Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Cestující v dešti (1970) 

Úplně souhlasím s komentářem uživatele gudaulin. Vydržel jsem u televize dlouho do noci v očekávání, že kouknu na napínavý thriller, ale ten se bohužel nedostavil. Pro mě nebyl film ničím zajímavý, myšlenka dobrá, provedení horší. Moje hodnocení průměr. ***

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Horor, pro kterej je i 5 hvězdiček málo. Nebyla snad ani jediná minuta, která by mě nudila. Neumím film zhodnotit tak jako někteří zdejší rádoby filmový znalci, ale prostě v tomto případě všechno zafungovalo tak jak mělo. Bál sem se jak sviňa, místama mě stály chlupy po celým těle. Tohle je horor podle mého gusta, a jasná jednička v mým hororovým žebříčku. Tleskám a děkuji. ******

plakát

Ren zhe wu di (1982) 

Právě si vytvářím top žebříček kung-fu filmů, kde nechybí klasiky jako 36. komnata Shaolinu, Gigant Shaolinu, Mistr Shaolinu, Ninja commando, apod. A po zhlédnutí tohoto filmu musím konstatovat, že se v žebříčku objeví určitě taky. Spousta uchvátných soubojů a děj filmu také nenudil. Závěrečné souboje proti formacím zlata, dřeva, vody, ohně a země jsou žánrovou lahůdkou. Film doporučuji a dávám zasloužených 5 hvězd.

plakát

Nindža odplácí (1982) 

Film jsem viděl poprvé v dětství na VHS a v té době to byl jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Bohužel jsem si z filmu zapamatoval pouze to, že v něm hraje Bruce Lee (nebo někdo kdo jako Bruce vypadá) a závěrečná scéna se odehrává v koloseu, kde Bruce svému soupeři zlomí žebra nebo dokonce vytrhne srdce. Po dlouhém hledání jsem film našel a znovu si ho připomněl. A musím bohužel konstatovat, že vidět ho teď poprvé, tak bych ho asi ani nedokoukal. Jsem pouze filmový laik, ale to velké množství chyb ve filmu se prostě nedalo přehlédnout. Takže v dětství jednoznačně za 5 hvězd, aktuálně na hranici odpadu, výsledek průměrný.

plakát

Hotel Transylvánie (2012) 

Poslední dobou se nejvíce pobavím u animovaných komedií. A v tomto případě jsem se smál od začátku do konce. Nenašla by se ani jedna postavička, která by mi ve filmu vadila. Spíš naopak. Pro mě dokonalá podívaná, kterou si určitě ještě několikrát zopakuju. Už teď se těším na druhý díl. Zaslouženě *****

plakát

Vyhrál jsem v loterii (1989) 

Sice v tomto filmu Paolo Villaggio nevystupuje jako Fantozzi, ale hned první scéna s ním je typicky "fantozziovská" (podobně se snažil zasebevraždit už ve filmu Maléry pana účetního). Našlo by se tu i více scén, které byly použity už v jeho předchozích filmech, ale na to už jsem si zvykl. Nicméně na mě film působil velice příjemně a můj oblíbený Villaggio nezklamal.

plakát

Duel gigantů (1976) 

Jednoruký bojovník Fei Lung opět nezklamal. Všem fanouškům kung fu, kterým se tento film líbil, musím doporučit film One armed boxer, který je podle mého názoru ještě o hvězdičku lepší. Filmy si jsou velmi podobné, a to jak příběhem, tak i některými postavami (např. Jogín, Thajský bojovník). Trošku mě mrzelo, že choreografie některých soubojů se oproti filmu One armed boxer posunula spíše směrem dolů. To však nic nemění na skutečnosti, že tento film byl skvělou podívanou. Měl jsem i štěstí na kvalitní titulky.

plakát

John Q. (2002) 

Nebýt toho, že jsem film sledoval v práci, tak bych v průběhu a hlavně na konci brečel jako želva. A myslím, že přesně o to ve fimu šlo a na mě to fungovalo. Škoda jen toho lehce předvídatelného konce. Kdyby John daroval své srdce a tím se dobrovolně vzdal svého života ve prospěch syna, byl by to pro mě lepší konec a zřejmě i mnohem dojemnější. To však nic nemění na tom, že film byl pro mě výbornou podívanou a určitě se zařadí mezi filmy, na které nezapomenu (přispěl k tomu také skvělý Denzel Washington). Proto moje čtyřhvězdičkové hodnocení.