Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (65)

plakát

The First Time (2012) 

3,5* First time není průměrný romantický fastfood, jak by se mohlo zdát. Je to sympatická, citlivá a téměř výhradně konverzační (byť trochu naivní) povídka.

plakát

Boku no kanodžo wa saibógu (2008) 

To, co by bylo celkem roztomilé jako půlohodinová epizoda Krajních mezí, působí na ploše 120 minut příšerně nudně a natahovaně. Jen tak halabala za sebou nabalovat epizody ze života obyčejného kluka s vlastní cyber-bodyguardkou a pokoušet se to ospravedlnit rádoby šokující a překvapivou pointou bohužel nestačí, když je hlavní dvojice zoufale nesympatická a nemá spolu nic společného (on: roztomilý a citlivý ňouma, ona: chladná supersexy cyberžena). Ve výsledku tak film jen využívá děje k prvoplánovým vtípkům a efektním trikovým scénám a nenamáhá se nic vysvětlovat (co způsobilo ono "velké neštěstí", proč vševědoucí cybergirl nezasáhne jinak a lépe, jak je to s její osudovou podobou?). Ale nač být náročný a chtít promyšlený příběh, když stačí bezduše se dojímat a plesat nad dojemným koncem... Cyborg girl je film umělý stejně jako jeho hlavní hrdinka.

plakát

Yonguijudo miseu sin (2007) 

Šin stojí bohužel na pomezí - na romantický film je v ní příliš málo seriózní (ne přehrávané) romantiky a na komedii je tu zase trochu málo humoru. Vše zachraňují herci, kteří jsou výborní a hlavně skvěle typově obsazení. Více humoru a jiný konec... a byl by to perfektní film.

plakát

Nunui yeowang (2006) (seriál) 

Matematický génius Han Tae-woong, namyšlená dcera z bohaté rodiny Kim Bo-ra a boxer bez maturity Han Deuk-gu. Tři jména, dvě duše, jeden osud. A taky nádherný seriál. Say 'hello'...

plakát

1%ui eomin keot (2003) (seriál) 

Vlastně úplně průměrná korejská telenovela s vnukem pohádkově bohatého ochodního magnáta, prostou a drzou učitelkou z nižší sociální vrstvy, jednou zapeklitou podmínkou v závěti a nezajímavým televizním zpracováním. Proč má smysl na to koukat? Kvůli ústřední dvojici. Kim Jeong-hwa je příjemná, ale především Kang Dong-won je naprosto úchvatný a nedivím se, že se proslavil právě díky této roli .

plakát

Yeonae shidae (2006) (seriál) 

Hořkosladký intenzivní příběh o lásce. Lásce bolestivé i zapírané, přehlížené i odmítané a.. přesto snad nakonec ne zcela beznadějné... Pocity a emoce postav (mnohdy opravdu hodně depresivní) jsou líčeny velmi silně a do hlubky. Naštěstí je děj místy protkáván a odlehčován příjemným humorem, což jej činí snesitelnějším. *** Najdou k sobě Eun Ho i Lee Dong ještě cestu?

plakát

Sarangddawin pilyoeobseo (2006) 

Kromě velmi příjemné Mun Geun-yeong nemá Sarangddawin pilyoeobseo mnoho kladů, které by se daly vyzdvihnout. Na dnes už skoro tradiční korejský depresivně-romantický skelet je naroubována zápletka s falešnou identitou, jež zvolna plyne k očekávanému závěru.. Kupodivu však plyne poměrně příjemně, aby byl nakonec tento film oplakán a.. zapomenut jako spousty jemu podobných. 7/10 (+1 je za světlušku)

plakát

Urideului haenbokhan sigan (2006) 

Když se ve filmu sejdou dva z mých nejoblíbenějších korejských herců, dává to tušit, že vznikne neopakovatelný zážitek. Někoho by mohlo zmást, že protagonisté hlavních postav jsou známi spíše svými komediálními a (a nebo) romantickými rolemi, ale atmosferické dusno patrné na každém filmovém políčku a neutuchající po celé dlouhé dvě hodiny mě brzy vyvedlo z omylu... Film tak nádherný, že pokládám za povinnost jej podpořit a mít jej na DVD (což je bohužel mnoha "takzvaným" skalním fandům a-filmů naprosto cizí idea).