Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Sherlock

Sherlock (2010)

Konfrontace hrdiny a padoucha je jedním z okamžiků všech seriálů, který má největší potenciál a jako takový, se na něj vždy těším nejvíc. Tady je taky standardní situace dobro vs zlo, Sherlock vs Moriarty a tvůrci z jejich setkání opravdu vyždímali maximum a to tak moc, že po shlédnutí první série jsem se dostal do orgasmické nirvány. Bylo to jako kdybych měl celý svůj život strčenou palici v něčí řiti a pak mi jí někdo vytáhnul. Všechny seriály o kterých jsem si doposud myslel že jsou geniální, jsou v porovnání s tímhle, naprosto směšný. Zůstala mi jediná obava a to aby druhá série byla alespoň stejně tak dobrá, ale to jsem si myslel že není možné. Nicméně pak jsem uviděl první díl druhé série... to nejdokonalejší co jsem v rámci seriálu, filmu, dokumentu, pořadu nebo života viděl. Doopravdy už chci třetí sérii. Edit: Čekání na třetí sérii bylo nekonečné, ale už je to za mnou. A můj názor ptáte se mí věrní přisluhovači? BOŽÍ. Mému očekávání to sice nedostálo, ale to ani nebylo možné, protože bylo astronomicky vysoké. Co ovšem mé očekávání daleko předčilo, bylo vysvětlení cliffhangru z konce druhé série. Rok a půl všichni fanoušci spolu debatovali a vymýšleli všechny možné vysvětlení, většina z nich by pro vysvětlení zabíjela, nebo prodala svojí matku do otroctví a pak když se to má konečně vysvětlit, tak nejenom že vysvětlení je naprosto nedostačující, ale navíc ani nevíte jestli je pravdivé. A víte vy co? Na to sere pes. Po prvním dílu třetí série jsem si uvědomil, že na vysvětlení vůbec nezáleží a jistě nejsem sám. Nemám tušení jak se tvůrcům podařilo, mi vnuknout tuto myšlenku, nejspíš jsou v tom dílu podprahové záběry Derrena Browna, který mne zhypnotizoval, jinak si to vysvětlit neumím. To je prostě daleko za hranicí geniality. Kdo neuvidí nepochopí.

Naruto: Šippúden

Naruto: Šippúden (2007)

Že se nestydíte! Většina z Vás sice řekla, že Naruto má skvěle promyšlené souboje nebo výborné postavy, ale téměř všichni jste zapomněli na to nejdůležitější: příběh! Něco tak od prvního dílu promyšleného, žádný jiný (anime) seriál nemůže nabídnout. Důkazem jest twist někde v půli příběhu, který všechno co jsme si doposud mysleli že víme, obrací o 360 stupňů.... tedy vlastně 180!!! Ale důležitější je, že okamžitě co dopochopíte všechny souvislosti toho co bylo řečeno a seberete si čelist někde z mezi rozkroku, tak vám dojde že to není nějaký vynucený twist, protože seriálu klesala sledovanost, nýbrž twist, který byl zamýšlený od prvního dílu (a to myslím původního Naruta!), takže obrat přes nějakých 350 dílů?! To jsem fakt nežral, ale to je jen třešnička na třešničce na čtyřpatrovém dortu děje Naruta. Něco takového nikde jinde není (alespoň o tom nevím, ale budu mile rád opraven). A teď mě omluvte jdu si udělat intimčo s obříma kozama Tsunade. Edit: Příchod Uchihi Madary vykopnul seriál do naprosto jiný dimenze, mluvím konkrétně o dílu 322, což je absolutní špička nejen celého shippudenu, ale anime vůbec! Madara je tak těžce boží, že jeho jediná chyba je to, že až bude další sraz fanoušků Naruta, tak všichni přijdou převlečení za něj, což bude fakt faux pas. MADARA RULEZ!!!

Dr. House

Dr. House (2004)

Když jsem viděl tento seriál poprvé, hned jsem věděl, že až vyrostu (mentálně, ne věkově, páč my bylo dvacet let), tak chci být jako Greg House. A tak jsem ke všem začal být brutálně upřímný, cynický a používal jsem tolik metafor, kolik jsem jen mohl. Ale čím víc jsem se mu podobal, tím jsem byl osamělejší a tím víc jsem utrácel za šlapky.... no prostě nejlepší období mého života. Pak jsem ovšem pochopil zázrak života, přidal se k UNICEFu a začal jsem rejžovat prachy na tom, že jsem prodával prášky proti malárii na černý trh a byl jsem ještě šťastnější! A tak žiju sviňsky dokuď nedostanu v osmdesáti infarkt, s nějakou dvacetiletou šlapkou v posteli. Tomu říkám happy end.

Hunter x Hunter

Hunter x Hunter (2011)

SPOILERY! Jasně hunter x hunter vypadá ze začátku jak pohádka, hlavnímu protaGONistovi je 12 let a děj je neskutečně přímočarý, ale to se postupně mění, a graduje to až do části s pavouky, kde hlavní záporáci vyhladí prakticky celé město (!). To je ale furt málo, chce to přitvrdit a to se taky stane, s příchodem obřího mravence... a to beze srandy, protože chimera ant arc je nejlepší část celého anime a absolutní špička v žánru, kdy každý díl mi přivede epileptický záchvat, způsobený koncentrací děje tak hustýho, že evidentně zakřiví časoprostor, mající za následek zkrácení průměrné délky dílu na přibližně 3 minuty. Neskutečně nedoceněné (jen 70 hodnocení? To jako fakt???).

Samurai Champloo

Samurai Champloo (2004)

Největší zápor tohoto seriálu je, že je tak nesnesitelně krátký. Téměř jako kdyby jste měli mít sex s Jessicou Biel, který vyvrcholí už u předehry, protože je tak šíleně sexy, ale i tak by jste o tom vyprávěli kamarádům až do zblbnutí. Naopak největší klad jsou skvělé souboje. Téměř jako kdyby jste se dívali na anime se skvělými souboji (hale ono není tak jednoduché vymýšlet pořád přirovnání a metafory...). Každopádně je to jedno z nejlepších anime, ve kterých je absolutní minimum nadpřirozených prvků, s velice originálními hlavními postavami. Asi se na to kouknu popáté.

Death Note - Zápisník smrti

Death Note - Zápisník smrti (2006)

Death note z Death note je ten nejbrilantnější nápad, s naprosto neměřitelným potenciálem (btw neměří se potenciometrem). Zápisník do kterého, když se napíše jméno, dotyčná osoba zemře - bomba. Navíc k tomu hodíme dva geniální mozky a necháme péct po dobu pětadvaceti dílů - přesně tak dlouho, než se to všechno připálí (anime vzdělaní lidé jistě vědí o čem mluvím). Nicméně i poté je to vcelku výživná žranice, slušně okořeněná genialitou, ale mírně plavající v překombinovanosti. V každém případě si Death note získá každého anime fandu a/nebo každého kdo se nepovažuje za úplného idiota.