Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (172)

plakát

Foxfire (1996) 

Hola Guys! =´) ... - hm, je to v mém srdci a vepsáno do větru... =´) "...this is so I will always remember tonight...and You ..."

plakát

Odpolední láska (1957) 

Hola Guys! =´) Chci to napsat jednoduše - mě prostě fascinuje, že v době, kdy pojmy jako "láska na první pohled", "láska", "vášeň pro druhého", "tanec" mají jiný význam, než kdysi mívali, zní skrz Love in the Afternoon tón, který je všechny spojuje, ale nenechává je na půl cesty vhledem k dnešní době, ale plně je využije a dá na odiv a křičí do světa a vše je v tomto díle jaksi výraznější a hrany ostřejší a vtip a kuráž doopravdová a jak to fouká, dává to sílu! To se mi moc líbilo! =´) "Dear mistr Flannagan, předkládám seznam mých nápadníků pro ověření...číslo 1.: Kanadský hokejista; číslo 2.: import-export; číslo 3.: Holandský alkoholik; číslo 4.: španělský toreador; číslo 5.: německý obchodník; číslo 6.: šofér německého obchodníka; číslo 7-10.: účastníci cyklistické výpravy;..." (pozn.: čísla jsem zpřeházela a vymyslela, omlouvám se. ;) ale stejně! - bylo jich 19! :D)

plakát

S tebou a bez tebe (2001) 

Hola Guys! =´) ...pro mě ten film má až moc významů, abych jej komentovala či hodnotila jinak. Prostě to musíte vidět a pak pochopit a pak hodnotit! :) "What would I do without You!?"

plakát

Třináctá komnata (2004) 

Hola Guys! =´) Radši do té chatrče neměli lézt! Nikdo z nich! Ale vy tam vlezte, bez váhání! - Vyprávění je to pomalé o jednou rychlém spádu událostí, které utvoří svět, v němž nikdo neměl žít. Svět bez oceánu, město na konci světa, svět, kde jedno velké tajemství ukryté mezi zaprášenými knihami a stránkami atlasu v překrásné přírodě Nového Zélandu vede Paula po cestách, na kterých se práší tak, že se nedá dýchat, alespoň než vše smyje vlahý a poklidně poetický a smířlivý déšť. - soundtrack vynikající!, Matthew McFadyen je výborný (nese na svých bedrech celý příběh. A cítila jsem, že se on neláme podle atmosféry, ale atmosféra se láme a obtáčí okolo něho.)! - válím se uprostřed té osudné chatrče na zemi v prachu, čtu si knížky, nasávám atmosféru, poslouchám muziku a čekám, jestli ji objeví někdo další, abychom si mohli povídat...bylo to zatraceně dobré. "Es nuestro secreto!" "I'd rather be a no-one somewhere, than a someone nowhere."

plakát

Ideální manžel (1999) 

Hola Guys! =´) A tak je 21:48 a já jsem dostala od filmu vše, co jenom od "movie picture" potřebuji! Ať vítr fouká! =´) V tuto chvíli nemohu napsat nic jiného. Fantazie!!! "(Každá věta...) + I love You!!!")

plakát

Surfařka (2011) 

Hola Guys! =´) Když já tyhle filmy podle skutečných událostí nasáklé neskutečnou sílou a dávkou energie a láskou k životu miluji! - a když tam mám Helen Hunt a pro mě poprvé skutečně skvěle hrajícího pana Quaida a tu mladou herečku slečnu Robb, která mě svým výkonem skutečně vzala do příběhu, do života!? Navíc skvělý soundtrack, napětí a malé vibrace bouřících se vln lidství pod tím vším. Vln, které umí vycítit jen část lidského osazenstva Země, natož na ně nasednout. No,...bylo to báječné!=´) "I don´t need easy, I just need possible!" "I´m gonna surf again, that´s it!"

plakát

Černobílý svět (2011) 

Hola Guys! =´) Pro mě za dlouhou dobu něco, co se mě hluboce osobně dotklo. Ta bolest, nespravedlnost, statečnost, ty černé a bílé barvy, kontrasty!!! Hned jsem si musela přečíst knihu! - a musím se přiznat, že jsem byla tak pohnutá příběhy všech postav, že jsem z těch pocitů a citů v průběhu filmu asi čtyřikrát nefalšovaně brečela. - po přečtení knihy jsem to dílo dokázala ocenit o to více, protože se podařilo beze zbytku předlohu přenést na plátno. Plus - herecké výkony (nominace i ocenění bez pochyb! Škoda, že Viola si nakonec Oscara neodnesla, ale věřím, že na její roli nikdo nezapomene, i bez té sošky.), hudba, režie a krásná kamera. "I´m the living proof", závěrečná titulková píseň vše jenom podtrhla. - páni, mám chuť si to pustit ještě jednou! "How does it feel raising another child when you know that your own is at home with somebody else?" "It feel..." (a ten pohled plný bolesti a ztráty...)

plakát

Fantom opery (2004) 

Hola Guys! =´) Hudba nádherná, skvěle zasazená do děje a "Think of Me" a "Learn to Be Lonely" a "All I Ask of You" a dobře, mohla bych vyjmenovat každou píseň! Režie Joel Schumachera je zase plná skoků a odskoků, ale mně to k hudbě a příběhu sedělo. Emmy Rossum, Gerard Butler i Patrick Wilson zpívají bez chybky a mocně! A když Phantom zpívá Music of the Night", Vás se to nedotýká? Na mě to dýchlo atmosféru, na mě to zapůsobilo, na mě to vrhlo veškerou emoci a nepustilo se to! Už se těším, až si tento vizuálně, herecky, muzikálně, umělecký kousek pustím znovu a znovu a znovu! "Angel of Music..."

plakát

Dožeň, co se dá! (1999) 

Hola Guys! =´) Já se bavím ještě teď, když si na to vzpomenu! Brendan Fraser je ve své roli kluka, co nepoznal po 35 let nic jiného než svoje rodiče a domov v podzemním, protiatomovém bunkru, prostě perfektní! Bavil mě od začátku až do konce! Film má spoustu nápadů, postřehů a reakcí na svět a to já oceňuji. Určitě si jej pustím ještě jednou, abych se potěšila! "To je syn!" "Já jsem matka!" "Jsem otec!" Bylo to perfektní!

plakát

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 

Hola Guys! =´) Nechte mě předeslat, že muzikály mám prostě hrozně ráda! - Na Sweeneym jsem byla v kině. Seděla jsem tam sama, nasávala atmosféru, která se mi někdy, být naprosto upřímná, hnusila, ale zároveň mě nasávala do sebe jako ubrousek krev, když se říznete při holení. - ale nebyl to šedý, depresivní pocit, ale jaksi něco hutného a hmatatelného a skutečného, kouzelného. - ano, je to tvrdé, hudba někdy zatáhne za uši a Johnny ten hlas nemá kdovíjaký, ano, je z toho něco cítit (myslím to doslova, jakkoli divně to zní), ano, skončí to špatně a ano, je to vizuální, dramatické a tragické. Normálně si najdu na muzikálu alespoň jednu písničku, kterou bych si stáhla a pouštěla, ani to se nestalo. Ale pro mě to všechno funguje!!! Má to být šedé, má to být tragické, má to být drsné, má to být agresivní. Vždyť se tam zabíjejí lidi, melou se na kousíčky a ještě se u toho zpívá! Totální vrchol! A mě to baví! "My hand is complete again!"