Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (261)

plakát

Týpci a zbraně (2016) 

U tohoto filmu to bylo, co dávají v televizi a tak kouknu třeba na tohle. No ze začátku jsem si myslel, že to bude o hulení a nějaká šmelina. No jenže to dostalo úplně jiný rozměr. Vyklubal se z toho docela slušný mazec a film mě bavil. Akorát Hill mi pasuje spíš na komedianta než do tohoto filmu, ale budiž. Jinak to mělo hlavu a patu, soundtrack celkem zajímavý výběr skladeb. Slušné 4*.

plakát

BANGER. (2022) 

Může obsahovat spojlery. Začal jsem koukat na tento paskvil v očekávání něčeho progresivního z dnešní tématikou a dostal jsem jen slabej piss od týpka, co se bojí, že nebudou znát jeho ksicht. Bylo tam pár světlých okamžiků, ale jinak nuda, pak nápad, jak se dostat z hoven a pak zase do hoven. Tohoto bylo natočeno mraky, ale srovnávat to raději nebudu, bych tím ty snímky urazil. Slabá 1*.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Neměl jsem od tohoto fylmu moc velká očekávání, ale nakonec jsem byl docela mile překvapen. Plno hlášek, celkem ten děj měl i hlavu a patu. Fotbalové scény raději nekomentovat. Pro pobavení určitě ano, taková oddechovka. S odřenýma ušima 4*.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Hru neznám, ale seriál, no ty vado. Prostě pecka, vyplatilo se čekat na celou sérii. Protože, jak jednou k tomu člověk sedne, chce další a další díl. Mělo to všechno, rozjezd trochu pomalejší, ale zase to zakončení, to nemělo chybu, trošku jsem si připadal, jak když hraju a snažím se splnit misi. 5* bez debat. Akorát teda nevím, jestli to pokračuje? Myslel jsem , že to bude na styl Walking dead nebo podobných seriálů a filmů a her, ale tohle je úplně jiný mazec. Vřele doporučuji fandům postapokalyptických žánrů, hodně to chytne.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Vůbec jsem nevěděl na jaký film jdu. Protože nejsem slon, abych si vše pamatoval. Byl jsem mile překvapen, film měl spád, spoustu hlášek a sranda scén, takže mě bavil. Taková malá honba za pokladem. Délka ideální, některé scény trochu nadbytečné, ale i tak slušných 5*.

plakát

Fair Play (2014) 

Zajímavý příběh sportovce v ne příliš přívětivé době. Když chceš něčeho dosáhnout, hold musí člověk hodně obětovat. Kdo třeba zkusil jen posilování, ví, že bez suplementace je progres velice náročný a zdlouhavý. Proto se vůbec nedivím, jak se v této době postupovalo, ale na úkor čeho? Zkazit si život nebo zničit si zdraví? Měl jsem ještě malinko větší očekávání, nicméně pěkný film se sportovní tématikou. Slušné 4*.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Jelikož nejsem úplný fanda Johna Wicka, tak komentář obsahuje spoilery. Pro mě nejlepší díl, mám své výhrady, jakože postřílel asi 500 lidí a přebít mohl asi tak 10krát. Přežil dva pády nesloučitelné se životem. Maníci zabijáci oblečení jak vandráci měli hadry asi taky z kevlaru. A slepej týpek, kterej po tom, co dopapá polívčičku sejme každého, kdo se mu dostane na dostřel nebo dosah hole. Ale zase oceňuji, že sejmuli ty, co si to zasloužili, Ego to je to oč tu běží. A pan Nikdo, to byl sympaťák a pejsek byl boží. Tentokrát hezké 4*.

plakát

Spolu (2022) 

Celkem slušný film, měl jsem menší očekávání. Některé věci ve filmu úplně navíc. Trochu bych to ostrouhal, aby zbylo to podstatné a byl by to hodně pěkný snímek. Našel jsem si tam pár věcí, co mě pobavily a dojaly. Takže nakonec s filmem jsem spokojen. 4*

plakát

Síla slova (2007) 

Síla slova, jak název napovídá, slova mohou být lichotivá, a nebo precizně zákeřná. Kdo o tom rozhoduje, pouze posluchač, který si je vyslechne. Hezká slova se poslouchají příjemněji než ta, co jsou kritická. Ač nejsem sečtělý a nikterak vědomostmi nabytý, tak dokážu ocenit, když někdo má hezkou adekvátní slovní zásobu a mnohdy obohatí můj slovník zajímavým nebo netypickým slovem. Určitě se tomu nechci bránit naopak to samo sebe posouvá o krok dál. Film byl přínosem pro svojí naučnost. Nicméně zasažen do doby, kdy se musíme zamyslet, jak to všechno fungovalo a jaká byla pravidla a zákony. Jasný jsme v Americe, kde to brali jinak, vyústilo to v mnoho a mnoho nepokojů. Bohužel v posledních letech se karta malinko obrací, a kde je ta spravedlnost teď? Síla slova se poněkud vytrácí a lehce si někdo může slova vyložit zcela špatně. Jak se má na toto podívat nezaujatý divák "pozorovatel", který nechce posuzovat, ale přesto si chce zachovat svůj názor. Odbourat předpojatost a nechat věci plynout, to asi není řešení. Každý by měl malinko jít vlastní cestou a zohlednit práva ostatních, ale určitě nejít cestou totální rezignace. To lze aplikovat na všechny ohledně migrace, války nebo snad rasové nesnášenlivosti, natož náboženské. Vlastní idealistická vsuvka, dnešní národy a víry se natolik mísí, že už nelze hodnotit jednotlivce. Jak to vše jednou dopadne, multikulti a hranice pozbydou významu. Je to jen myšlenka nebo jsme blízko toho, že je jedno odkud jsi, ale žiješ tu a tam, tudíž jsi součástí této kultury? Film ve mě zanechal hluboký dojem, ale každý to musí zpracovat sám a sám si udělat závěr. Nehledě na to kam a jakou dobu bude brát v úvahu. Krásných 5*.

plakát

Barbar (2009) 

Slabší snímek, kde hraje můj oblíbený Mads. Od začátku jsem doufal, že se děj nějak posune, ale bohužel, dlouhá a ponurá atmosféra se nikam neubírala a vyústil z toho o nic víc nemastný a neslaný závěr. Bez jednoho oka 2* a to jsem ještě optimista.