Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (82)

plakát

Vražda v Paříži (2023) 

Paříž, oblíbení herci, debilní humor... :D ideální oddychovka

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Scéna z večeře jedna z nejlepších scén ever :D poslední pasáž z větší části zdlouhavá a slabší, nicméně skrytých významů a myšlenek bylo v celém filmu požehnaně, silné 3*

plakát

Tenet (2020) 

Nesnažte se to pochopit... :D

plakát

Gentlemani (2019) 

Filmy komentuju hodně výjimečně, tohle je jedna z výjimek. Na první pohled mě tahle paráda zaujala jen mírně, především hereckým obsazením, postupně si ale získávala mou pozornost a zvědavost, až bouchla v jasnou pětihvězdu. Po zhlídnutí filmů, kterým dávám 5*, je prvním krokem pro nejvyšší hodnocení pocit, že chci film vidět znovu. To tenhle film jasně splňuje, kombinace brilantního humoru, napětí, akce, dramatických scén a výtečných hereckých výkonů, samozřejmě podpořených skvělou režií, posouvá tenhle film na vrchní pozice mého abstraktního žebříčku oblíbených filmů. Phuc

plakát

Joker (2019) 

Relativně obyčejně odvyprávěný neobyčejný příběh ikonické postavy, výtečný soundtrack, ale především obrovská one man show Phoenixe, který film povznesl na úroveň těch nej a je pro mě jasným kandidátem na Oscara.

plakát

Songwriter (2018) 

Hezky česky řečeno: pure genius

plakát

Johnny English znovu zasahuje (2018) 

Rowan Atkinson je srdcovka, která neomrzí, i ve třetím díle jsem se od srdce zasmál nejedenkrát, nicméně převažovaly spíše trapné a hodně prvoplánové, předvídatelné pokusy o vtip... Jedna hvězda patří Atkinsonovi, druhá zajímavému nápadu na střet moderního světa se "starou školou", který se mi líbil. Celkově ale vaření z vody a trošku nedůstojné zakončení jinak povedené "ságy".

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Imho 99 % současné české tvorby nejde sledovat bez pocitu trapnosti, vlastně nejde sledovat vůbec... Prezident Blaník patří do toho 1 %. Pokud znáte souvislosti, na které se ve filmu (stejně jako v seriálu) naráží, od srdce se zasmějete, zvlášť pokud patříte mezi ty, kteří s místní politickou reprezentací nejsou spokojení (příjemný oddych). Těch gagů je tam opravdu hodně (stejně jako v seriálu), a když si uvědomím, že to všechno vlastně natáčeli "za chodu" a celý film vypustili do kin nedlouho po konci prezidentských voleb, musím smeknout klobouk. Navíc mě bavil i ten příběh, který byl trošku upozaděný klasickým konceptem Kanceláře Blaník, ale pointa nebyla vůbec špatná. Za mě super.

plakát

Baby Driver (2017) 

Trailer namlsal, film postupem času slábnul a lehce zklamal. Čekal jsem trochu něco jinýho, začátek skvělej a říkal jsem si, že pojmenování "nejstylovější film roku" má něco do sebe. Práce s hudbou vynikající. Ale postupně se to začlo víc a víc táhnout, objevovalo se víc a víc hluchých míst, která ovšem byla proložená skvělou akcí. Ke konci už jsem si spíš říkal, kdy už bude konec, škoda... náběh to mělo hodně slušnej, nakonec průměr.