Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (157)

plakát

Zaklínač - Umění klamu (2023) (epizoda) 

První epizoda, která mě trochu zaujala. Forma postupné detektivní skládačky z pohledu více osob nebyla špatná. Jen mi to napoprvé nedošlo, tak jsem začal přetáčel, jestli se to omylem nevrátilo do místa, které už jsem viděl. 😆 V tomto seriálu bych tuto režijní formu neočekával. To je spíš pro Hercule Poirot. Každpodádně zatím mě ten seriál moc nechytil, ale to je asi tím, že ani knižní předloha není žádný literární skvost. Sapkovski prostě není Tolkien nebo Feist.

plakát

Pýcha a přemlouvání (2022) 

Nudné, sterilní, průmyslově zpracovaná náhražka klasické předlohy - něco jako McDonalds.

plakát

Jan Žižka (2022) 

“Inspirováno skutečnými událostmi”, které se nikdy nestaly a za půl miliardy? Nebylo by lepší ušetřit na ´holywoodských hvězdách”, které stejně neměly co hrát a natočit opravdu dobré výpravné (třeba i vícedílné) dílo “podle historických událostí”? Digitální rekonstrukce Prahy, Tábora nebo Kostnice? Více prostoru pro reformaci, Jana Husa, husitské hnutí, vojenskou strategii, jedno z prvních protestanstkých hnutí v Evropě? Vždyť to je tak vděčné a rozsáhlé téma.

plakát

Záblesky chladné neděle (2012) 

Tři hvězdy za atmosféru a hudbu. První půlka dobrá - nebylo jasné, jaký žánr ještě sledujeme. ČT to podle mě špatně zařadila do série “V hlavní roli zločin”, takže divák je nastavený na něco úplně jiného. V polovičce už bylo jasné, jak to dopadne a člověk si to jen potvrzoval. Příště bych doporučil panu režisérovi postupně přidávat tempo a akci, protože jinak z toho triller nikdy nevyrobí.

plakát

Pozadí událostí - Rošády (2022) (epizoda) odpad!

Pokud to měl být pokus o parodii na Kosmo, tak za mě dobrý 😂😂😂 Faktem je, že nikdo na začátku neřekl, o jaký žánr vlastně jde. Takže těžko hodnotit.

plakát

Wimbledon (2004) 

Klasika lehké letní anglické komedie.

plakát

Nadace - Po probuzení (2021) (epizoda) 

To, že se nedíváme na Nadaci od Assimova, už je asi všem jasné. Trochu mi to připomíná Muže z vysokého zámku, kdy předloha je jen inspirace - nikoliv předloha. Zatímco zámek jsem vydržel do polivny druhé série, tohle nedávám.  Vtomto seriálu je pár věcí, které šly o notný kus dál. Kličové postavy mění pohlaví, ok. Je taková doba. Bílí jsou zlouni nebo lůzři, černí jsou hrdinové, muži jsou všeobecně bábovky nebo hipsteři, ženský jsou ošklivé škeble, ale zato bojovnice, které chlapy nepotřebují v zásadě na nic. I to je ok, je taková doba. Seriál má mít tuším osm sezón, aby byl důvod platit Apple+, takže je jasné, že vaty bude dost, ale to je ok. Je taková doba. Štěpán: “Keny, voni se neznají?” Keny: “Proč?” Štěpán: “No, že se ráno potkají s taškama a on se jí ptá, jestli jde do školy.” Keny: “Ty jsi detailista, vždyť to má mít 13 dílů, tak si něco říct musí!” :-) Nejsem rasista, nejsem šovinista a nechápu, proč mi někdo pořád tyto role vsugerovává prostřednictvím televizní obrazovky. Chápu, že jde o brainwashing dětí, které získávají vzory podle svých hrdinů a všechno, co kdy kdo napsal, se dá jednoduše přepsat ve scénáři stejně jako to dělali v 1984 na Ministerstvu pravdy. Trabl je, že filmový průmysl si pořád dává laťku níž a níž. Poslední roky se už netočí nic jiného než komiksy a místní ČSFD experti tomu tleskají… Seriály se točí kvůli trvalému předplatnému streamovacích služeb, takže hlavně ať trvá dlouho a je to spektakulární. Ale to je ok. Je taková doba.

plakát

Osada - Epizoda 1 (2021) (epizoda) 

Po první epizodě těžko hodnotit, ale tohle se fakt nepovedlo.

plakát

Útěk z Pretorie (2020) 

Shawshank z Jižní Afriky. O nic méně dramatické

plakát

Cizinec (2020) (seriál) 

Taková “Zmizelá - dívka ve vlaku”. Začátek pomalejší, ale pak to má grády. Na anglány docela noir.