Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (205)

plakát

Sněhurka a sedm trpaslíků (1937) 

Vůbec si nedkážu představit, jak by tohle chtěly převést do hrané podoby, jestli budou u Disnyho pokračovat v převádění všech těch starých animáků do hrané podoy. Podle mě to nemůže fungovat. Tohle je prostě nejkrásnější Disnyho éra kreslených pohádek a na to by se šahat nemělo. Už dřívější pokusy dopadly špatně. Krelený svět, je nejkrásnější právě v té veselé a hravé podobě. Tohle se CGIčkem nahradit nedá.

plakát

Pravdivé lži (1994) 

Jak to, že mi takový super film tak dlouho unikal. Neuvěřitelě pohodový jak Schwarzenegger tak i Jemie Curtis v akční jízdě, která má spoustu super scének. (Top filmy mého otce)

plakát

Skleněné peklo (1974) 

Viděla jsem to snad už 5x, ale pokaždé na to hledím a pomalu ani nedýchám. Teď na hledím znovu a ne že bych se vyloženě potila, ale jsem pořád naplá jako kdybych to viděla poprvé. A prej že nejlepší film je o nějakém dementovi co sedí na lavičce a nebo hraje ping pong.

plakát

Chuck Norris vs. komunismus (2015) 

Tohle doporučuju všem lidem, kteří se zajímají o filmy a mají zkreslené představy o tom jak to v komunismu chodilo z "tajnými" filmy v EVROPĚ. Naprosto dokonalá práce a mnoho překvapivých informací, například o tom že všechno v Rumunsku dělalo pár lidí. Ne jako jinde skupinky docela velké a kde bylo mnoho lidí. Ne, tady to dělalo pár lidí. Mě jako malému človíčkovi který nic z toho nezažil a mnoho věcí fakt nedokáže pochopit, je to neuvěřitelný pohled na dobu kdy se lidi musely doslova tajně scházet aby mohly vidět nějaký zajímavý film. Doba kde video stálo víc než auto, musela být hodně divná. Jsem ráda že jsem nic z toho nezažila. Dokument je výborně prokládaný ukázkama z filmů a pohledem na běžný tehdejší život. Hezký dokument. 5 hvězd.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Nejlepší Thor. Proč ? Protože jsem tupá konzumentka dementních omalovaných hýbajících se obrázků od těch neumětelů z Marvelu. Takže proto.

plakát

Hans Zimmer v Praze (2017) (koncert) 

Příště až tady bude někdo takový, vykašlu se na kinozáznam a půjdu na live koncert. U skladby "Time" a "The Da Vinci Code" jsem brečela.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

V kině jsem prožila 2 orgasmy (doma potom ještě další) To se mi snad ještě nestalo a když to celé skončilo, ještě 10 minut jsem měla pocit že mi v hlavě mozek nechce připustit že je konec. Až to příští rok uzavře Infinity war II určitě to obrečím jak malé dítě. O koupi BR nemusím ani přemýšlet. Jako u všech Marvel filmů, je to 100% věc. Ani po druhé návštěvě kina (i s orgasmy) jsem nenašla nic co by mi vadilo. Nestydím se za to že se mi tyhle filmy líbí. Ani trochu. A co mě překvapuje čím dál víc, je skutečnost že z časem zrají i starší filmy. Měla jsem u pár filmů výhrady a viděla jsem chyby a hlouposti ale když se teď dívám na, třeba Thora 2, což je vážně nejslabší film, musím sama sobě přiznat že ty 3 hvězdy které dostal, jsou teď nějak jakože velmi silné a skoro jsou to 4 hvězdy. Nevím o čem bude Infinity war II ale už teď vím že překoná všechno co jsem kdy viděla.

plakát

Vánoční kronika (2018) 

Chci v 70 vypadat stejně dobře jako Goldie. Začátek byl hodně fajn a pak to malinko upadlo po tom co se Santa dostal do vězení. I tak se jedná o povedenější každoroční vánoční film. Kurt Russell je prostě frajer ať už hraje cokoliv. Neštvalo mě to jako jiné filmy a za to si to tu jednu navíc zaslouží.

plakát

Yeti: Ledové dobrodružství (2018) 

Zábavný animák, který už malinko šlape na paty i Pixaru, a určitě se nemusí stydět za to, že má sice hloupější konec, který mi dost ubral na spokojenosti, ale zato má slušně vystavěnou mytologii a historii, toho, proč jsou na vrcholu hory, která je obklopená mraky, pod kterými je nicota. Kameny až tak moc nelhaly, spíše byly vymešleny na ochranu a já jsem plně chápala stařešinu a ochránce kamenů. Líbilo se mi taky to, že Migo nebyl žádný lůzr ale úplně normální týpek který zapadl do společnosti a dokonce se měl stát významnou ikonou ledové vesnice. Výborně udělaný animák jak pro děti, tak i pro dospělé. Prví třetinu jsem se vážně hodně bavila. Pak to malinko sjelo do klasického příběhu o lidské hlouposti a taky o yetiovské omezenosti (Meechcee se snažila o "vědecké" myšlení, ale byla jediná a nikdo ji nerozuměl) Konec byl až moc přehnaně pozitivní a ubral na celkové zábavnosti a zvláštnosti. Já se bavila slušně, což se v poslední době o moc filmech říct nedá. Asi mi vážně více vyhovují hloupoučké pohádky, než artově natočené dramata, nebo mystické filmy o hledání smyslu života. Každopádně si Smallfoot zaslouží minimálně 3 hvězdy. Já osobně dám nakonec 4, a doufám že podobných animáků, bude vznikat víc. Smallfoot by mohl klidně do takzvaných "pixarovek", krásně zapadnout.

plakát

Saltová (2010) 

Jediná věc co mi tam vadila, byla vlastně Angelina Jolie. Ne že bych ji neměla ráda, ale nevím no, do téhle role se moc nehodila. Konec byl trochu unáhlený a nevím jestli to nebylo moc přehnané s těmi dětmi špiony adoptovanými do amerických rodin (a vlastně nejvyšších krůhů moci) ale jinak fajn film. Přemýšlela jsem o 3 hvězdách, ale nakonec 4 dám. Nenudilo mě to.