Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (28)

plakát

Apokalypsa ve znamení zvěrokruhu (2014) (TV film) odpad!

obludna hovadina se skutečně katastrofálními triky a apokalyptickým scenarem. Herci se snaží uplest z hovna bič... a zapraskat.

plakát

Predestination (2014) 

nejvyšší level masturbace. Pun intended.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

nezúčastněně vyprávěné krimi podávané s nadhledem, černým humorem a špetkou mystiky. Jako divák jsem měl zpočátku problém vybrat si oblíbeného hrdinu, zvlášť když ti dobří byli často mimo mísu, ale jak se postupně vršila hromada mrtvol, tak jsem přece jen musel začít držet palce lehce nesympatické zástupkyni šerifa. Přesto největší dojem zanechaly Výkony Freemana a Thortona, to bylo skutečně exceletní.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

není moc seriálů, které by mě nějak ovlivnily, znáte to, seroš je ok, ale nemáte potřebu o něm přemýšlet, prostě vyšumí, zanechá jen více či méně příjemné pocity, trochu tuku navíc díky zkonzumovanému žrádlu a o něco více prosezené křeslo. U Breaking bad to mám trochu jinak, dokoukal jsem to před dvěma týdny, a pocit trvá.. trvá a nechce odeznít. Pocit by se dal popsat: "... že bych se taky vysral na všechny konvence, povinnosti, předsudky a dobré mravy?"...klid, asi se mi to podaří potlačit, tyhlety divný pocity, ....ale Walter White mě nepochybně zasáhnul, svojí uvěřitelností, odhodláním, a bohužel i sračkama, do nichž se dostal. A to přitom byl v podstatě genius a dělal jen logicky správná rozhodnutí. ... Nezapomenutelná scéna: úvod "Say my name". ... Citát: I'm not in danger, I'm danger"... Walte, díky. Heil Heisenberg.

plakát

Devátá brána (1999) 

silná atmosférická satansko-bibliofilní krimi. Příběh, hudba a Depp na jedničku. Šachová partie se čtyřmi proti sobě hrajícími hráči: jeden vášnivý hráč, který ale moc tlačí na pilu a jeho pýcha předchází pád, dále banda povrchních přihlouplých snobů, jeden ochránce vyslaný samotným LCF a jeden nezúčastněný hrdina, který se hry ani nemínil účastnit, ale osudem byl vybrán, aby hru vyhrál. Byl předurčen složit zkoušku, projít devátou branou a uvěřit. ................................ Víte kde se skrývá ďábel? V detailu, a to v tomhle filmu platí 666krát. Balkanovo patro, kod v trezoru knihovně, zaslíbení temnému andělu znamením v krvi, obcování s LCF A btw symbolický závěr k filmu naprosto patří, co více byste chtěli, malověrní, dvojku s Deppem bojujícím v pekle? Idioti.

plakát

Hunger Games (2012) 

děj filmu a jím představený svět drží pohromadě asi stejně dobře jako sušenej a drcenej kravskej trus sypanej do větráku.

plakát

Behemot (2011) (TV film) 

tušil jsem do čeho jdu, takže si nemužu stěžovat. Příroda fajn, začátek ne úplně špatnej, herci... no, taky ne tak šílený jak by se dalo čekat. Ale jak to zviřátko začalo lízt ven, tak se ten scénárista uplně urval ze řetězu a vršil jednu hovadinu na druhou, aby to na závěr polil happyendovou cukrovou polevou, ze který se mi teda málem zvednul kufr. Ty rozesmátý šťastný tváře! ... Ale ustál jsem to.. Hezkých 15%.

plakát

Guru (2002) 

když už si divák myslí, že scéna nemůže být srandovně trapnější, tak se osazenstvo na place rozezpívá a roztancuje.. a několikrát tak nasadí všemu totální bollywoodskou korunu. Prča. Spíše zlehka hladící parodie než komedie.. Americkej sen žitej pornohvězdou a podvodnym guru. :)

plakát

Carrie (2013) 

čteno poprvé před dvaceti nebo více lety, příběh dobrý, ale na jedno použití, další opakování již nepřekvapí, nenadchnou. Byla to Kingova prvotina ve větším vydání, od té doby ušel dlouhou cestu a své romány zaplnil množstvím postav a spletitých příběhů, které je vesměs hodně těžké převést do filmu právě pro jejich složitost. Carrie je ale jiná ne jen jako postava, ale i jako příběh, ... tak stručný a notoricky známý, že kingova fanouška nemůže překvapit. Nic proti Chloe, nic proti režii, problém mám se samotným záměrem vzniku tohoto filmu. Tenhle remake nebyl potřeba, je to úplná zbytečnost.

plakát

Elysium (2013) 

Obrazově silné, ale to je tak všechno. Myšlenkově prázdné, nenabízející nic než povrchní pohled na rozdělenou společnost, na konci servírující zřejmě vítězství "dobra"... A od té doby se měli všichni rádi, všichni měli zdravotní péči zdarma a svět byl hned krásným místem, ó jak je to jednoduché...