Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert De Niro hraje ve filmu Bena Whittakera, 70letého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Využije příležitosti vrátit se znovu do hry a stane se vedoucím stážistou módního webu, který založila a provozuje Jules Ostinová (Anne Hathaway). (Freeman Ent.)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (763)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nezastaví se. Nespí. Nikdy jsem ji neviděl jíst." To je tedy starostí o nadřízenou. Já jsem se vždycky těšil na okamžik, až jednou nebudu muset vstávat do práce, přičemž státní pokladna nenechá můj bankovní účet zemřít hlady. Jenže moudrou hlavou moudře kývající důchodce Ben mi ukázal, že čekání na souboj se Smrťákem se dá zpříjemnit opětovným zařazením do pracovního procesu. Takže iluze je v háji, nařizuju dva budíky, žehlím kvádro, připravuju hadrový kapesník a čekám na to, až nějaká technologicky vyspělá společnost bude potřebovat služby dinosaura, jehož první kalkulačka se dodnes nenaučila odmocňovat. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak jeden nudící se důchodce přinesl jiskru do jinak sterilní firmy a do životů jejích zaměstnanců. Zajímavý nápad, který mě zaujal, už když jsem poprvé viděl trailer v kině, ale k filmu jsem se dostal až nyní. A nelituji, že jsem se na něj podíval. Bob De Niro ztělesňuje svou roli s až obdivuhodným charizmatem a věřil jsem mu každý pohyb, každé slovo, každé gesto. S ním tento film stojí a padá a jen díky němu jsem z výsledku tak ohromen. Protože, přiznejme si to bez okolků, z tohoto námětu se dal taky natočit naprosto obyčejný film, který mohl časem zapadnout prachem a stát se další tuctovkou. On ten námět je totiž tak absolutně obyčejný, že to je až překvapující. Film si prostě plyne svým tempem, celou dobu je vše zalité sluncem, vše super, optimistické, milé, bezkonfliktní, takže to může i vypadat, že se v tom filmu vlastně vůbec nic neděje. A víte co? Konečně! Říkám, konečně taky jednou nějaký kinofilm, kde nedojde k nějakému uměle vyvolanému konfliktu, jen aby se tam něco dělo. Optimistických filmů, kde je vlastně celou dobu vše v pohodě, mnoho není. A o to víc jsem si tenhle zázrak, toto zjevení užil. Jsem absolutně nadšený a neváhám udělit pět hvězd. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa na to ako sa z mafiánskeho De Nira stáva morálne uvedomelý rozprávkový deduško je naozaj útrpné. Film je zjavne určený ľuďom, ktorí nemajú potuchy o TAXIKÁROVI a ktorí sú načisto odtrhnutí od reálneho života. Čiže by toto "veledílo" pokojne mohli púšťať členom nášho parlamentu. :-) (6.2.2016) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání rozhodně nebylo vysoké. Na nějaké hodnocení už kašlu delší dobu, a abych byl upřímný, díval jsem se asi jen kvůli Robertovi. Možná kvůli jeho zašlé slávě a možná taky, že jsem já naivní a důvěřivý tvor čekal jeho zmrtvýchvstání z popela. Ani ne, co se týče jeho herectví, jež je pořád na vysoké úrovni, ale spíše štěstí na filmy, které se mu poslední dobou vyhýbá mílovým obloukem. Čekal a zase se nedočkal. I když je Robert pořád dobrý, prvních třicet minut slušných, nestačilo to. Čím, víc se na obrazovce objevovala Anne a ten její naprosto šílený úsměv, měl jsem sto chutí si pustit plyn, nebo tenhle film hodit z okna. Samozřejmě, že jsem vyměkl a ve výsledku jsem se dočkal pouze další z mnohé řady, mdlých, předvídatelných a podprůměrných, amerických komedií. Je mi jasné, že už se dalšího Taxíkáře nedočkám, nicméně aspoň jednou za čas by to něco slušného chtělo. Už jen vzhledem k téhle herecké legendě….. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit, že Nancy Meyers je větší zárukou kvality, než jakou byla Nora Ephron. Ben není žádný nervózní dědula, který by měl umaštěné vlasy, zmačkanou košili a vrcholem jeho dní by bylo křičení na hlučné sousedy nebo krmení holubů v parku. Ovdověl a zjistil, že „veškerou“ zábavu už zkusil a potřeboval by nějaký nový impuls. A jelikož má bohaté obchodní zkušenosti, nasedne do moderní mladé firmy s módou, která si získala respekt za pár měsíců a kterou vede ctižádostivá workoholička Jules (které se to ale naopak sype doma). Právě dobrosrdečný gentleman Ben se stane jejím asistentem, později spíš mentorem, který jí dává rady, jak zkombinovat výchovu roztomilé dcerky, manželství a snovou práci. A tím, jak je příjemně retro, pomáhá do života i současné twitterové generaci, která netuší, proč by měl muž nosit kapesník. Je to milé, je to inteligentní, je to nekomplikované. Ostatně jako veškerá tvorba Nancy Meyers. Vlastně třecím vrcholem je nevěra jedné z vedlejších postav a pohledy závistivých matek z pískoviště, které nepřejí úspěšným ženám. Jinak mají všichni jen ty nejlepší úmysly, jsou dokonale upravení, mají honosné domy, jezdí v luxusních bourácích. A všichni jsou na sebe milí, chápaví, všichni se milují, objímají, podporují.. a je jen na divákovi, zda to Meyersové týmu ZNOVU zbaští. Já ano, a nestydím se za to. Opět těší skvělým castingem, brilantně napsanými dialogy a příjemně pohlcující atmosférou. Je to takový ten feel-good kousek, kterému se dá vytknout jen máloco (možná slabší rozjezd, možná lepší péče s vedlejšími postavami, možná pitomé sexuální momenty, kterých nás neušetřila ani v předešlé komedii Nějak se to komplikuje – tady erekce po pracovní masáži). To, že v romantické komedii chybí nějaká zásadní romantická linie, vůbec nevadí. Není to žádná psychologická sonda do života moderní ženy, je to pohodový kus, který bude těšit i za deset let. To mi věřte. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Když čte Ben (Robert De Niro) leták propagující stáže pro seniory, je na něm napsáno, že video musí být natočeno ve formátu mpg, mp4 nebo avi a poté nahráno na Youtube či Vimeo. To je však nesmysl a naprosto nepotřebná informace, protože Youtube i Vimeo si video převedou do jednoho formátu při nahrávání. (hansel97)

Reklama

Reklama