Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 2

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (622)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedii co jsem kdy viděl. Skoro celý film se odehrává jenom v jednom pařížském bytě. Zde dorazil Francois Pignon, který byl pozván pánem Brochantem na večeři. Večeře na kterou mají vyrazit je vedena jako ukázka podivínů. Právě Pignon je jeden z největších podivínů pod sluncem. V tom výše zmíněném bytě mají sraz, bohužel se pan domácí zranil a nikam nemohou jít. Tak co zbývá? Jediné řešení, odvolat akci a vyléčit se. Bohužel je pan Pignon velmi dobrosrdečný a snaží se panu Brochantovi pomoct. A při své naivitě způsobuje více zmatku než užitku. Opravdu doporučují. 95% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která by si možná zasloužila být o něco delší. I jednoduchá zápletka dokáže z filmu udělat podařenou komedii, pokud se ví, jak na to a pokud je po ruce několik skvělých komiků. To vše zde je a tak vznikla komedie, ve které se nebudete smát každou minutu, ale o to víc se budete lámat smíchy v momentech, co opravdu stojí za to! 80% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když ti během hodiny dovede ženu k cizoložství a k tobě přivede daňovýho kontrolora, to je vážně král blbců." Je smutné, že se nikdy nebudu bavit tím, že si jen tak pro zábavu pozvu domů idiota na večeři. Já bych to rád udělal, ale dávno vím, že na světě neexistuje blbec a ani ministerský úředník, který by mi nesnědl IQ a neudělal by ze mě okresního trotla. Já to prostě vím a nabubřelé ego nakladatele Pierra se to právě taky dozvědělo, takže mi je ho líto, když vidím, jak ho blbec válcuje, ale ve škodolibé zábavě mi to rozhodně nezabrání. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nápad pozvat na večeři blbce a pak si z něj dělat legraci se mi moc líbil. Zavedla bych ho i ve svém životě, ale když jsem viděla ty následky, asi od toho upustím. Francouzský bláznivým komediím jsem nikdy nepřišla na chuť, Blbec k večeři je čestná a milovaná výjimka. Možndám dám fr. komediím ještě šanci. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která sice ještě nemá na svého mladšího brášku s názven Drž hubu!, ale je to skvělá zábava se spoustou zapeklitých situací. Scénář je napsán skvěle (autorem je sám režisér Francis Veber) a herecké výkony titulního blbce Jacquese Villereta a arogantního zbohatlíka Thierry Lhermitta jsou bezchybné. Francouzi umí točit inteligentní komedie, všichni by se od nich měli učit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • V čase 19:30 leží na pohovce za vstávajícím Pignonem (Jacques Villeret) pytel s ledem, v čase 23:14 však pytel již na místě není. (Pepy)
  • V čase 21:21 zprvu leží Pierre Brochant (Thierry Lhermitte) hlavou mimo koberec, v čase 21:28 však leží hlava na koberci. (Pepy)

Reklama

Reklama