Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Pohádka

Zajímavosti k filmům (10)

Comeback

Comeback (2008) (seriál)

V plánu bylo natočit epizodu, ve které Tomáš (Tomáš Matonoha) koupí zchátralé letadlo a všichni ztroskotají na ostrově. Když si ale producenti sestavili rozpočet, nápad okamžitě zamítli.

Pupendo

Pupendo (2003)

Natáčelo se v Praze, konkrétně v místní části Lipence. Pouze Galerie Mánes se nacházela v části Nové Město.

Čert ví proč

Čert ví proč (2003)

Natáčelo se na hradě Pernštejn a v jeho blízkém okolí. Hradní pivnice byla vystřižena z hradu Lipnice nad Sázavou. Pila se nacházela u rybníka Harasov na Kokořínsku. Králova i ministrova komnata se nachází na hradu Grabštejn. Královský trůn bychom mohli navštívit na Lemberku. Peklo bylo natáčeno v továrnách v Kladně. D8le se filmovalo v Pieninském NP na Slovensku.

Dvanáct měsíčků

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film)

Hora a zároveň i sídlo Dvanácti měsíčku bylo vytvořeno graficky ve studiu ČT.

Micimutr

Micimutr (2011)

Hrad Zvíkov byl částečně graficky přeměněn.

Sněžný drak

Sněžný drak (2013) (TV film)

Petr Lněnička se kvůli natáčení musel naučit šermovat a jezdit na koni.

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012)

Natáčelo se od 10. sprna v Lochovicích u Hořovic. Zaběry byly použity z místního hřiště, hospody, z místních domů nebo ze hřbitova. Domy byly vypůjčeny od lidí, kteří v Lochovicích bydlí. V těchto domem herci bydleli po celou dobu natáčení. Natáčení scén v nemocnici probíhalo v pražském IKEMu. Zcela první klapka pak padla navzdory tématu filmu na hřbitově.

Babovřesky 2

Babovřesky 2 (2014)

Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela.

Babovřesky 2

Babovřesky 2 (2014)

Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň.

Reklama