Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (92)

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Plato o plomo (Stříbro nebo olovo). Tohle přísloví se používá v Kolumbii doteď a znamená "Nech se uplatit nebo to odskáčeš". Novej seriál Narcos o životě drogovýho pánaboha Pablu Escobarovi mě uchvátil. Perfektně vybraný herci a příběh, co táhne. Takže jestli si chcete dát opáčko z novodobého kolumbijského dějepisu, máte rádi gangsterky nebo prostě jen šňupete koks, doporučuju - http://www.csfd.cz/film/56207-narcos Nová řada Hry o trůny je ještě daleko a stejně už se tam nic moc neděje

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Za prvé, tohle je film, kterej musí bejt viděnej v kině. Nekoukejte předtim na trailer a věřte mi, že si to pak pekelně užijete. Jsem docela náročnej divák a co se hororů týče, vydržim dost. Myslel jsem si, že nejděsivější film, co jsem kdy viděl byl starej Evil Dead, na kterej sem koukal v šeti letech a málem se strachy po*ral. Dneska jsem se cejtil hodně podobně. Už ani nevim, kdy vě mě něco nechalo tolik myšlenek a pocitů. Ve filmu jsou snad všechny hororový prvky vytahaný z mnoha hororů, ale fungujou mnohem líp, mnohem děsivějc. Herecký obsazení je skvělý, nemám výhrady. Po 90% času jsem se nemohl pořádně nadechnout, lekal se a byl solidně psychicky rozloženej. Určitý věci jsou už moc, scénář neni dokonalej... ale to se po tomhle filmu ani nechce. Hudba!!!! Kamera!!!! a titulky (normálně na ně odcházim, ale tyhle? nejlepší! Musim si to ještě nechat proležet v hlavě, je možný, že kdybych to viděl na notebooku, dal bych 3*... ale ne... nedal. Za mě 5* a největší překvapení a spokojenost od Inceptionu. Nebyly to vyhozený prachy. Na 100% je tenhle film mezi top5 hororama.

plakát

Bio Ráj (1988) 

Všechno je nádherné, dojemné a každý si musí v tu chvíli uvědomit tu pomíjivost krásných okamžiků, které nám občas kdosi dovolí zažít! Pohlazení na duši a několik filmových polibků, které časem nezhořknou. A hudba? Morricone je opravdu mistr všech mistrů. Alfredo, pane Noirete, děkuji... a děkuji i Vám, pane Tornatore

plakát

Karamazovi (2008) 

Jsem uchvácen! Takové herecké výkony, taková hudba, takový Dostojevskij! Amerika má Dvanáct rozhněvaných mužů, my máme české Bratry Karamazovi. Trojan a Novotný jsou jedineční. Ta procítěnost... Je vidět, že od roku 2000 už pár představení v Dejvickém divadle odehráli. Jeden z největších českých filmů.

plakát

Carlitova cesta (1993) 

Film se mi dostal náhodou do ruky ve chvíli, kdy jsem o něm nikdy neslyšel, a tak jsem nic neočekával. Ale co nastalo potom? Neuvěřitelné překvapení a nadšení nad geniálností tohoto počinu. Jasný vrchol De Palmovi tvorby. Mistrovství Al Pacina a Seana Penna je ohromné. Carlitova cesta se rázem stala jedním z mých nejoblíbenějších filmů. Myslím si, že právem.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Nevím, co bych měl psát o tomto skvostu světového filmu. Je vůbec něco potřeba? Prostě jeden z nejlepších filmů všech dob. Zbořil věškeré hranice, které odělovaly lidskou představivost a skutečnost. Když se dá natočit tohle, musí se dát natočit cokoliv!

plakát

Zachraňte vojína Ryana (1998) 

Pocit při vylodění v Normandii nikdy nezapomenu. I teď po několika letech je to tak pěkně nadčasově natočené, že se na film podívám pokaždé znovu rád. Pro mne nejlepší akční hollywoodský válečný film.

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Hudba, která vás chytne za srdce s podpisem Dannyho Elfmana. Originalita snímku jménem Tim Burton. Hlasy Deppa a Boham Carterovy byly postavám ušité na míru. A hlavně! Jen z nejkrásnějších konců!

plakát

Život Briana (1979) 

Nejspíš nejvtipnější film všech dob! Neumím si představit hlavu člověka, který tohle všechno vymyslel. Pokud milujete britský styl vtipu, neváhejte.