Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Horor

Poslední recenze (113)

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Tak nové SW co k tomu říci. Myslím že tento nový díl se dá těžko shrnout jen pár řádkami. Tento film má všechno ale zároveň mu plno chybí. Začneme zápory. Absence světelných mečů. To co vždy dělalo SW tak kouzelným a originálním byli právě světelné meče a i když se tu párkrát objevili v rukách Dartha Vedra tak to mi nestačilo i přes to, že ta scéna byla naprosto epická. Jako další zápor, který se zde objevil je nevýrazná hudba, To co mě vždy těšilo a nejdéle drželo po shlédnutí původních dílů bylo to broukání skvělé hudby, které mě pustilo až po několika dnech. Zde sem postřehl hudbu pouze, když se objevil Darth Vader a při titulcích. Nevím zda to bylo pro to, že mě tento jinak skvostný počin naprosto zažral do sedačky, a já stíhal vnímal pouze to co bylo na plátně a týkalo se děje a luxusních vizuálních efektů, kde sem už nestíhal vnímat ty zvuky okolo. Možná se pletu a možná ta hudba je úžasná jako ty předchozí ale jen úžasný děj mi nedovolil ji vnímat. Jako další zápor bych rozhodně zmínil chování postav, přišlo mi že zde se všichni chovali jako sebevrazi a chtěli umřít a navíc to klasické filmové špatné rozhodování. Ale toto tak vše co bych zmínil k záporu. Kladné stránky tohoto filmu jsou dle mě vtipné hlášky a scény, které provádí tento film tak rozvážně, že se nenachází na každém rohu a nedělají s filmu komedii s přeplácanými hláškami, ale i přesto se jich zde nachází spousta. Dále bych zmínil Děj, i když do světa SW nepřivádí takřka nic nového. Tak i přes to je to něco nového co jsme neviděli. Celý děj nabývá po zmateném začátku rychle akce a neustoupí jí až do závěrečných titulek. Možná je zde pár scén kde nebylo plno akce ale vzhledem k filmu jako celku se to dá prominout a beru to spíš tak jakože režiséři chtěli trochu zvolnit aby se divák mohl na chvíli uvolnit. Po té jsou ze naprosto krásně povedené efekty jak ty vizuální ( tvořené PC) tak i ty speciální ( tvořené Na Place) . Palec nahoru i za tu atmosféru, kterou celý film provází naprosto úchvatně. Sice je škoda že to skončilo tak jak skončilo, ale na druhou stranu si myslím, že je to rozumné než nějaké nesmyslné úprky, které by byli naprosto nemožné. Zkrátka mám z tohohle filmu smíšené pocity a nemůžu se rozhodnout zda sem se zamiloval do celého děje a nebo do té skvělé herečky :) dávám 85% a hned objednávám limitovanou sběratelskou edici :) Shlédnu to 17.12.2016

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

No upřímně čekal sem od toho trošičku více. Dějová línije je v celku jednoduchá, ale i přesto že je jednoduchá v kině mě to nenudilo ani chvilku. Naprosto oceňuji návrat starých postav, které mi při vstupu vykouzlili úsměv na tváři a vehnali slzy do očí, když sem si zavzpomínal na starší díly. Trošku mě mrzí jak to skončilo a kdo tam umřel byl to můj hrdina a oni se ho takhle nepěkně zbaví :/. Přišlo mi že se První řád vzdal nějak rychle čekal bych nějaký ještě zvrat u konce, který by nám odhalil nové pokračování, ale bohužel se tak nestalo. J.J. Abramsovy to nelze zazlévat on ještě požadoval od Disney rok navíc aby mohl předělat scénář ale dementní Disney vidí prachy a tak to chtěl mít co nejdřív ... no když to tak vezmu klem a kolem tak se to v celku povedlo a bylo pěkné vidět tuhle ságu opět na plátně. Hodnotil bych toto dílo 5* , protože když to srovnáme se sračkami dnešní doby typu Hunger Games nebo nové díly Rychle a zběsile tak je to naprosto fascinující film, který nemá úspěch kvůli vycákáným 13ti letím holkám a nebo kvůli tomu, že při natáčení umřel herec, ale kvůli tomu že je to velice kvalitně zpracované a natočené.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Mám s toho tak trochu smisene pocity. Podle traileru bych od toho čekal něco více ale i tak to za to stalo. Sice se to zde odehrávalo de facto je na 4 lokacích ale i tak s toho mám celkem dobrý pocit. Když to vezmeme kolem a kolem tak je s toho luxusní pokračování s trochu slabším scénářem ale za to nabití akcí a vtipnými hláškami (ano většina hlášek vyšla z úst iron mana). Sice někde Josh zvonil ale vše to Vynahradila pořádána akce hned na začátku a pořádný boj ke konci je mi celkem lito ze tony, hulk a hawkeye opustili avengers ale oni se vrátí Teda aspoň 2 znich. Takže sice mám z tohodle počinu tak nějak smisene pocity že mně to chvíli bavilo a chvíli sem se nudil ale i přesto to Jhos vytvořil na výbornou pár chyb tam je ale ty se dají přehlédnout ale to že andymu dali takovou menší roli sice ji zahrál úplně bezvadně ale podle mně si mohl zasloužit něco víc ... :) zkrátka nebylo mi lito dát za to peníze a s klidem na to půjdu znova. Ps: ještě mě celkem štve že se zbavili quicksilvra tak rychle. 4 hvězdy za některé naprosto kulervoucí akce a pár tonyho skvělých hlášek.

Poslední hodnocení (283)

Doktor Strange (2016)

17.12.2016

Rogue One: Star Wars Story (2016)

17.12.2016

Deadpool (2016)

20.02.2016

Velký Gatsby (2013)

17.01.2016

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

18.12.2015

Terminator Genisys (2015)

11.07.2015

Avengers: Age of Ultron (2015)

02.05.2015

Interstellar (2014)

05.04.2015

Švédská trojka (2013) (pořad)

05.03.2015

Reklama

Poslední deníček (4)

Day/ 3.

Tak todle jsem už nechtělpřipisovat k dnešní recenzi ( pokud se to tedy dá takhlenc nazvat) na AS 2 a tak to píšu semhle. Před malou chvíly jsem dokoukal další epizodu ze seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. Ve dvacátém díle se dozvídáme pár nových věcí a to konkrétně o projektu TAHITI a dále s jakým plánem nasedla Skey do letadla s Wardem. A opět se k Coulsnovi připojí agentka May a objeví se zde i Hillová takže nářez i když bych možná todle považova za poněkud slabší díl ale i tak je dobrý a tch pár hlášek tam taky  Coulsn vypustil ... i přes ten pocit slabšího dílu jsem si to užil a do konce serie chybí pouze dva poslední díly .. :)

Day/ 3.