Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (125)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jak už ukázky napovídaly, Yeti je animákem, na který se rodič nemusí bát jít s dítětem, aniž by tím zároveň ohrozil svou, nebo dětskou psychickou pohodu. Podobně jako třeba poslední Transylvánie se tady sází převážně na to, že menší diváci se budou smát všemožným (i nemožným) patáliím postav, a příběh poběží na trochu jednodušší bázi. Díky tomu se od začátku koukáte na převážně průměrné dobrodružství, které vás ničím neurazí, ani neoslní. Nutno však podotknout, že od druhého (prakticky toho zásadnějšího) setkání s člověkem je to celkem zábavná podívaná. Většina humoru sice stojí na jazykové bariéře dvou druhů, ale film s ní pracuje na celkem dobré úrovni. Důvod, kvůli kterému jsem šel mimo jiné (těsně) i na čtyři hvězdičky je ten, že přibližně ve dvou třetinách filmu tvůrci dobře zapracují na typických znacích sektařů a jiných ideologicky vychýlených skupin. Jako zářný příklad lze uvést například uctívání pravidel kamenů, které si "Nejvyšší" vytváří podle toho, jak uzná za vhodné (přidání nového druhu jaka a podobně). Tón, kterým je nám celá tato situace podána je navíc hezky tíživý a děti asi slušně vydeptá. Sečteno podtrženo... Úžasňákovi to sice nejsou, ale Příšerózní dovolená překonaná je. P.S.: Když jde člověk do kina na animovaný film, musí trochu počítat s tím, že se tam bude i zpívat. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Prvý animovaný film v roku 2019 prekvapil. Yeti a snezne prostredie bolo rozmanité a pôsobivé aj keď mám už svoje detské roky za sebou, tak ma film bavil a musím povedať že na niektoré animáky by sa aj možno oplatilo vidieť na velkom plátne. Určite by to malo svoj efekt. Piadinožka zabodovala už len za svoj netypický názov. 4* ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně další z typů animáků kde nevím jestli dát 3 hvězdy nebo čtyři. Na celém filmu jsou nejlepší písně (jsou celkem 4 mám pocit) , které mají nápad a jsou nápadité naopak zde kromě jedné kozy (inspirace nejspíše Hej Hejem z Moany) není žádná jiná vtipná postava a humor je postavený na padání někam nebo na někoho. Příběh má klasické schéma ve stylu z nuly hrdinou kdy si s průměrného maníka co pomáhá otci rozzvučit zvon stane někdo kdo dokáže existenci lidí. Příběh 60 Humor 20 (vzpomenu si maximálně na scénu kdy opékal člověka na ohni a na toho mluvícího medvěda) Sympatické postavy tak maximálně 3 (z toho jedna ta dcera náčelníka má málo prostoru) Písně 80. Dám 60 jelikož tam není nic zapamatovatelného a druhý den nebudu vědět o čem to bylo a nevidím důvod pro to to vidět vícekrát. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na svoj tuctový prejav, to má pomerne dosť neotrelých gagov. V tom ostatnom to ale vôbec nevyčnieva z priemeru. Ani vizuálne a ani námetovo. Proste nejaké to morálne posolstvo ( občas pokryteckého stavu - ale deti na to vo svojom veku rozhodne neprídu - až neskôr ) a non-stop dobrodružstvo. Všetko v rámci žánru vyhovujúce. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal infantilní animák pro děti (a to pouze pro děti), a když jsem ještě zjistil, že je to muzikál , tak už vůbec-ale chyba lávky Yeti je překvapivě povedený, smysluplný film, ze kterého si každý něco odnese (samozřejmě nadšené byly hlavně děti-plné kino tři týdny po premiéře)..K samotnému ději- Yetiové žijí na vysoké hoře v Himalájích a nevěří v existenci Pidinožky (čti člověka), a ti , kteří věří mají z něj panickou hrůzu- takže film je o vzájemném poznání a poznávání obou táborů. I ty písničky byly super, jen škoda, že to bylo celé v češtině...Hlavně se mi líbilo, jak si tvůrci poradili s problémem komunikace mezi Yetiovými a lidmi- to fakt stojí za to....Takže u mě dobrý- nejlepší animák letošního roku, jen se těším na anglickou verzi někdy..viděno v kině ve 2D...90% (jo a má to potitulkovou scénu, takže neodcházejte z kina :-) ) ()

Galerie (95)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh filmu je z nepublikovanej detskej knihy "Yeti Tracks" od španielskeho animátora, filmového režiséra a scenáristu Sergia Pablosa. [Zdroj: Wikipedia.org] (LuiCJ)
  • Křičící koza je založena na několika populárních videích na YouTube s kozami, které vydávaly netypické zvuky podobné křičení. (KGBelik)
  • Jedná se o první muzikál studia Warner Animation Group. (SONY_)

Reklama

Reklama