Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Přestože se děj odehrává ve vězení a některé scény jsou hodně drsné, celek na mě působí neuvěřitelně pozitivním dojmem. Cítím zde naději, sílu nenechat se nikdy pokořit, zachovat si svou důstojnost i v nejhorších chvílích a nevzdávat se. Myšlenky mezi řádky přesahují mříže vezeňské cely. Shawshank považuji za absolutně geniální film, který by podle mě získal všechny "podstatné" Oscary, kdyby nevyšel ve stejnou dobu jako Forrest Gump.

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Přestože nejsem a pravděpodobně ani nikdy nebudu fanouškem sci-fi, nezastírám, že tenhle film si mě získal. Především neopakovatelnou atmosférou, "minimalistkým" pojetím (moc se toho nenamluví, místy je úplné ticho), chytře vkládanými hudebními motivy (Strausův valčík v kombinaci s kosmickými loděmi se mi zaryl hluboko do paměti) a hlavně nejednoznačným závěrem, vybízejícím k vlastní intepretaci. Svým způsobem geniální dílo!

Bezstarostná jízda

Bezstarostná jízda (1969)

Nezáleží jim na majetku, nezáleží jim na penězích, nezáleží jim na budoucnosti, jde tu o jen o jejich vlastní životy, jejich naprostou osobní svobodu. Lidé mluví o svobodě, ale když se s ní doopravdy setkají, zděsí se jí. Holt, každej není dostatečně odvážněj zahodit hodinky!

Nauka o snech

Nauka o snech (2006)

Obyčejný příběh jednoho muže (kluka) a jeho neopětované lásky zabalený do fascinujícího vizuálního zpracování pro všechny, kteří odmítají přijmout realitu, malí hlavu plnou snů a nikdy nevyrostli.

Četník ze Saint Tropez

Četník ze Saint Tropez (1964)

Pohodová 60.léta, prosluněná Provence, okouzlující Genevieve Grad a hlavně nepřekonatelný Louis de Funés. Pro mou maličkost kultovní film a příjemný životabudič. Kdybych nežil teď a tady, chtěl bych žít tehdy a tam ;-)

Blbec k večeři

Blbec k večeři (1998)

Původně divadelní hra přenesená na filmové plátno, a to naprosto vynikajícím způsobem. V hlavní rolích sympaťák Thierry Lhermitte a především Jacques Villeret (rip), který svou postavu blbce má vypilovanou skutečně do nejmenšího detailu. Takhle si představuju komedii!