Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (362)

plakát

Ona (2013) 

Genialni

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Ještě nikdy se mi nestalo, že by mě nejprve 5 dílu nadchlo (i přes drobné vykřičníky ukazující, že by to mohlo jit do háje) a pak během 6. díku stačilo 15 minut televizního pekla k tomu, abych zcela ztratila zájem a už nikdy jsem nechtěla vidět ani minutu rozhoukaného seriálu. Jak tuhle pitomost někdo může přirovnavat ke Coenům??? Lidi jste fakt mimo.

plakát

Vzpoura údolí (2014) 

Měla jsem veliká očekávání, ale vydržela jsem jen cca 20 minut. Téma je úžasné, ale zpracování je naprostý trapas. Upachtěný, nudný dokument - až je neuvěřitelné, že se o tak zajímavých lidech da natočit něco tak nekoukatelného.

plakát

Sufražetka (2015) 

U silného tématu slabé zpracování bolí dvojnásob.

plakát

Vykolejená (2015) 

Sex ve městě je méně otravný - asi tak. Podprůměrný film s několika nadprůměrnými momenty - takže tři.

plakát

Pád (2013) (seriál) 

Nechápu to absurdně vysoké hodnocení. Utahaný, nudný seriál, s nesnesitelně debilním charakterem vraha. Ta jeho teen-age obdivovatelka pak získává cenu za nejnesnesditelnější charakter kinematografické historie hned po Jar Jar Binxovi. Proč tu kdosi vychvaluje psychologii postav nechápu. Jaká psychologie do prčic? To, že je někdo z děcáku nebo je promiskuitní ještě nezaručuje hloubku. Gillian Anderson je dobrá, to ale nemění nic na tom, že se tam všichni chovají jako naprostí pitomci a policie je naprosto impotentní při snaze vraha dopadnout. Polovina herců by potřebovala recastovat a celý seriál zkrátit do max. 4 dílů. Má to náznak slušné atmosféry a pár dobrých momentů, to ale za 10 ztracených hodin života nestojí.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Když slabý obsah válcuje únavně vypiplaný styl...

plakát

Aguirre, hněv Boží (1972) 

Dobry namet, Kinsky je desive presvedcivy, ale jinak becko - az me prekvapuje to hodnoceni tady. Myslim, ze lidi se nechavaji trochu strhnout znamym jmenem rezisera, jako by bylo intelektualni ocenovat jeho filmy.

plakát

Cukr-blog (2014) 

Bohužel další důkaz, že dobré téma ke kvalitnímu dokumentu nestačí. Paní Culková se rozhodla, že bude režisérka podobným způsobem, jako se prodavačka z Opočna rozhodne, že půjde do Superstar a stane se popovou hvězdou - prostě veliké ambice, průměrná inteligence, chabá exekuce. Důkazy jsou velmi slabě podloženy, "experti" jsou sice prý doktoři, ale nevíme o nich nic, tak proč jim máme věřit? Protože jim věří hodná a svědomitá mamča - paní Culková, unášená vlastními ambicemi být český Michael Moore? V dokumentu se ocitne spousta podivných a velmi nedůvěryhodných existencí, které splachují jakoukoli kredibilitu problému cukru do záchoda (vede šaman s šiškou a růžová striptérka - bojovnice, která fetovala s Hendrixem a neumí zestárnout). Celek pak působí tak směšně, že jsem to málem nedokoukala, jak mi bylo za autorku trapně. Emotivní vsuvky typu "naše láska je sladká i po 16ti letech" - do prčic, koho to zajímá! Cukru se sama vyhýbám, ale musím přiznat, že kdybych byla běžný konzument, tak by mě toto blbě vyargumentované a filmařsky nejapné dílko nepřesvědčilo vůbec o ničem. Naopak, napáchá víc škody než užitku. Důležitá témata se musí zpracovávat svědomitě, jinak to jen utvrzuje většinu, že ti, kdo proti cukrovarnické lobby bojují jsou jen nějací emocemi zmítaní a sebestřední BIO lidé. Je potřeba inteligentně argumentovat, bez emocí, šamanů a demonstrací batikovaných žen s chlupy v podpaží. Ve výsledku to spíše působí dojmem, že paní si chtěla natočit dokument o sobě a k tomu chtěla ještě udělat nejaký dobrý skutek pro dobro společnosti. Vůbec se nedivím, že to (bohužel) nevyšlo. Takhle se prostě dobré dokumenty netočí! To, že takhle špatně natočený dokument vůbec vyvolá nějakou pozornost jen potvrzuje, že čeké dokumentaristické řemeslo je v totálním kopru.