Reklama

Reklama

Písečný muž

  • Švýcarsko Der Sandmann (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Filatelista Benno má rád pořádek, Beethovena a krásné ženy. Jeho sousedka Sandra sní o kariéře zpěvačky, po nocích ho ruší hlasitým zpěvem ve svém baru a je neúspěšnému dirigentovi vůbec trnem v oku. Jednoho rána najde Benno ve své posteli písek. Když zpozoruje, že písek trousí on sám, změní se jeho dosud spořádaný život v naprostý chaos. Den ze dne se z něho sype více písku a brzy hrozí, že se celý rozpadne. Jakmile Benno zjistí, že právě Sandra je klíčem k záchraně, začíná zoufalý závod proti času... Písečný muž je moderní pohádka se špetkou černého humoru o síle proměny a odvaze ukutečnit tajné sny. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Konev odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát odpad hned po 1/2 hodině, ale vzhledem k celkovému hodnocení jsem dokoukal film do konce. Děsně nesympatický, arogantí a namyšlený filatelista, který dostal, co si zaslouží: za lhání se ztrácel a měnil na písek. Ani romantika, ani drama, ale prostě a jednoduše kravina! Ani ten konec to nezachránil. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně zajimavá psycho podívaná, hlavně v první polovině mě to vtáhlo jak lepkavou slinu visící z pusy. Hned prvotní ochrstnutí ksichtu bylo udělany moc hezky a pak se taky dozvíme, že takovej hajzl, co si do huby nevidí, si to aji zaslouží. Každopádně vidíme budování milostnyho/nenávistnýho vztahu mezi filatelistou-hudebníkem a servírkou-zpěvačkou, kterej se projevuje písečnou pohromou. A to je na tom to nejzajímavější - chlap, co trousí písek, kterej dokáže uspávat. Tohle by mě fakt nenapadlo. Chvilema mi to připomínalo jeden z největších skvostů Nicholase Cage Polibek upíra, akorát s tim rozdílem, že se nemění v upíra, ale v písek. A tenhle písečný muž mě zaujal skoro stejně... ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Kdo by si kdy pomyslel, že Švýcaři natočej skvělou netradiční "romantickou" komedii? Já si myslim, že moc lidí to nikdy ani nenapadlo a doteď si myslej, že to je píčovina, Omyl! Peter Luisi vymyslel naprosto nereálnej příběh o chlápkovi, ze kterýho prostě opadává písek a funguje to kurevsky skvěle! Benna musíte už od začátku nenávidět a přejete mu jen to nejhorší a postupem času... se to vůbec nezmění. Prostě to je svině největšího kalibru. Pořád jen nadává, naváží se do ostatních a je to zlý chlapík. Postupem času zjišťuje proč z něj opadává písek a jak se to dá zastavit. Celej film se náramně bavíte a někdy i litujete Sandru, která od Benna dostává takovou čočku. Jen škoda toho americkýho konce, ale tak, byla to romantická komedie, tak se to dalo čekat. Jinak ale příjemný překvapení 83% ()

ariari odpad!

všechny recenze uživatele

bože, zaujalo ma, že to bolo od prvého vzhľadu kdesi v prvej tretine filmu, keď mi pri varení  niečo v telke zaplo nudné a desivo technicky dodrbané.  Romantiky a humoru asi ako keď pozorujete leštiča stále tej istej topánky . Tak priblblo švajčiarska štvrtotriedna nuda, že som ostala pobúrená pri pohľade, aké hodnotenia tu táto arcistupidita z dôb inscenácií 80tych rokov, ale bez akejkoľvek emócie disahla.  ZLatá česká kinematografia. Z tých desať minút, ktoré som vydržala pozerať išlo také teplo, ako v pitevni.  Holt švajčiari nech sa hrabú v bankových číslach a ako trpaslíci Mordoru nech zhŕňajú polovicu svetovej produkcie peňazí, ale filmový priemysel? NIKDY!!!! ()

pan_Bily 

všechny recenze uživatele

Ty v***, tak to je hustýýýý... spíš sypký teda :-) Pár dobrých frků, hlavně v první půlce filmu, kdy zjišťuje co se děje a snaží se to nějak maskovat. Mezi tím trocha zvědavosti, co to je, proč to je, co z toho bude. Ale postupem času, hlavně pak s blížícím se koncem, a jak rozklíčovává jak to zastavit, už se jen divíte jak to koho napadlo a po skončení si řeknete "to byla blbost". ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama