Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (362)

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Zacatek ma bajecnou atmosferu, clovek se tesi na naslaplej film a nejaky zakulisni info ze sveta kartelu. Hudba je fantasticka, zajimave charaktery...a pak to najednou po cca pul hodine totalne usne a uz se nestane vubec nic zajimaveho. Posledni scena jen zpeceti totalni zklamani z filmu ktery mel velke ambice, ktere se nenaplnily. Hlavni postava je nakonec za naivni trupku, hlavni muzske postavy si tam resi nejakou osobni vendettu, ktera divaka vubec nezajima a posledni pul hodina je naplnena tolika WTF momenty, ze clovek ztrati k reziserovi veskery respekt. Proc je sakra takovy problem natocit dobry film?!

plakát

Hádej, kdo přijde na večeři (1967) 

Je to opravdu dobrý film s přesahem, ani nevím proč ubírám hvězdičku, snad proto, že ty rodiče trochu chápu a vadilo mi, že je celý film totálně jednoznačně dáno, že kdo nesouhlasí je trapný zpátečník a rasista.

plakát

Moneyball (2011) 

Prostě super film, nejen pro fanoušky baseballu. Civilní a přesto vtipný a poutavý. Herecké výkony jsou bez chyby.

plakát

Přirozený talent (1984) 

Tohle mě úplně minulo. Vůbec jsem nepochopila pointu příběhu. Oceňuji ale hudbu a herecké výkony.

plakát

Hřiště snů (1989) 

Když film ztratí veškerý kontakt s tím, co je reálně možné a místo draka, princezny nebo E.T. je tam jen pár starých baseballových hráčů, tak to prostě není moc zajímavé.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Že by podle jedné z nejhorších kdy vydaných knih vznikl kvalitní film je prakticky nemožné. Je to nuda, nuda, pitomoučká naivní nuda. Nechápu, jak se z předlohy mohl stát takový fenomén. Není na tom nic zajímavého, opravdového, inteligentního a dokonce ani sexy. Film Sekretářka je ve všech zmíněných ohledech mnohem lepší a to tam je té nahoty méně.

plakát

Návrh (2009) 

Definice průměru. Scénář by ještě ušel, až na těch pár trapných za vlasy přitažených scén. Hlavní problém je ale naprostá absence hereckého talentu u Ryana Reynoldse. Potvrzuje, že stačí chodit do posilovny a zapadat do současné škatulky atraktivního muže a herecká kariéra v Hollywoodu je na světě.

plakát

Nikdy není pozdě (2015) 

Tragická komedie! Od poloviny už jsem pouze přetáčela.

plakát

Kurt Cobain: Montage of Heck (2015) 

Dokument, který je nekoukatelně dlouhý i pro zarytého fanouška. Courtney Love je nesnesitelná kráva a od chvíle kdy se ona a její prsa objeví v kameře je to už docela utrpení, které jsem chvílema přetáčela. Zajímal mě Cobain, Nirvana a jeho hudba a ne nekonečná home videa na kterých zfetovaná Courtney vystrkuje zadek, prsa a nebo řeční o tom, že věděla, že heroin jejímu miminu v těhotenství neublíží. Celý je to založený na tom, že s Courtney asi už dlouho nikdo neudělal rozhovor a tak si vymyslela, že se jako natočí další děsně skandální dokument o Cobainovi (protože ona sama, zas tak zajímavá neni).

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

Film určitě ne pro každého. Je velmi vtipný a plní svůj vzdělávací a sebereflexi vzbuzující záměr, i tak s ním mám bohužel pár problémů. Je riskantní točit film, který je tak mimo zaběhlé žánry a tuto snahu rozhodně oceňuji, pokud ale točím komedii a rozhodnu se pak najednou diváka historicky vzdělat, tak se nemůžu divit, že mi to najednou "nezbaští". Zelenka totiž nedokázal jasně ohraničit, kde končí sranda a začíná historická exkurze. 5ti minutová historická přednáška tak působí dost nedůvěryhodně a kostrbatě. Také mě jako vysokoškolsky vzdělaného člověka irituje, když mi někdo předhodí jakýsi historický pramen a řekne "tomu věř". Vyrostla jsem v domácnosti kde se Jan Tesař citoval, a proto s odkazem na Mnichovský komplex nemám problém. Taková slepá důvěra se ale přeci nedá čekat automaticky. Výsledný dojem pak pro většinu lidí asi není "aha, tak takhle to bylo", ale jednoduše opět binec ve faktech. Škoda, mohlo to být dotaženější v argumentaci a bylo by to za pět.