Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (412)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem u muzikálu Sweeney Todd psal, že mě zpěv doháněl k šílenství tak tady to platí dvojnásob. Mohl to bejt opravdu strhující příběh doladěnej krásnou hudbou a mistr Schumacher to zase jednou podělal. Pěkná scéna je následně vodrovnaná buď scénou hodně mizernou, nebo již zmíněným zpěvem. Místy je to vážne dost směšná záležitost a hudba nebo kamera to nijak nepovznese, herecký výkony už vůbec ne. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

A tak skvěle to začíná! Fajnová režie, luxusní výprava, dynamická kamera a hlavně tahák večera - FANTASTICKÁ Webberova hudba. Jenže hořké procitnutí z prvotního okouzlení příjde asi po třiceti minutách, což je vzhledem k tomu, že od té doby zbývá ještě dalších 110 minut, sakramentský průser. Hudba je samozřejmě pořád užasná a vzbuzuje silné emoce, jenže zbytek zpočátku luxusně vypadajícího pozlátka se taví a odtéká do kanálu. Vizuál se propadne do kýče, cit pro choreografii si bere dovolenou a do kytek míří i celá Schumacherova režie. Je mi líto, ale ten film je až na pár světlých výjimek nudný brak. Raději si poslechněte soundtrack a obrazy si přehrávejte jen ve své fantazii - určitě budou nápaditější a krásnější, než ty filmové. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Kultovni pribeh, prostredi opery, hrbitov, music, love, fantom s bilou maskou v cernem plasti, tohle mel byt jednoznacne 5ti hvezdickovy material. O to vetsi skoda, ze z toho jen sala nevyuzity potencial a je to misty hodne silna nuda. Navic tezko rict co tomu vsemu uznat jako plusove body, kdyz je to xkta verze fantoma. Az prilis je zde patrna jakasi muzikalovost, opera style a divadelnost. Od toho jsou zde k dispozici zminene formaty, film to mel mnohem vice opeprit svou "filmovosti" a ne jen zobrazit to co uz zde bylo. Nastesti i v tomto ohledu jsou zde zachytne pozitivni body, napr. s katakombni cestou do fantomova dungeonu si tady nekdo slusne vyhral a hlavne vizualni zpracovani zasnezeneho hrbitova s angel monumenty bylo tak lahudkove, ze by se za nej vubec nemusel stydet ani Tim Burton. Neustale mi ale vadil fakt, ze cely tenhle pribeh ma mit mnohem hororovejsi atmosferu, tohle bylo ciste zamerene na operu a romanci, coz nic proti ni, ale kdyz uz, tak to mela byt alespon podstatne temnejsi romance. Co se tyce vykonu, tak vokalne to zvladli oba hlavni protagoniste naprosto fantasticky, herecky mi ale nejak plne nesedl ani jeden z nich. Zvlaste Gerard "This is Sparta!!!" Butler byl jako fantom nedostatecne dark. Puvodne jsem mel i v planu trosku zarypat do samotne hudby, ale skoncilo to tak, ze si nektere songy zpivam jeste den pote a jeden z nich mam v planu zcoverovat, takze nakonec spokojenost. V porovnani s 2 muzikaly, ktere jsem videl v poslednich mesicich je to o poznani lepsi, nez Chicago, ale na Moulin Rouge se to nehrabe. 6/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý film, ktorý vás zaujme podľa toho, ako radi máte muzikály a operety. Výprava len trošíčku zaostávajúca za MOULIN ROUGE, Schumacher všetko kontroluje o dovádza k dokonalosti, len tam čosi chýba... A ja nedokážem zistiť čo. Najprv sa mi zdalo, že Butlerova romantická stránka je chladná, ale nakoniec musí byť každému jasné, že jeho postava nemôže byť "normálne" romantická... Potom sa mi zdalo, že vzťah Christiny a Roula je podaný dosť z odstupom, ale nakoniec som bol rád, že film sa sústredil na Fantóma. Weberova hudba je geniálna a aj keby to natočil Uwe Boll, bolo by to aspoň počúvateľné. Veľmi dobrý muzikál s osobitou atmosférou a romantikou, ktorý na moju radosť ukazuje, že Schumacher sa má držať na hony od akčného žánru... inak akčná scéna na cintoríne bola skvelá... ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Byl by to perfektní muzikál, skvělá výprava, hudba ani nemluvě, nebýt chabého hereckého obsazení. Emmy Rossum sice vypadá celý film nádherně nevinně, ale její nikdy se neměnící romantický výraz, mám v polovině filmu chut začárat černou propiskou. A ten samý Gerard Butler, který jako král Leonidas zbuší hordy Peršanů, v tomhle filmu naprosto postrádá charisma a působí spíš jako nevyrovnaný, zakomplexovaný emofantom. Hudba a kostýmy ale nakonec výsledný dojem vyváží. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (35)

  • Fantomova maska byla prodána na e-bay za 6,450 liber. (vendy63)
  • Převedení slavného muzikálu na filmové plátno stálo producenty 60 mil. dolarů a diváci zanechali během úvodních třech dní (24. - 26. 12. 2004) 4 miliony v limitovaném počtu kin. Po třech týdnech se Fantomovi opery podařilo vyzpívat už 27,5 mil. dolarů jen v Severní Americe. (imro)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama