Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O pohraničnících, kteří mají pochopení a lásku pro své psy, ale jsou uvědoměle tvrdí vůči zločinným narušitelům hranic a jejich kapitalistickým pomahačům... Pozdní debut dlouholetého pomocného režiséra - specialisty na vojenskou tematiku. Titul byl realizován při příležitosti oslav 20. výročí založení útvaru Pohraniční stráže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu hodně naivní. Je to mišmaš Bílého tesáka, Lassie, komisaře Rexe, lvice Elsy, Dášenky a filmů z let padesátých o západních agentech. Oslava pohraniční stráže? Vždyť už první hlídka Hajdučík - Jelínek, se chová jak parta debilů! Ty jejich kecy... a pak...Jelínek to koupí do ruky a padne jako by měl průstřel jater, Hajdučík poté co ho škrábně kulka na hlavě volá na agenta ať neblbne (a to se ještě trapně chytne za spánek dřív než se ozve výstřel!)! Ten když střílí dál, tak Hajdučík po vzoru asi Rudé armády zpoza krytu kořene! vstane a nekrytý nasype do agenta dávku z ákačka... Zprvu jsem si myslel, že tenhle film je o západních agentech a našich statečných pohraničnících jaké známe z našich filmů z padesátých let. Po první akci však spadne kamsi do rádoby komedie, kde sledujeme humorné a někdy napínavé historky pohraniční roty psovodů a jejich psů. Máme tu: Zběhnutí feny, její nakrytí černým vlčákem rakouské pohraniční stráže který také zběhl, narození štěňat, překrmování štěňat Hajdučíkem atd... Závěr je jak z komisaře Rexe, kdy oba dva hlavní psí hrdinové odhalí pravdu a usvědčí gangstera....Čekal jsem, že jej ti vlčáci i svážou a odvezou gazíkem na rotu, ale to už přišlo asi blbé i režisérovi Černému. Jediné co vysoce hodnotím je výkon pana Peterky. Jeho postava samotářského lesního dělníka byla dokonale zahraná. Kdo chce vidět černo-bílé komedio-drama ze Sušicka o pohraniční stráži mohutně doprovázené smyčcovým orchestrem pod vedením Františka Belfína ať neváhá. Ostatním to nedoporučuji. A na tohle se chodilo do kin !!!! Hvězda za Krakonoše. * PS. Pochopil někdo co bylo v tom roztoku??? No snad to v Praze zjistili..... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavějšími postavami celého příběhu jsou jistě František Peterka a Josef Hajdučík. Jeden je drsný neotesanec a druhý tak trochu ňouma k pohledání. Mimo nich je tu krásná šumavská příroda a psi. Teď mě napadlo, na hranicích mohly být používány i feny? Já jsem si myslela, že ta měli jen psy, protože jsou ostřejší a hlavně nehárají. Příběh samotný za mnoho nestojí. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké obsazení zvedá scénář hodně vysoko, a tím pádem i film. Není to žádná radostná podívaná, sledovat kluky v zeleném, jak chrání hranici před těmi, co se jim nelíbí žít v socialistické zemi. Mají hodně starostí s těmi, co to nemyslí s republikou dobře, chtějí na lepší, na západ. Ale zažijí tam něco lepšího? O tom už film nevypráví, zaměřuje se jen na tu část, aby nikdo se nedopouštěl protizákonného jednání proti ústavě ČSSR. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Slaboduchý pohraničník, geniální psi, postava zamračeného Peterky jak z němého filmu a k tomu velící Lukavský a Haničinec, tvářící se nepatřičně seriózně. Krimi zápletka jasná od začátku, takže jsem vydržela jen proto, že jsem se občas zasmála, a byla zvědavá, jestli je ta druhá půlka opravdu tak špatná jako ta první :) Fakt totalitní fraška. Pan režisér měl zůstat jen u té pomocné režie, kterou se většinou živil. V roce 1973 po svém druhém filmu odešel z branže a udělal asi dobře. Hvězda navíc za starou Šumavu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Cituji z vrcholné scény filmu: "Je to vzteklý pes!" ... "Ne, ten pes není vzteklý" ... "Venku je pes" (Konec citace jednoho z mnohologů tohohle jalového veledíla z prostředí našich strážců klidného hnusákovsky-(ne)normálního hnití... . . . Hotový kinopaticky kynologický tupor. A rychle na "trenirovku" (nebo že by >trenýroffku< ?;o), soudruzi... %-o - - - - - (Poprvé viděno kdysi tenkrát v dobách černých, hodnocení při repete 19.1.2013 na >zvlčilém sprostoru< 142., komentář zde s úšklebkem jako sedmnáctý - 19.1.2013) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Scény so psami boli pre hercov fyzicky namáhavé, pretože zvieratá vážili 40 až 50 kilogramov a žiadnemu psovi sa nesmelo nič stať, pretože boli veľmi drahí. (Zdroj: tyden.cz) (Raccoon.city)
  • Žádnému zvířeti nebylo ublíženo. Štěně chycené v pytláckých železech bylo uspáno a smrtící past byla vyrobena z plastu. (Zdroj: jindrichohradecky.denik.cz) (moriaty)
  • Film Černý vlk bol natočený k oslavám 20. výročia založenia útvarov Pohraničnej stráže. (dyfur)

Reklama

Reklama