Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (441)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Dobro vždycky zvítězí nad zlem. No, vždycky to tak bohužel není, ale naděje žije dál...

plakát

Agrese (1975) 

Dvě hvězdy z úcty k padlým hrdinům a Kateřininým kozám a to ještě dost kecám :-B

plakát

Air Force One (1997) 

Jeden z nejhloupějších filmů, který byl kdy natočen. Samozřejmě si dělám srandu, je to ten nejhloupější film, co kdy byl natočen. 1 hvězda za psychologickou práci s herci, protože donutit je do toho, to musel byl nadlidský výkon a za nechtěné komediální vyznění práce všech zúčastněných :-)

plakát

AKA (2023) 

Jedna hvězda za bývalou United hvězdu č.7, jinak si z toho filmu nepamatuji nic, raději...

plakát

Americký sniper (2014) 

S těžkým srdcem za 3. Moc jsem se těšil, ale snad až příliš jsem si Clinta jako režiséra (mám na mysli hlavně ve westernovém žánru nepřekonatelné Nesmiřitelné nebo třeba trošku nedoceňované, leč překvapivě výborné Gran Torino ) vystavil na piedestal a ono se nyní ukázalo, že to není bůh, ale normální smrtelník z masa a kostí. Prostě, když nevystoupíte z vlaku v ten pravý čas, vlak vám ujede a nikde není psáno, že za hodinu pojede další... Ten film je takový nijaký. Zdánlivě je všechno, jak má být. Hrdina je tlustě charismatický ( asi budu muset fakt pár kilčo shodit - Cooper je zde lehce zaměnitelný s minimálně 20-ti chlapy z naší hospody ), pušky střílí přesně, "dobro" vítězí, olympijští vítězové se taky střílejí, doma to neklape atd. atdt. atd. No právě. To všechno už tu bylo a tento film to jenom filmařsky zkušeně opakuje. Není to pro mne jako zástupce macho poloviny lidstva lehké přiznat, ale nejlepší válečné filmy ze současnosti točí ženská. Bohužel, ale i bohudík. Díky Kathryn.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Ještě debilnější než Šifra. Škoda slov, čárek i teček. Hans by se měl zamyslet, jestli by občas neměl skládat hudbu bez filmu. Beztak to tak bylo.

plakát

Anihilace (2018) 

Nebylo to vůbec tak špatné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Dokonce mne u toho napadaly "chytré myšlenky s přesahy" třeba na téma zánik naší civilizace či mezipohlavní vztahy a taky mne u toho napadl krutě cool komentář, který jsem zde chtěl napsat, ale ten jsem už do rána zapomněl.

plakát

Anthropoid (2016) 

Po prostudování si skutečných německých ztrát při dobývání kostela jednu hvězdu ubírám. Snahu o gradaci děje nelze nadřazovat skutečnosti, obzvláště když z ní při tvorbě filmu vycházím... Dávám 4*, ne z patetického náhle se vzedmuvšího vlastenectví (opravdu jsem po skončení projekce nestál v pozoru a netleskal jako někteří ........., fakt chyběl už jen pilot), ale proto, že to byl dost dobrý film. Mírná výhrada k castingu, Aňa byla jako vždy skvělá, leč pro tuto roli už mi připadala poněkud zralejší, totéž se týká představitelů hlavních rolí (myslím, že tady mohla být výpověď o tom, co oba prožívali mnohem silnější) a taky zbytečná byla snaha navodit atmosféru použitím zrnitého filmu. Reálie byly ok a i tehdy lidi viděli docela ostře.... Jinak pořád marně pátrám, proč my tohle neumíme. Natočit film, který funguje jako celek a má světový look. Stopy vedou ke zvuku a hudbě a kombinaci obého , ale jistý si nejsem... Ps: Nesnáším dabing, ale tady bych jej uvítal, některým škarohlídům by to zavřelo hubu.

plakát

Ant-Man (2015) 

Nechci se opakovat, ale jak už jsem řekl, s Dead Poolem to skončilo. Vše už bylo řečeno, žánr se uzavřel. Ant - Man je zcela zbytečný film, který už nemá být o čem a tak to taky dopadlo. Jedno velké nic v podání bandy nesympatických lidí a připomínající takovou tu komunistickou slátaninu o malých lidech na velké lžičce. Na Dead Poola dvojku si ale asi zajdu.

plakát

Armáda lupičů (2021) 

Akční, horor, krimi, dort pejska a kočičky... něco jako Podfukáři, všichni něco umí, ale nikdo netuší co, jak a proč.