyché Phoenixova protagonisty Ramsay podřídila vše od fragmentární struktury, vypravěčské prostředky, až po akční scény, které jdou dost drasticky proti očekáváním. Ten fetiš snímání v detailu, sound design i ta skoro Refnovská intermezza. Finále "uvnitř" tak nabízí možná brutálnější vyústění než jaké je žánrově očekáváno.