Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (11)

plakát

Grinch (2000) 

Ten, ten, ten...Ten Grinch! Tohle je prostě paráda a na mé Vánoční telce to prostě nemůže chybět. Jim Carrey a jeho klasické grimasy zvedají level zábavy do výšin. Ne každému sedne, ale komu jo, ten se tradičních Vánoc s Grinchem už nevzdá.

plakát

Percy Jackson: Moře nestvůr (2013) 

Jakožto fanoušek prvního dílu o polobozích jsem byl zvědav na pokračování a musím říct, že nejsem ani zklamán, ale ani nijak extra potěšen. Prostě to proběhlo, nenudil jsem se a hotovka. Škoda, že zde není více překvapivých pasáží, člověk prostě tuší, co se za chvíli stane. Moře nestvůr připravilo půdu pro další díl, který by se měl dostat na svět v roce 2015 a jsem upřímně zvědav, jak to dopadne. Snad budou více epické akce než zde.

plakát

Univerzita pro příšerky (2013) 

Prequel Příšerek? Proč ne. Zajímavý animák od Pixaru o Mikeovi a Sullym se vcelku povedl. Grafika je parádní, diváka to baví a fanoušci prvních příšerek si přijdou na své. Škoda jen, že se malinko vytratil vtip, takové ty výbuchy smíchu, jež bychom měli v animovaných filmech nalézat. Film je to parádní ale příště bych prosil více vtípků.

plakát

Tekken (2010) 

Tak jsem byl zvědav, jak asi dopadne zfilmování mé nejoblíbenější bojové hry na Playstation. Výsledek je, že to dopadlo, tak nějak všelijak, jen ne tak, aby mě to dokázalo zaujmout. Bojové pohyby postav jsou sice udělány suprově a celkem vystihují pohyby svých klonů ve hře, příběh je ovšem velice těžkopádný a prakticky mi nezajímalo, jak to s Jinem dopadne. Čili jednoduše, kdyby ve filmu nebyla Christie, asi bych to hodil do odpadu rovnou. Takhle si to vysloužilo alespoň nějaké kladné body.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Restart série o Peteru Parkerovi, jakožto pavoučím ochránci města New York. Nepovedený. První díl zdaleka nemá takový nádech jako filmy s Tobeym Maguirem v hlavní roli. Nový představitel Spidermana není jen nepříjemný pro diváka, je to prostě idiot. Akční pasáže nejsou téměř napínavé, děj není nijak extra hnán dopředu a po zhlédnutí filmu jsem si vlastně zkoušel vzpomenout, o čem to sakra bylo. Doufejme, že se dočkáme lepšího druhého dílu, který už nebude tak monotónní a bez překvapení jako film první.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Těžko mohl někdo čekat, že kniha o necelých tři sta stranách bude stačit pro tři celovečerní filmy. Že Peter Jackson přidá do filmu dějové linky, které od Tolkiena neznáme, se čekalo. Otázkou je, zda se to tvůrcům povedlo. Ano povedlo, vždyť když už vezmeme samotné přidání Tauriel a Legolase, jakožto jednu z nejoblíbenějších postav trilogie Pána Prstenů. Co mi vadilo byla vymyšlená pohádka s černými šípy, ovšem pokud to přinese epické rozzuzlení v závěrečném dílu, není co namítat. Fanatika Středozemě film připoutá do sedadla a nepustí. Po audiovizuální stránce si rozhodně nemáme na co stěžovat a například ztvárnění draka Šmaka je parádní, aneb ten dráček se mi prostě líbí. Určitě se můžeme těšit na vyvrcholení trilogie, které je v plánu za rok.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Pro někoho konečně konec, pro někoho vyvrcholení celé série. Ve druhé části Relikvií se ukazuje důvod rozdělení sedmého dílu na dvě části (tedy kromě ždímání penízků z obecenstva). Druhý díl je prostě zběsilá honba za zneškodněním Voldemorta a nutno říci, že v celku poutavá, avšak stále platí, že v knize upoutá více. Film je ale i tak na vysoké úrovni. Tady prostě zuří válka a smrt číhá za každým rohem. Divák si prožije i tu chvíli, kdy se zdá, že je vše ztraceno, i když v podvědomí ví, že není. Epický závěr se nakonec přeci jen Yatesovi povedl a nadšenci brýlatého čaroděje mohou tleskat.

plakát

Spider-Man 3 (2007) 

Finále trilogie pavoučího ochránce New Yorku přináší trochu jiný styl příběhu než v předchozích dílech. Největším nepřítelem Petera Parkera totiž není nějaký padouch ale je jím parazit, který se na něj „přicucne" a Spidy se zprvu neubrání. Změna v chování hlavního hrdiny ztvárněného Tobeym Maguirem je na snímku asi to nejzajímavější. Akce zde totiž tolik diváka nijak zvlášť neupoutá a kromě spolupráce Spidermana se svým přítelem zde není tolik zajímavého. Škoda, trilogie by si určitě zasloužila epičtější finále.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Bruce Wayne si znovu oblíká netopýří kostým a jde zachraňovat gothamský lid. Nyní se mu ovšem do cesty nestaví nikdo jiný než šílený a psychopatický Joker. Heathu Ledgerovi role zjizveného padoucha sedla na výbornou a Joker je zřejmě nejlepší postavou celého snímku. Filmu velice prospívá, že, jak sám v jedné scéně říká, nemá žádný plán a díky tomu je divák v neustálém očekávání, co ten blázen zase vyvede. Nenáchází se zde žádné pauzy v ději, kdy by se nic nedělo, příběh prostě drží diváka a nepouští ho. Efekty a hudba od Hanse Zimmera jsou samozřejmě také na špičkové úrovni a vše komplexně dokresluje napínavou atmosféru.

plakát

Indian (2008) (pořad) 

Zábavný herní pořad, plný důležitých informací. U Indiana vidím jako kladnou věc práci s komunitou a podávání vlastních zkušeností divákům. Kvalita redaktorů je podle mého na vysoké úrovni a recenze, tak vždy přinášejí objektivní pohled na danou hru. Navíc je celý pořad vytvářen s důvtipem a snahou o neustálé zlepšování. Škoda jen, že Indiana nemůžou diváci sledovat na běžně přístupné televizní stanici, avšak YouTube je přeci jen přístupný všem. Pokud budou borci z Indiana pokračovat v tomto tempu, bude se jejich divácká komunita stále zvětšovat.