Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama

Recenze (26)

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Upřímně vůbec netuším, za co ten film tady má 65%. Těšila jsem se na pokračování jedničky hodně. Nutně jsem potřebovala vědět, kde se TO vzalo, co je zač atd... (knihu doma mám, ale je v ní plno nudných popisných částí, tudíž jsem nedočetla a čekala na film). Čeho jsem se však dočkala? Skoro tří hodin asi miliardy fleshbecků, který tam vůbec nemusely být, děj téměř okopírovaný z jedničky, jen z dospěláckými herci, "příšery" tak moc děsivý, že byly spíš k smíchu, veškeré rádoby lekačky naprosto předvídatelné... Čeho jsem se nedočkala? Téměř nic o původu a historii TO (ty náznaky indiánů neberu jako kvalitní objasnění), nic o příběhu dospělých herců... Shrnutí - ztráta skoro tří hodin času života, obrovské zklamání. Jsem neskutečně ráda, že jsem se na to nedostala do kina, protože by to byla i smutná ztráta peněz. Chtěla jsem původně dát dvě hvězdy, ale stačil časový odstup 3 hodin, abych tento "zážitek" zpracovala a nemůžu dát bohužel víc jak 1 hvězdičku !!

plakát

Příchozí (2016) 

Na film jsem byla pozvaná a před tím než jsem se usadila do sedadla v kině jsem neviděla ani trailer ani jsem o filmu nic nečetla. Okrajově jsem tušila, že má jít o tematiku mimozemské civilizace, proto jsem čekala nějakou podobnou akční scénu jako Den nezávislosti. To co však přišlo mi naprosto vzalo dech. Kdo chce akčňák, ať na příchozí rozhodně nechodí. Mimozemšťani sice proběhli, ale ne jak jsme úplně zvyklý. Film má hlubokou myšlenku, která ve vás zajisté zanechá stopy (pokud na tu myšlenku ovšem přijdete, nebo si alespoň myslíte, že jste na ni přišli). Zpracování filmové se také vydařilo a herecké výkony podle mého takové velmi dobře odvedené - dovedli vtáhnout do děje. Za mě další povedený snímek, který hodnotí 5 hvězdami...!! :)

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Nechala jsem se přemluvit na půlnoční premiéru... No musím přiznat, že v 23:00 jsem neměla nejmenší chuť vytáhnout paty z vyhřátého domu...ale ještě, že jsem to neudělala a na film šla. Velice podařený film plný roztomilých (i méně roztomilých) fantasticky kouzelných zvířat. Námět na jedničku a když k tomu přidám, že hlavní roli hrát můj nynější nejoblíbenější herec Eddie Redmayne a na zlomek vteřiny se tam objevil i druhý nejoblíbenější herec Johny Depp, nemohl z toho film vyjít nikterak špatně. Eddie v hlavní roli coby Mlok ze sebe vydal opět strhující a dechberoucí herecký výkon, který si by si podle mě zasloužil nějaké to další ocenění. Ještě dnes jsem z filmu zcela fantasticky okouzlena a proto dávám plných 5 hvězd...!! :)

plakát

Lichožrouti (2016) 

Na Lichožrouty jsem se těšila skoro víc než na Vánoce...tak dlouho jsem lidi kolem ukecávala, až to nevydrželi a film se mnou vážně šli. Plna očekávání jsem konečně zasedla do sedačky v kině a co se odehrávalo dalších 83 minut mě trošku zklamalo. Postavičky perfektně graficky zpracované, nápad na příběh taky bez jediné výtky (ba naopak se hlavní motiv filmu děje dnes a denně v každé domácnosti). Bohužel mě nijak výrazně film nevtáhl do děje ani jsem si nevytvořila nějaký citový vztah k postavičkám. Takový průměrný kresleňák s celkem obyčejným dějem. Takže nakonec trochu smutné 3 hvězdičky...!!

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) odpad!

Když jsem nedávno sledovala film Nina navěky, myslela jsem si, že jsem shlédla dno kinematografie. Včerejší Olga Hepnarová mě však přesvědčila o tom, že Nina byla parádní. Nic tak strašného jsem dlouho neviděla. Čekala jsem absolutně jiné zpracování. Olga pro mne znamenala hodinu a čtvrt utrpení, kde se vlastně až po hodině a deseti minutách událo to, na co všichni s napětím čekali. Popravu jsem už nedokoukala, protože už toho na mě bylo opravdu dost, psychicky jsem to nevydržela a s odporem film vypnula. Možná měl film v člověku vyvolat silné emoce spojené s hlavní hrdinkou. Ve mě to vyvolalo 2 jednoduché emoce - údiv nad zbytečně zdlouhavými lesbickými scénami a ještě větší údiv nad tím, proč vlastně mrhám svůj čas sledováním něčeho takového. Většinou se na filmu snažím najít alespoň něco, za co by stálo dát nějakou tu hvězdičku. Tohle je však beznadějné. Za mě odpad !!

plakát

Stážista (2015) 

Odpočinkový, naprosto pohodový film. Takový, který si pustíte, když máte chuť nad ničím nepřemýšlet a prostě se podívat na něco, co ve vás vyvolá celou škálu emocí. Tak trošku vystihuje problémy dnešní doby a i když podle názvu jsem nic takového nečekala, tak jsem u filmu skvěle zrelaxovala, zároveň mě to zaujalo svým námětem. Za mě hodnotím 4 hvězdami...!!

plakát

Deadpool (2016) 

Vážně lituji, že jsem nestihla jít do kina. Film plný humoru, který fakt můžu, takže jsem se dost zasmála. Zajímavé je i zpracování, kde celý film v podstatě vypráví hrdina sám o sobě, což není zcela obvyklé, ale osobně mě to velmi zaujalo. Zápletka klasická a na závěr romanťárna jak má být. Odpočinkový film pro relax, uvolnění a spoustu zábavy. Za mě 5 hvězd...!!

plakát

Nina navěky (2015) 

Námět se zdál jako docela fajn a mohlo to být i zajímavý...ale... Opak se stal pravdou... 98 minut asi nejdelších v mém životě. První půl hodinu jsem vážně přemýšlela, zda to nevypnout a o čem ten film sakra má být. Pak přišel na scénu právě hlavní námět filmu, ale to bylo tak všechno. Pro mě rozhodně zklamání a nuda. Za normálních okolností jedna hvězdička, ale pobavil mě matematický vtípek, tudíž nakonec hodnotím 2 hvězdami...!!

plakát

Divoká dvojka (2015) 

Reese Witherspoon miluju už od doby Pravé blondýny. Proto jsem se rozhodla zajít na Divokou dvojku do kina. Pro mě to však byla taková průměrnější komedie - byla tam místa fakt bezvadná - menstruace, Justin Bieber, kypřící prášek a podobně... Ale nejvíc ten celkový dojem asi zabil dabing. Nějak mě nenapadlo se podívat, zda je film s titulkama nebo dabing - už asi automaticky předpokládám titulky - a jaké bylo zklamání, když začali mluvit česky. Největší průšvih byl dabing columbijské krásky. Bohužel to ani božská Reese nevytrhla na lepší hodnocení. Pro mě silnější tři hvězdičky...!!

plakát

The Human Centipede III (Final Sequence) (2015) 

S každým dílem lidské stonožky jde mé hodnocení dolů. První díl byl dobře promyšlený - doktor s úchylným nápadem přišít k sobě lidi a vytvořit jeden organismus. Zpracovaní parádní - operace pěkné, šití hezky udělaný atd... Druhej díl už pro mě by slabší - Laurence R. Harvey zde zahrál brilantního slizouna a úchyla, který se podívá na film Lidská stonožka a pak unese lidi, které přišije k sobě velkou sešívačkou. Už podle recenzí na třetí díl jsem se bála, že to bude ztráta času. No nemýlila jsem se. Jak mi Dieter Laser v jedničce nevadil, tak ve třetím díle mám k němu naprostý odpor. Uřvanej diktátor, šikanátor a navíc starej odpornej, oplzlej prasák. Ze stonožky je tam vidět posledních asi 15 minut - příprava a potom ukázka výtvoru, ale to je všechno. Za mě zklamání velké. Jediné, co mě přimělo dát jednu hvězdičku je to, že si ve svém filmu zahrát sám Tom Six (který je mimochodem celkem fešák :D ). Za mě proto jedna hvězda...!!