Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 133)

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021)

Dle mne vizuálek pěknej. A když od staraníme tý tuny magie, díky který se to celý podělalo. Tak by to bylo o prdu. Hezký setkání všech "hrdinů" nostalgie. Jinak mi to přijde pro mladé obecenstvo. Sorry jako napravíme zlouny. Face palm za tu najivitu. Zlo nejde napravit to už si vybralo na které straně je. Nejsme "matka tereza"!

plakát

Cizinka - Série 2 (2016) (série)

2. serie začíná velice slabě. Francie mne nebaví. Pletichy a intriky. Odporný úpadek u FR dvora.  Příznivec historie má více jak představu. I když natočeno v nádherné matičce Praze, užívám si povedené prostředí a kostými. Ráda cestuji v minulosti.  Zápletka s dítětem je dle mého pro ženy velice silná. Přesun do Skotska je lepší a víc baví. V 9. díle Je suis prest (FR) /Jsem připraven= je velice pěkná hudba. Téma války by nemělo nechat člověka chladným.

plakát

Cizinka - Série 1 (2014) (série)

První řada byla akční a nebylo moc vyplňujících dílů. Zatím ji považuji za nej. Romance a sex se snoubí z akcí. DraAmatem a také vážnými tématy. Občas trochu odlehčení malým vtipem. žánrů je v jednom hodně a překvapivě to šlape. Jako v životě přeskakujeme mezi mnoha situacemi a žánry. Je to jaksi uvěřitelnější. Jsem ráda že jsem po delší době mohla narazit na seriál který prostě baví. Kdo má rád historii může se nadechnou ve skotsku před skoro 300lety. Násilí zde také graduje. Nejsem příznivcem užívat si čisté násilí i když ve zlých časech jsou zlé věci.

Egypťan Sinuhet (1954)

Poplatnné té době. Knihu jsem nečetla, příběh jsem poznala až teď. Dali si práci s kostými a dokoracemi. Člověk nejen mezi řádky čte mnoho moudra. Faraon ač moudrý ale až najivní ve své vidině světa. Hlavní lékaš trpí svou najivitou až hloupostí, místo aby se rychle přispůsobil a ponaučil. Tvrdohalvý a zmanipulovaný zničí vše. Uvědomění přijde až dosti pozdě. Někdy však své chyby je dobré stavět na odiv ostatním abychom varovali, aby se jich tímto způsobem nejlépe nikdo již nedopouštěl.

Cizinka (2014) (seriál)

Od první dílu mne toto zaujalo a trochu se pochychtávala nálepce romantický seriál, a první scény tohoto typu. Ale s každým dalším dílem jsem chtěla vidět další což se mi dlouho nestávalo. Krásná příroda. Herci ti mi sedli. A má záliba v historii a sci-fi. A já se o seriálu dozvídám až skoro 10 let po jeho vzniku. Frank jako manžel není zrovna krasavec a nechápala sjem proč by si ho zvolila což jsem pochopila po pár dílech. Vzpomněla jsem si na mou kamarádku která podobný žánr hltala knižně, ale více divčí a hodně najivní. Jsem ráda, že toto naivitou moc neoplívá. 1. serie mě baví i když tuším určité zápletky a chápu kam se asi seriál bude ubírat. A pokud bude vaše žena či bude muž nakloněn sledovat seriál tak si možná užijete více hrádek. :)

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018)

V první polovině filmu jsem nečekala že tomu dám plnou palbu. Ale zaslouží si to. Spoustu narážek na starý časy hraní. A taky hodně moudra. Taková pohádka pro dospělé,  a to nemyslím hanlivě.  Jen jako naučný příběh v kterém se naučíte číst, mezi spousty odkazů a metafor, ale kterým rozumíte. Je to vaše řeč které rozumíte. Pokud nejste snílek a neznáte hry, tak sem prostě nezapadnete. Protože skutečné pohádky a báje jsou také plné krutosti a pravdy, kterou nechceme slyšet. (nejen Erben, Němcová..) Ze začátku to vypadalo prvoplánově ale zdání naštěstí zklamalo. Mnoho mouder čteno mezi řádky. Občas sníme, ale nesmíme zapomenout vyjít ven.

Trol (2022)

Viziálně pěkné, jinak slabší průměr. Mě se líbila myšlenka. Upozorňující na to kolik toho jako lidé málo víme. A jak pořád přírodě škodíme když si myslíme že vše známe a chováme se jako bohové. A pak se ukáže opak. Toho trolla mi přišlo líto. Ano, norové mají Trolla a amerikáni svoji Godzillu a Kinkonga. Mě tento typ filmů nikdy nebral, ale legendy mám ráda. To byla světlá stránka filmu. Herci nebyly moc sympatičtí. Dabing do angličtiny nebyl moc dobrý. Asi pro větší děti dobré.

Avantgarda (2020)

Dobrí bujůvky, tedy akci occeňuji a lokace byly pěkné ale jinak nemastné neslané. Jak amerika dává svou propagandu do filmů tak to dělají podobně číňani. Najivní, prvoplánové scény. Jako schopní drsňáci v agentuře Vanguard, ale jinak děj, to už jsme milinkrát viděli. Dost scén počítačem, které šly poznat.

plakát

Nezvaný host (2020) odpad!

V tomto filmu je vše špatně, už od začátku. Nedává to smysl. Dialogy psalo malé dítě s pastelkouzapíchlou v nose. Bruce ve filmu hraje arogantního pitomce, jedna hláška byla dobrá. Efekty jsou jak z roku 2000. Nestrácejte čas s tímto filmem, zahrajte si radši šipky nebo si přeštěte knížku.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál)

Neurazí a nezlomí v pase. První řady lepší. Ale trochu trvá než se to rozjede. Neobdivuji záporné hrdiny. Jako studie psycholigie a historie dobré.

Ovládací panel
2 body