Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (125)

Master19 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní animák v kterém lze na komunitu yetiů nasadit analogii tolika situací, až to děsí. Stav kdy "vůdce" udržuje poddané ve strachu lží pro jejich dobro je sakra vošajstlich. I zde pravda nakonec vyjde najevo a dalo by se říct zvítězí, ale za cenu naprosto tupého závěru, který totálně zabíjí jinak dobře vymyšlený animák. Nikdy více, ale je to škoda... ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde je žánrově všechno na svém místě a nemůžete říct vyloženě křivého slova, jenže i tak to úplně nestačí. Yeti je naprosto průměrným animákem, ale to mu neubírá nic na své zábavnosti. Prostě příjemně strávený čas, který Vám ale bohužel zase tolik nedá a nemyslím si, že si budu něco z filmu s větším časovým odstupem pamatovat. Co se týče děje, tak pro děti ideální, určité ponaučení tam je, i když docela násilně vloženo a někdo by mohl říct, že je Yeti čistým kalkulem. Asi tomu tak může být, ale nijak mě to nepohoršuje. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach poctivý priemer, na ktorý sa dobre pozerá, ale ničím nezaujme natoľko, aby utkvel v pamäti či sa k nemu človek nebodaj vracal. Zopár gagov je ale skvelých (rozmrazovanie človeka nad ohňom), väčšinu času je ale humor nečakane umiernený a nevýrazný, podobne ako hlavné postavy. To, že film vlastne nemá záporáka je každopádne vcelku originálna a málo vídaná vec. 6/10 ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu funguje v prvom rade na zmene vnímania a vzťahov ľudského správania prenesených na rasu yeti. Téma tolerancie, pochopenia a obáv, či už oprávnených alebo bezdôvodných, je srdcom tohto filmu, ktorý si za hlavných protagonistov vybral, samozrejme jedného z každého druhu. Svet yeti, ich malá dedina na vrchole hory, je dostatočne hravý a vymyslený a je zaujímavé sledovať Piadinôžku ako ho objavuje, pretože nám je osada predstavená hneď v úvode. Prvá polovica filmu je z väčšej časti detský film plný humorných eskapád, kamerových akcií a zbytočných odbočiek od hlavného príbehu. Druhá polovica je zrazu oveľa dospelejšia a nebráni sa ani niekoľkým zaujímavým (možno nie celkom neočakávaným) zvratom. Tu ale prichádza u mňa menší problém a to je zvolená forma muzikálu. Zatiaľ čo v iných animovaných filmoch tento žáner dokáže bez problémov fungovať, tu bránil atmosfére a s tým súvisí aj nevhodne zvolená, zostrihaná a koncipovaná hudba, ktorá ide do veľkej miery mimo poetiku filmu. Film si v prvej tretine mohol dať viac času na dôkladnejšie predstavenie jednotlivých vzťahov, zvlášť kľúčový je Migov a Meecheen, o ktorý sa máme starať, ale vzhľadom k slabšiemu úvodu to celkom nefunguje. Animácia nenadchne, ani neurazí. V každom prípade sa jedná o animák pre celú rodinu a scenár zaujímavej druhej polovice ho berie z priemeru. Viac tu: https://www.youtube.com/watch?v=UrIutqzNlGE ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Yeti: Ledové dobrodružství sází zejména na poučné poselství o tom, že bychom si měli být všichni rovni - nehledě na náš původ - a neměli bychom odsuzovat neznámé, aniž bychom ho dříve lépe poznali - hlavně kvůli strachu. Humorná stránka je spíše v pozadí, do popředí se dostává ono poselství a celý příběh je proložen sympatickými hudebními vložkami. Děj je vesměs předvídatelný a celkově nepřináší nic nového, nicméně se na to pěkně kouká a utíká to. Plusový bod za uřvanou kozu, která se posléze objevila i v animovaném Grinchovi. Průměrně natočený animák, který sice okatě poučuje, ale dělá to takovým tím milým a nenásilným způsobem. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (5)

  • Jména dvou hlavních yettiů ve filmu, Migo a Meechee, jsou ve skutečnosti dvě různá tibetská slova pro „yeti“. (KGBelik)
  • Křičící koza je založena na několika populárních videích na YouTube s kozami, které vydávaly netypické zvuky podobné křičení. (KGBelik)
  • První film Warner Animation Group, který nemá hlavního antagonistu. (KGBelik)

Reklama

Reklama