Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Barbar

Barbar (2009)

Nekompromisně pět hvězdiček! O co méně padlo slov, o to více zde připadlo prostoru pro fantazii. Že zůstalo tajemství minulosti Jeodnookého nevysvětleno? Podle mého je to zcela v pořádku. Myslím, že jsem shlédl sled dech beroucích obrazů, něco jako vzpomínku na peklo života. Zdánlivě nekonečné záběry na syrovou v mlhách zahalenou krajinu byly hypnotizující. Běhal z toho mráz po zádech a to je zatraceně dobře!

Ať vejde ten pravý

Ať vejde ten pravý (2008)

Jsem vůči současné módní vlně upírských a vlkodlačích filmů jaksi rezistentní. Nebo jsem si to alespoň myslel. Po otřesných zkušenostech se serií Underwold a Twillight jsem se obával, čím mě tento snímek rozesměje. Zmýlil jsem se ve svém očekávání a jsem tomu moc rád. Příběh komorního až televizního zpracování (jsou to jen mnou zneužité definice) ve mě zanechal hluboký dojem. Okouzlení. Film se obešel bez klasické upírské mytologie a hollywoodského přehrávání a přesto nepostrádal mystický nádech. Setkáni člověka s jiným druhem. Na vteřinu jsem nezaváhal dát plné hodnocení.

Kin-Dza-Dza!

Kin-Dza-Dza! (1986)

Ruská (Sovětská) kinematografie mě vždy dokázala mile překvapit. Čím? Jednou velice důležitou dovedností. Za málo peněz hodně muziky. Vlastně by se našla ještě jedna podmínka překvapení, úspěchu a tou je schopnost vložit do filmů ruskou duši, což ruským filmařům jde jaksi samo od sebe. Tento film je svým minimalistickým zpracováním, prostě geniální. Nakonec, proč by nemohl v nezměrných pláních multivesmíru existovat vesmír, kde se jako dopravní prostředky používají zrezivělé plochovky a za palivo slouží obyčejné sirky? Za skvělou kombinaci sci-fi a satiry nemohlo padnout nic menšího než pět rudých hvězd!