Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (157)

plakát

Král (2019) 

Překvapivě vtipný

plakát

Bezmocná (1995) 

Fakt, že svoje late 00's kolekce založili Alexander Wang, Miu Miu nebo Prada na outfitech a trendech Clueless v podstatě říká, v čem je ten film nadčasový, a není to kinematografie. Je to módní bible. Je to nejdebilnější a zároveň nejlepší role Alicii Silverstone. Je to stoprocentní naplnění žánru teen komedie s překvapivě pokročilou sebereflexí, která se objevuje v teen filmech až po roku 2000 ("Would you call me selfish?" "No, not to your face."). A krom totálních kultovek je Clueless plný bambilionu dalších vtipných a naprosto zbytečných věciček.

plakát

Love (2015) 

500 Days of Summer pro dospělý.

plakát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

fight club + a beautiful mind + trainspotting + mechanicky pomeranc + matrix + under the skin ost + titanic = mr.robot. Temata v roce 2015 mozna uz vycerpana, ale kluk je nejvic sexy autista na svete, super soundtrack (viz spotify), ramovani zaberu je neco co by se na tomto serialu meli kameramani ucit. A kdyz uz nic jinyho, clovek jehoz znalosti hackerstvi konci tak u stranky jakpsatweb.cz, si u tohohle serialu pripada fakt drsne. Takze to stoji za to.

plakát

Posedlost (1981) 

Prosím neomezit se na pouhé "surreálno" "horor" "omg so cult" označení. Takhle nepřijemně, znepokojivě, bizarně a zároveň pravdivě by nemohla Posedlost (nebo spíše Vlastnictví?) fungovat, kdyby nebyla promakaná jako prase. Krom toho kolik dokáže Zulawski vydyndat z pana z jurskýho parku a maličký francouzky, film má neuvěřitelnou kameru, ostření, close-upy a rámování, a kompozičně dává líp než jakákoliv příručka. Klíč k filmu je kombinace všech záběrů na berlínskou zeď, nápisy v pozadí, lokace, obrazy a knihy co se ve filmu vyskytnou, není náhoda jak vypadá příšera, že se mladej potápí, že se chodí do schodů. Každej dialog je vycházkou skoro až do Pásma. Kdo uvidí Possession pochopí, že Trierův Antichrist je komedie.

plakát

Skoč, mé město (1968) 

O něčem jiném a Sedmikrásky mají zkrátka zdlouhavou hodinu stopáže navíc.

plakát

Slídil (2014) 

Parádička, kterou neoceněj lidi co a) neznají devadesátkový filmy b) neví co je to nadhled c) vyžadují intelektuálno a necení žánrové sekvence. O hrůzunahánějícím scénáři, zejména postavě a la Mr. Ripley, a o super výkonu Gyllenhaala, bude ještě psát bambilion lidí, takže tomu se vyhnu. Co bych vypíchla je super devadesátkovej retro feeling, počínaje postavami - ulízanej medúzák Jake Gylenhaal co spíš připomíná Ace Venturu nosí fakt zasraný oblečení, který korunuje slizkou koženou bundou, hned zkraje vykoukne Bill Paxton coby uštramákovanej starej pivní nadrženec a televizák, záhy poté skoroStiflerova máma Rene Russo, která vykoupila všechny šminky v Delvitě, v roli zlýho hysterickýho policajta Michael Hyatt, tlustá nafouknutá podezíravá černoška. Geniální hudba, veselá když se umírá, smutná když nechtěj v televizi pouštět rozstřílený mrtvoly, a vytvářející suspense jen tak když se zavlejvá kytka, kopíruje klasický 90s wtf pojetí soundtracků. Nalajnovanej téměř bildungsroman příběh - "jak se z chudýho pracovitýho vošousta stane díky hardwork bohatej profík s vlastní firmou a sexy milfinou," zábavné je ale sledovat, v čem ta hardwork a umění flirtu podle Loua Blooma spočívá.

plakát

Neznámý od jezera (2013) 

U všech těch synopsí o vraždě, vášni, penisech a pláži se neuvádí, že film je téměř vyprázdněnou narací, tedy vpravdě rozplácnutost, děj neexistuje, nic se neděje, všechno je pomalé, lidi mluví trošku, auta parkují dlouho. Ale když je na to člověk připravenej tak je to myslím celkem div světa, každý záběr podnětem k hluboké fascinaci, zvuková stopa, tedy ticho, šplouchání, malilinko ptáčků, je působivější než celej orchestr, herci jsou neskutečně přirozený, jsou krásný a chlupatý, sex je příjemně uvěřitelnej. Obdivuhodně vytvořený mýtický časoprostor na velmi specifickém příběhu.

plakát

Violet (2014) 

Top film a v podstatě reklama na 'život je dobrej i když ti umře kámoš protože jezdíš na kole,' hra s intermedialitou vně obrazu a řikám si, že první scénu fakt vymyslí jen člověk se čtyřcifernym iq, když tu přijdou dlouhý záběry v ulicích kde barvy trik odpovídaj barvě domů, nehledě na perfektní sestřih z rampy a ultimátní soundtrack, ach bože, jak může tohle někomu nestačit!