Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (70)

plakát

Akce v Istanbulu (1975) 

Celkem pitomý scénář a produkce typický pro propagandistické filmy natočené v době komunismu po roce 1968. Hned na začátku ožraly agent CIA srazí v Češku stopařku autem Simca-Chrysler vyrobeným v Evropě, ale přesto má americkou SPZ. CIA byli takoví volové, že svým agentům cestujícím za železnou oponu kupovali Chryslery vyrobené v Evropě a pak na ne dali americkou SPZ. Pan agent Grandnter se h ned potom prokáže československým esenbákům americkým pásem, na kterým je přes obal vytištěno "CANCELLED", neboli zrušeno. Tohle dělá americké ministerstvo zahraničí u prošlých pasu. Evidentně komousky režisér nebo komousky produkční neměli dostatek inteligence nato, aby jim někdo v STB opatřil verohohodnou kopii amerického pasu. Potom ta celá akce začínající v Berlíně. Deep-cover agent Halva, který je dobře zapsány u CIA ale ve skutečnosti je double-agent STB/KGB, se veřeje stýká v barech s další agentknou STB/KGB, která je navíc známá západním rozvědkám. Jak daleko myslíte, by se takovýhle deep-cover agent dostal? Kravina od začátku do konce. Dávám dvě hvězdičky z těchto důvodů: klasická auta a dobové záběry z Berlína (K-Damm a Gedachniskirche), plus dobrý výkon Radovana Lukavskeho. Jinak je to komunistická kravina od zacatkuy až do konce.

plakát

Anděl svádí ďábla (1988) 

Takový průměrný. Dobré kostýmy, dobří herci, ale celé by se o dalo sestříhat tak na 60 minut (hlavně to panorama s Motokovem na obzoru :) , aby to mělo trošku pohyb. Jinak nuda. A nebo z toho udělat muzikál, prodloužit ty hudební scény a zjednodušit zápletku, která stejně není nic moc.

plakát

Bermudská příšera (2014) (TV film) 

Nádherná kravína na pozdní večer :) Bitevní loď se brání samopaly a stíhací bombrardery F/A-18 bojují s obřími červy. Jen bych rád doporučil českým daberum u tohohle a všech dalších filmu překládaných z Angličtiny, že hodnost "Commander" v souvislosti s námořnictvem Spojených Státu a Británie neznamená "velitel", jak to pitomne všichni překládáte, ale podplukovník. Trošku by neškodilo se ten jazyk skutečně naučit, a nepřekládat pomoci Google Translate :)

plakát

Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu (1991) 

V originálu fakt dobrá prča! Dnes jsem to viděl poprvé v českém dabingu a ta volba Vladimíra Brabce jako hlas Franka Drebbina tomu dodává ještě víc srandy! Člověk si ho pamatuje jako majora Zemana v té komunistické ptakovine, a tady dabuje šéfa "police squad". :)

plakát

Bouřlivé víno (1976) 

Komunistická propaganda, neboli "fake news" jak by se řeklo dneska. Jednu hvězdičku za dobre herce, ale jinak je to ztráta času.

plakát

Bullet (2014) 

Divný film. Začátek je coolovej, ale zbytek spíš kulovej. Dodge Challenger s 9,3 litrovým 700 hp V8 motorem nedokáže utéct dodávce. Evidentně to auto dokáže jen jet rychle v přímé čáře, ale neumí brzdit a zatáčet (což je typické o amerických muscle autech). Možná, kdyby měl M3 nebo 968, tak by to bylo jiné. Zlí chlapi ozbrojení krátkými zbraněmi zneškodní a pobijí celý SWAT team ozbrojený submachine guns a oblečení v bojových vestách. Buď ti zlí chlapi byli fenomenální střelci, nebo je to celé postavené na hlavu. Detektiv honěný dodávkou se zlými nevolá operačního o posilu, ale volá svoji dceři. Konec jako v Hodný, zlý a ošklivý, ale jinak blbost nad blbost. Na víc než 2 hvězdy to nevidím.

plakát

Císařův pekař - Pekařův císař (1951) 

Přesto jak mám rád Jana Wericha, nemůžu si pomoci, jak komunisticky zmanipulovaná prasácká bodovatelská propaganda tohleto je. V 50. letech se nedá najít film, který by nebyl prolezlý stalinistickou propagandou.

plakát

Černobyl (2014) (TV film) 

Titanic = Romeo a Julie na lodi, o které každý ví, že se potopí a většina lidí umře Černobyl = Romeo a Julie u jaderné elektrárny, o které každý ví, že vybouchne a většina lidí umře ... akorát Titanic byl lepší

plakát

Černý vlk (1971) odpad!

Propaganda z doby Normalizace. Stateční pohraničníci čelí záškodníkům že Západního Německa. Členové Československé pohraniční stráže jsou dojemné angažování ve výchově služebního psa, zatímco během komunistické nadvlády bez problémů zastřelili stovky civilistů, kteří nechtěli nic víc než žít ve svobodné společnosti. Ve filmu nakonec i psi pochopí Marxisticky dialekticky materialismus a pomohou dopadnout zlosyny. Takovou hovadinu natočit je nepochopitelné. Dobré herecké obsazení nemůže pomoci.

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

Nezažil jsem První Republiku, ale tenhle seriál mi ji tuším přiblížil nejlépe. Po normalizačním odpadu, který vyzdvihoval vždy všechno negativní, má člověk pocit, že Četnické Humoresky tehdejší život líčí férově. Smutné ale je, že od začátku víme, kam to všechno koncem 30. let spělo. Otázka je jak by lidé jako Arazim a Jarý přežili za nacistů a posléze za komunistů.