Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (158)

plakát

Lajna - Série 3 (2021) (série) 

Tak to je hustýýý. Po mém komentáři po druhé řadě se musím tvůrcům omluvit. A smekám. Parádní překvapení, hlavně tématický. Hrouzek na Slovensku, to jsem nečekal. A to sedlo. S tím se dalo pracovat a taky to tvůrci maximálně využili. Hlavní dvojice, Langmajer, Vagnerová, opět naprosto super! Ostatní kolem taky dost dobrý, lepší než v druhé řadě. Celkově o dost lepší než druhá řada, ale ne tolik, jako první, ta je jasně nejlepší.

plakát

Dvojníci (2016) 

Pěkný, milý, normální, v pohodě. Rychlé a "zkratkovité" vyřešení já beru jako plus, zvlášť u takovéto lehké nenáročné komedie. Než nějaké přehnané a natahované znovu a znovu vysvětlování a dokazování, že ten je ten a druhý onen... u tohoto filmu to takhle kvituji a chválím.

plakát

Písečný muž (2011) 

Ty v***, tak to je hustýýýý... spíš sypký teda :-) Pár dobrých frků, hlavně v první půlce filmu, kdy zjišťuje co se děje a snaží se to nějak maskovat. Mezi tím trocha zvědavosti, co to je, proč to je, co z toho bude. Ale postupem času, hlavně pak s blížícím se koncem, a jak rozklíčovává jak to zastavit, už se jen divíte jak to koho napadlo a po skončení si řeknete "to byla blbost".

plakát

Amistad (1997) 

Nevim. 3*... trochu mě i mrzí... tak nějak si říkám, že by si to zasloužilo i víc... natočené je to výborně, výborné herecké obsazení... ale... nepřijde mi to až tak strhující, nějak mě to nevtáhlo... nemám ten pocit, že bych to musel nebo chtěl vidět znovu... hodně dobrý film, který ale bohužel u mě zapadne a možná na něj časem i zapomenu... proto (lepší) 3*.

plakát

Lajna - Série 2 (2019) (série) 

Tady musím ubrat hvězdu. A vlastně čtyři nechávám jen kvůli Langmajerovi. Ten opět naprosto vynikající a dokonalý, stejně jako v první sérii, stejně tak Vagnerová taky výborná. Tyhle dvě hlavní postavy pořád paráda, skvělé hlášky a momenty. Ale taková ta omáčka a minipříběhy kolem a ostatní postavy nic moc. Ne špatný, ale v provnání s první sérií (dost) slabší. Postava Hrouzka st. se moc nepovedla, aspoň u mě moc sympatií a obliby nenabrala, jak hlavně obsazením, tak i působením v ději. Ale celkově s první sérií super. Jen doufám, že další už nebude. Řek bych, že už to je vytěžený a těžko by se dala držet laťka aspoň s druhou sérií, spíš by to bylo zas o kus horší a to už by byla opravdu škoda.

plakát

Lajna - Série 1 (2017) (série) 

Super projekt! Hustý hlášky, Langmajer naprosto famózní, Hana Vagnerová taky super, ale i ostatní herci a postavy paráda. Minutáž akorát na takovýhle seriál, osm dílů taky. Tak asi jako každý seriál, i tohle má nějaké slabší momenty, ale minimum a snadno to odpustíte.

plakát

V pasti (2016) 

Vcelku s tím nemám vůbec problém. Rozběhlo se to velice dobře, třičtvrtě filmu bylo celkem dost dobrý. Ale rapidně se to zkazilo v momentě, kdy všechno vyjde najevo a začne klasická "únikovka", bohužel totiž plná předvídatelných, nelogických a tolik obehraných situací. Ale tak musíme být shovívaví, ty musí v takovém filmu asi být, protože jinak by bylo hotovo za pět minut a „dramatický“ závěr by se nekonal.

plakát

Sucker Punch (2011) 

V hodnocení to tu lítá hodně a ani se nedivím. Není to film pro každého, je zvláštní, zajímavý a divný zároveň. Záleží co si kdo z toho vezme a jak to koho osloví. Mě bohužel vůbec. Nezaujalo mě to, nebavilo a nemám vůbec potřebu to vidět znovu. Dvojí smyšlená úniková realita u mě moc na zajímavosti nepřidala, navíc ta první, tzn. v tom "podniku", je taková divná, události tam naskakují tak nějak nekontinuálně... asi to tak má být, ale koho ten film neosloví, jako mě, tak to vnímá jako negativum. Dokoukal jsem to (a chvílemi jsem to i zrychleně posouval) jen proto, abych zjistil, co bude na konci ve skutečné realitě. Za vyvolání této malé zvědavosti, hudbu a úvodní scénu jedna hvězda.

plakát

Skleněné peklo (2017) odpad!

Pokud někdo dělá remake TAKOVÉHO filmu, měl by si s tím dát větší práci, a pokud na to nemá, tak ať to nedělá. Všechno špatně, v čele s lacině vypadajícími digitálními efekty. Jak z tohoto filmu může někdo udělat „rodinný“ film!?! který se celý točí jen kolem jedné svépomocí zahraňující se rodiny, které venku nečinně fandí všichni ostatní (včetně záchranářů).

plakát

Manžel na hodinu (2016) 

Líbil se mi o dost víc, než první díl. Rozjelo se to skvěle, ale (stejně jako u prvního dílu) tomu jakoby postupem času trošičku ubýval dech. Možná i proto jsem nedal vyšší hodnocení, i když tady to "uvadání" zdaleka není tak markantní a „škodící“ jako u prvního filmu. Nadšený jsem byl z Evy Holubové, jejíž postava tady má hodně prostoru, a svojí roli hraje naprosto bravurně. Dost se mi to přiblížilo 4*, ale… těsně ne. Jinak ale pěkný film, příjemná vtipná oddechovka, pobaví.