Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Sociální dilema (2020) 

Za jejich na konci navrhovaná řešení - další regulace a daně, aspoň dvě hvězdy dolů. Trochu to zavání socialistickou propagandou. :-( Hold všechno za vás stát nevyřeší, a jestli jste propadli sociáním sítím, tak s řešením musíte začít jen a pouze u sebe.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Fight Club vnímám jako příběh hledání rovnováhy mezi uspořádáním a rebélií, mezi společností a individualismem, mezi blahobytem a svobodou, mezi státem a anarchií. Naprosto zásadní věc. "With your feet in the air and your head on the ground"

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Nakonec to dám přece jenom za plnej, jelikož nad filmem přemýšlím ještě druhej den. Drama není rozhodně moje žánrovka, bál jsem se té délky a taky toho hodně malého množství dialogů. Když se k tomu přidalo, že je to festivalovej film, bál jsem se, abychom tu neměli druhej (příšernej) Bílý bílý den. Ve výsledku jsem se ale nenudil a moc hezky to uteklo. Vykreslení prostředí parádní a postavy uvěřitelně odporný. Kdyby to bylo o chlup kratší, asi by to filmu prospělo, ale beru to.

plakát

Jan Palach (2018) 

Bohužel film není vůbec dobrý. Že nebaví a některé scény jsou opravdu velmi nudné by mi ani tak nevadilo, ale film selhává i po informativní stránce. Nedozvěděl jsem se v něm v podstatě nic nového. Také to že film končí v momentě, kdy se Jan Palach upálí považuji za nešťastné. Chyběl mi i nějaký epilog, který by shrnul co následovalo (další pochodně, kolik lidí zemřelo v souvislosti s okupací, že tu Sověti zůstali až do Sametové revoluce, ...). Hořící keř je ve všech směrech lepší, takže pokud jste ho neviděli, dejte šanci radši jemu.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Přípomíná mi to antiutopická dílá Čapka nebo Orwella, akorát tu nemáme bílou nemoc, ani velkýho bratra, ale moderní technologie. Totiž, jsem hroznej fanda všeho chytrýho a v IT se pohybuju, ale k tomuhle se doufám nedopracujem. :) Naprosto skvělý a z některých dílů opravdu mrazí.

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Věřím že se bude líbit i lidem, které hokej, nebo obecně sport, až tak nezajímá. Čas od času totiž nějaký příběh přesáhne sportovní hranice, no a když se to týká přímo nás, je fajn si to připomínat. A tohle je perfektní zpracování! "... Are you kidding me? Svoboda means freedom?" :)

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Jako sorry, ale dát úkol svýmu kámošovi "Polib nejhezčí holku v týhle mistnosti", když má na jedné straně svoji přítelkyni a na druhé Emmu Watson je fakt podlí!

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Takhle nadšenej jsem z kina už dlouho neodcházel! Wolverina mám rád a takovýhle zakončení si zasloužil.

plakát

Troja (2004) 

Rozhodně skvělý historický film, ale k dokonalosti mu dost schází. Už jen fakt že válka, která trvala, teda aspoň podle Homéra 10 let, nacpali tvůrci do pár dní. Prostředí a akční scény jsou super, když se Achilles ohání mečem tak to opravdu stojí za to. Jenom jsem si myslel, že by si s Hektorem měli být v bojích rovni a měli být zhruba stejně zdatní bojovníci. To ve filmu rozhodně není a Achilles je naprosto suverénní, a ještě asi o dvě třídy lepší než Hektor. Možná bych do role Hektora zvolil i jiného herce. A Sean Bean, sakra zrovna film ve kterým bych mu přál umřít a on to jako na potvoru celý přežije!

plakát

Interstellar (2014) 

Úžasný zážitek, 169 minut mi bylo málo. Příběh, vizuál, hudba a hlavně "sci" a "sci-fi" prvky (relativita, červí díra, hibernace, horizont událostí černé díry, více prostorových dimenzí, cestování rychlostí světla, ...).