Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (63)

plakát

Neviditelná nit (2022) 

Normálně komentáře moc nepíšu, tenhle píšu po několika letech, ale jenom bych chtěl poukázat na to, jaký je Arsenal83 morální dno a zoufalec. Z podobných nenávistných, zakomplexovaných lidí mi je na zvracení, nehledě na pár dnů starý zvrácený útok v Bratislavě (a ano, nenávistné, nechápavé komentáře typu Arsenal83 tvoří podloubí takovýmhle útokům). Snad se ale i takový člověk jako je Arsenal83 podívá do zrcadla a uvědomí si, co to je za ubožáka. Ale silně pochybuju. Co na to ČSFD, že tady nechá podobný komentáře?

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Time is a flat circe. Věta, která dokonale vystihuje celý seriál. Těžko hodnotit, jak vysoko by tato minisérie měla mezi seriály být, ale určitě by měla být hodně vysoko. Filosofie postav je skvělá a celé vyznění seriálu je dokonalé. Jestli si další série udrží alespoň z části úroveň příběhu z Lousiany, tak se máme na co těšit. Za první sérii jasných 5 hvězdiček.

plakát

Konzultant (2013) 

Nevím, jaká je kino verze, ale prodloužená mě neskutečně bavila. Až na pár dialogů Cameron Diaz filmu není moc co vytknout. Takovej průser, jak z toho dělají místní hodnocení, to rozhodně není. 75%.

plakát

Elysium (2013) 

Docela hezky natočená pitomost. Ale tolik do očí bijících nesmyslů, to se jen tak nevidí. Nečekal jsem moc, ale takovéto zklamání rozhodně ne. 50%.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

V první řadě musím pochválit McConaugheyho. Ten to zahrál neskutečně. Leto mu sekunduje taky víc než zdatně, ale ten oscarový hype moc nechápu. Bohužel pár momentů ve filmu mi přišlo docela nesmyslných, tudíž nemůžu dát 5 hvězdiček. 80%.

plakát

Ona (2013) 

Nedaleká budoucnost, Phoenix hraje obyčejného chlápka s knírem, kterému nadbíhají Amy, Rooney, Olivia a on raději dá přednost OS (i když má hlas Scarlett). Takhle to zní hodně divně, ale přitom ve filmu to funguje a všechno vypadá přirozeně a normálně. To je asi největší devíza Jonze. Dokáže udělat z prapodivných věcí věci normální. Hodně netradiční film, který bych nakonec o nějakých 20 min zkrátil, ale zásadně nikdy nenudil. 85%.

plakát

Equus (1977) 

Jeden z top psychologických filmů. Herecky není co vytknout. Co se týče filmu, tak pouze ze začátku sem se moc nechytal, ale to snad není ani výtka. Vynikající sonda do dětské delikvence a do její příčiny. 80%.

plakát

Norimberk: Nacisté před tribunálem (2006) (seriál) 

V porovnání s jinými dokumenty dané tématiky průměr. Zdejší hodnocení je tak vysoké spíše kvůli obsahu, než kvůli formě. Ale zkouknout se to dá v pohodě. 70%.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Není lepší vizitka pro 180min film, než to, že utekl jako voda a ani na chvilku nenudil. Možná jsem ještě pod dojmem právě dokoukaného filmu, ale co. Pro mě to je nejlepší Scorseseho film vůbec a jeden z top, top filmů historie. Tohle bude jednou kult. A DiCaprio? Letos jasnej plešoun. 95%.

plakát

Třetí hvězda (2010) 

Hodně zajímavý, silný film s plno zajímavými myšlenkami. A samotný finále je výborný.