Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Komedie

Oblíbené seriály (10)

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Masterpiece. Nejlepší věc, co kdy byla natočena. “Pro mě osobně srdeční záležitost. A life Jimmy. It’s the shit that happens while you wait for moments that never come.” 100%.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

I did it for me. I liked it. Co vyzdvihnout jako největší plus seriálu? Fascinující proměnu Waltera Whita, která je bez debat nejkomplexnější proměnou v historii tv? Neskutečně originální řešení, kterými tvůrci dokázali řešit zapeklité situace? Třaskavá chemie mezi Walterem a Jessem? Fantastické herecké výkony v čele s Cranstonem? Abych jenom nechválil, určitě by se našlo i pár slabších momentů a epizod. Ale celkově je to něco neskutečnýho. A posledních 8 epizod? Nikdy jsem neviděl něco víc strhujícího. Hlavně epizoda ozymandias se vryla do historie jako jedna z nejlepších, ne-li dokonce vůbec nejlepší. Finále taky nejde moc co vytknout a při poslechu Baby blue se v člověku v probudila nostalgie. Mám takový pocit, že něco takového už hodně dlouho neuvidím. I přes to, že BB tak vychvaluji a i přes to, že tomu chyběl opravdu kousíček, tak musím konstatovat, že Wire stále zůstal nepřekonán. Takhle je BB o fous druhý nejlepší seriál, co jsem kdy viděl. All hail the king! All hail Heisenberg.

The Corner

The Corner (2000)

"Není těžší práce, než bejt drogově závislý." Corner se samozřejmě nevyhne srovnání s dokonalejším Wire. Na rozdíl od Wire se zabývá problematikou drog pouze z pohledu drogově závislých. A vůbec to není na škodu. Tím, že je to jenom o feťácích, tak působí depresivněji než Wire. Především závěr je velmi silný. Tvůrci se chytře rozhodli kvůli poměrně malému prostoru šesti epizod rozvinout do hloubky pouze pár postav a to se jim bezezbytku povedlo. Postavy jako DeAndre, Fran, Curt, Blue a hlavně Gary by se neztratily ani ve světě Wire. Dokonce je vidět, že některé postavy sloužily více či méně jako předloha pro pozdější postavy ve Wire. Vůbec všichni herci odvedli bezvadnou práci. Jako neobjektivní fanoušek Wire musím hodnotit 5 hvězdičkami (objektivně spíše 4). Vždyť tento seriál mi po letech umožnil vrátit se na Feyette Street, nasát tu atmosféru plnou stříkaček, fetu a špíny. V neposlední řadě musí každý fanoušek Wire vrnět blahem při pohledu na všechny staré tváře z Wire. Díky! A díky HBO, které se nebojí takovéto minisérie točit.