Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (64)

plakát

400 Days (2015) 

Jakožto fanoušek žánru sci-fi a mysteriózních filmů jsem zklamán. Krásně rozehrané lehce klaustrofobní dusno v kombinaci s "ponorkou" přešlo v náznaky naprosto čehokoliv až se na konci rozplynulo v prázdné nic. Nebo mi také unikla pointa, v mládí jsem nejedl vtipnou kaši a jen shazuji film pro bystrého a přemýšlivého diváka. Rozhodně nebudu tuto zkušenost opakovat. Nikdy!

plakát

Demonic (2015) 

Vzhledem k faktu, že jsem v poslední době viděl málo dobrých hororů, dávám tomuto filmu 4 hvězdy, normálně za tři. Jako pavouk na svou kořist v pavučině, čekal jsem stupidní dialogy a stokrát ohranou teen vyvražďovačku a ke své úlevě se nedočkal. Stará dobrá klasika s překvapením nazávěr. Ani trochu jsem se nenudil.

plakát

Neutečeš (2014) 

1* za herecké obsazení rolí...prostě za neokoukané tváře. Námět filmu byl velice slabý, nedostačující. Kletba předávaná pohlavním stykem. Určitě originální. Logické a dějové chyby. Absence reakce rodičů. Kvalitní nízkorozpočtovku si, holt, představuji jinak. Bohužel. Jeepers Creepers či Absentia se vedle této skoro-televizní inscenace vyjímají jako hollywoodský trhák. Doufám, že má chatrná čeština stačila k osobnímu zhodnocení hororu, jenž nepatří mezi naprosté propadáky, ale nikterak neoslnil.

plakát

Větrný démon (1990) odpad!

Suterén horových "c" filmů, si mě získal svou totální zpackaností, která snad musela být úmyslná. Jenom logicky uvažující tým tvůrců dokáže dát hlavy dohromady a spáchat sérii logických lapsů a hororových klišé, které pak vydává za film. Hodnocení "odpad" je v tomto případě poctou této nefilmařské raritě. Nejenže jsem snímek dokoukal do finále, navíc jsem se neskutečně pobavil.

plakát

Země zítřka (2015) 

Rozmáchlý to film! Od samého začátku se rozmachuje a rozmachuje, fantazií překypuje a už v druhé třetině jakoby všem došel dech a pokračuje akční scifi rutinou. Neznamená to, že jde o nepovedný film. Na dysneyovskou pohádku je to celkem slušný výkon.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Slohové cvičení nechám povolanější grafomanům. Raději to shrnu, protože je to velmi osobní. Tuctová next-gen epizoda z mé oblíbené série Terminátor. Bylo by to za tři "*", .....nebát Arnoldova úsměvu :D Takže "*****" ! P.S. Kritiky nikdo nemá rád ;)

plakát

Škola základ života (1938) 

Pamětnická..vlastně již nepamětnická študácká komedie. Nebudu se ztrapňovat nižším hodnocením než 5*. Jsem prostě nadšenec pamětnických filmů. Technické zpracování, recenzi scénáře ponechám puntičkářům. No a co?

plakát

Maggie (2015) 

Na slohová cvičení jsou zde jiní, kteří se egocentricky opájejí vlastními verbálními projevy. Já jsem zde od toho, abych jen konstatoval, že se mi film líbil. A ano..Arnold Schwarzenegger je herec. Konečně.

plakát

Nekromancie (2009) 

Předesílám, viděl jsem už lepší. Téma: posmrtný život, peklo, propadnutí peklu. Mnoho jsem si od tohoto snímku nesliboval a v posledku jsem byl více než štědře odměněn. Fascinující pohled na to, kterak snadno lze přijít o rozum, o duši. Technickou stránku filmu jsem neřešil a raději se soustředil na celkový dojem. Prostě jsem si ten slepenec tří lidských osudů užíval (můj psycholog by měl ze mě radost) na vlnách emocí. Zvrácenost a temnota lidské duše? Proč ne? Zvláště když jsem "mezi řádky" nalezl (mluvím stále sám za sebe) sdělení, jak důležité je odpuštění a odpoutání. Čili, výsledný dojem z takto pojatého šíleného příběhu je překvapivě pozitivní.

plakát

Insidious 3: Počátek (2015) 

Další, sice slabší, nicméně stále sledováníhodný příspěvěk do světa Insidious, světa tří plání (pozemský svět, svět tmy a svět světla). Příběhově slabší drama, které se přeci jen k závěru mírně pohlo ku předu s goteskním závěrem (směs hrůzy a humoru).