Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (899)

plakát

Deštivý den v New Yorku (2019) 

Velice povedená, lehká romantická komedie, která mi přesně sedla do nálady. Woddy Allen a jeho oblíbený New York, tentokrát v pošmurném počasí, ovšem ve velmi pozitivní a úsměvné náladě. Snímek vypráví o mladém páru, Gatsby a Ashleigh, jenž se společně vydává na víkend do New Yorku, ve kterém má Ashleigh udělat rozhovor se slavným filmovým režisérem. Po této krátké povinnosti, ji chce její přítel Gastby ukázat město ve kterém vyrůstal. Jenže věci se naprosto vyvinou jinak, než by čekali a oni svůj čas v New Yorku prožívají odděleně každý sám. Ačkoli hlavní dějová linka je jednoduchá, to co zažívá ústřední odloučený pár je více než zajímavé. Strašně mě pasovali také představitelé v hlavních rolí. Jak Timothée Chalamet jako mladík Gastby, který je otráven špatnou náladou, kvůli své přítelkyni se kterou není, a proto bloumá "svým" městem, tak i Elle Fanning v roli pohledné a ambiciózní začínající novinářky Ashleigh, jenž prozkoumává New York po boku hollywoodských hvězd a přitom si užívá jejich slávu, jsou skvělí. A když se k nim přidají Jude Law, Lev Schreiber či Selena Gomez ve vedlejších rolích, je o zábavu postaráno. Navíc láska Allena k samotnému New Yorku a filmu, jako takovému, šla ze snímku tak krásně cítit, že byla radost se na něj dívat.

plakát

Jak vykrást banku (1964) 

Další z řady skvělých filmů z Louisem de Funèsem v hlavní roli, který jsem vlastně neviděl. Ten tentokrát hraje muže, který vlastní obchod s loveckými potřebami. Když své rodinné úspory investuje do akcií, které záhy krachnou, je v zoufalé situaci. Ovšem to jen do chvíle, kdy ho napadne vykrást banku, která může za jeho neúspěch s penězi a která leží shodou okolností zrovna naproti jeho krámku. Zapojí do svého "geniálního plánu" celou svou rodinu, včetně manželky, syna, mladší dcery i starší dcery, jenž se zase náhodou zamiluje do jednoho z úředníčka pracující v oné bance. A zábava může začít. Docela jednoduchá zápletka, která kromě samotného Louise de Funèse a jeho tradičních scén, sazí také na záměr hrdiny a jeho provedení, kdy začne kopat tunel k bance. Jenže postavit takový tunel není jen tak, proto se musí poradit s těmi správnými lidmi. Tím vhodným poradcem je mu Jean Lefebvre známý ze série o četnících či sedmé roty, jehož přítomnost mě hodně potěšila, ačkoli je docela krátká. Jinak je to taková klasická vtipně funeskovská podívaná, spíše rodinného typu, která ale dokáže rozveselit. Za mě rozhodně spokojenost.

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Skvěle zábavný film, ačkoli mohl být ještě lepší, resp. mohly vzniknout dva rozdílné kvalitní filmy. Nečekal bych, že se dají smíchat tak odlišné žánry jako jsou napínavý krimi-thriller a krvavý horor. První část snímku mě naprosto uchvátila. Sledovat dva bratry, vrahy, kteří utíkají před spravedlností do Mexika, nemá chybu. Mladší z nich jako násilník a psychicky narušený člověk, kterému stačí opravdu málo, aby mu ruply nervy a někoho brutálně zavraždil. A druhý, starší bratr, profesionální zloděj, který sice také nemá daleko k násilí, ale především musí uklízet "nepořádek" po svém labilním bratrovi. Když tito dva unesou karavan i s bývalým pastorem a rodinou, je o napětí vystaráno. V tomto ohledu musím zmínit výborné duo herců George Clooney a Quentin Tarantino v hlavních rolích, zejména Clooney mě dost překvapil v tak záporné roli. A ani Harvey Keitel či Juliette Lewis jako unesení, herecky nezůstávají pozadu. Jenže když naše postavy zastaví a vstoupí do zvláštního podniku s názvem"ceckatý tornádo" je podmaňující atmosféra fuč a také konec první lepší poloviny filmu. To, co poté následuje, jsem úplně nečekal, ale nakonec to nebylo tak hrozné. Už tedy nemusíte ani přemýšlet, stačí se jen uvolnit a sledovat surové a krvavé zabíjení upírů. Já jsem si i tuto část relativně užil, ačkoli nebyla už tak dobrá jako ta první a i proto si dané hodnocení film zaslouží, třebaže první část je mnohem lepší.

Poslední hodnocení (2 826)

Deštivý den v New Yorku (2019)

20.04.2024

Vládcové nebes (2024) (seriál)

19.04.2024

Dogville (2003)

14.04.2024

Od soumraku do úsvitu (1996)

14.04.2024

Jak vykrást banku (1964)

14.04.2024

Generál Patton (1970)

14.04.2024

Modrý anděl (1930)

08.04.2024

Volný pád (1993)

07.04.2024

Přišla v noci (2023)

06.04.2024

Reklama