Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (82)

plakát

Život (2017) 

Napětím super, tvor z Marsu mě chvílema slušně zapustil do sedačky, ale jinak nuda a šeď. Otřepaný námět, "marťanovská" scéna z Times Square, klasická americká dávka emocí a nezapadající deadpoolovské vtipy Ryana Reynoldse, nad kterým se po nečekaně krátký chvíli režisér smiloval. Snad první film, kde mi úplně nesednul můj oblíbenec Gyllenhaal.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Další zajímavej nápad, i když vyhrocenej asi až do nesmyslna... každopádně McAvoy to zahrál výborně, to se musí nechat, Hedwig jednoznačně nejlepší, etc... :D

plakát

Proč právě on? (2016) 

One man show Jamese Franca :) jinak naprostý průměr

plakát

Noční zvířata (2016) 

Původně čtyři hvězdy, po zamyšlení jsem si ale řek, že ten film vlastně splnil všechno, co bych si od 5* filmu já osobně představoval, takže 5*. Chvílema dost silný psychodrama, který je jednou za čas vhodný zhlídnout, takových filmů podle mě není moc (takhle kvalitních), Jake Gyllenhaal znovu ukázal skvělý výběr projektu. Výborně zrežírováno, natočeno, skvělý herecký výkony, prolínání v čase a celkově příběh na jedničku s hvězdičkou. Smutnej fakt je, že v kině (konkrétně Cinema City Ústí n/L) dostal film tak málo prostoru - jeden kinotýden, jednou denně ve 21:00... nebo možná jde spíš považovat za úspěch, že se to tady vůbec promítalo.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Nemám, co bych vytknul. Gibson se s tim nemazal a to je v tomhle žánru dobře. Filmů, o kterých po zhlídnutí zpětně přemýšlím je málo a většinou je hodnotím vysoce, což je přesně tenhle případ. V hlavě mi utkvěly hlavně dvě věci - Vince Vaughn mě podruhý naprosto dostal a překvapil, po jeho roli v True detective, kdy jsem si říkal, že to k němu vůbec nesedí, tomu tak bylo i tady... jeho nástup do filmu byl famózní, docela bych chtěl být u natáčení jeho první scény :D Druhou věcí je samotná akce v Japonsku - neuvěřitelná řežba, kterou snad nemůžu ani porovnat s jiným válečným filmem, který jsem měl možnost vidět. Jediný, co mi "kazilo" dojem, byl představitel hlavního hrdiny... ale i ten si mě získal celkem rychle, zahrál to skvěle. A završil to "klasickej" konec, kde se vyjadřovali sami skuteční účastníci války... Takže jasných 5*

plakát

Tajný život mazlíčků (2016) 

Povedený nápad, i provedení. Nicméně trailer prozradil většinu nejlepších scének, takže celý film byla spíš taková omáčka navíc. Ale pobavilo.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Výbornej příběh a sympatická hlavní dvojice, ALE... klasický zakomponování dojemných scén made in USA, to já prostě nedokážu zkousnout. Takže, kdybych měl hodnotit samotnej příběh, asi bych neváhal s pětihvězdou + scéna, kdy Sully Hanks v jednací síni totálně shodí celou tu pošahanou komisi - luxus. Ale pro mě zbytečný meziscény filmu ubraly na kráse.

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Jasně, o tomhle filmu se dá říct, že patří mezi ty, kdy si často říkáte "proč to ten magor dělá?" a upřímně takový filmy nemám rád. Ale tenhle je něčím jiný. Víc než horor je to opravdu thriller, kterej mě našponoval jak kšandy a povolil až někdy v posledních pěti minutách. Výborný nápad se slepým veteránem, lekací scény obstojný a napětí opravdu vysoký. I když se najde spousta věcí k vytknutí, klady převažujou a výkon Stephena Langa mě přinutil ohodnotit čtyřma hvězdama.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Takovou úchylárnu jsem nečekal... :D škoda, že si to neudrželo tempo po celou dobu, ale i tak si to zaslouží čtyři hvězdy - skvělý dabing, výbornej nápad a pár hlášek vyloženě výbornejch - pičifuk v nesnázích a Stephen Hawking aka rozšláplá žvejka, to mě fakt dostalo :D

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Zhlídnutí tohohle filmu jsem odkládal hodně dlouho a ani by mě nenapadlo, jak výbornej film si upírám. Chronologicky novější Zmizelou, kterou jsem viděl dřív, jsem sledoval s napětim a nadšením a identický pocity mám z týhle parády. S tím, že tenhle příběh a náměť mě vtáhnul snad ještě víc, než zmíněná Zmizelá. Výborný herecký výkony, mnoho absolutně nečekaných zvratů a nakonec i dá se říct "happy end". Pěti hvězdama šetřím a je málo filmů, po jejichž zkouknutí si hned řeknu, že si to zaslouží nejvyšší možný ohodnocení - tohle je jeden z nich.