Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (90)

plakát

Aeon Flux (2005) 

Nechal sem se zlakat krasnou Charlize "Candy" Theron - hodne silna hvezdicka je za tu sexi nocni kosilku :))

plakát

Achiwa Ssipak (2006) 

Mame tu dalsi korejsky ulet ve stylu Itchy and Scratchy, ktery krasne vystihl mandelbrot. Jak spravne uvadi, forma zvitezila nad obsahem, krasne se na to kouka, je to zabavne ve sve uchylnosti, ale jakmile k hlavnim hrdninum necitite zadne emoce, tak se z toho vic jak prumer vyzdimat neda.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Tohle byl od Burtona krok vedle. Kolikrat uz sme videly prolety kamery skrz vojska, finalniho protivnika (drak) ktery vypada stejne jako jiny finalni protivnik (drak) a spoustu postav ktere jsou vizualne velmi zajimave, ale jinak o nich vic nevime. Je jasne, ze ani knizka nam je tolik nepriblizi, ale aspon se o to nepokousi tak rychle jako Burton. Do filmu nas vrhne hrozne rychle a pritom si mohl odpustit ten renesancni uvod na zacatku. Vjemu je potom tolik, ze to clovek ani nestaci vnimat a veskere detaily prijdou v nivec. Kdyby misto drahych digitalnich triku vsadil na nakladnou vypravu, mozna by tolik nevydelal, ale u svych fanousku by videl palecek nahoru. Takhle jsou to jenom dve hvezdy za kocoura Sklibu.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Tenhle pán prostě umí! V kině sem sledoval ostatní diváky a buď nevycházeli z údivu nebo měli na tvaři takový připitomělý úsměv. Audrey Tautou je pro mě esence ženství :o)

plakát

Ata Whenua - Shadowland (2007) 

Pro fanousky prirodopisnych dokumentu a trilogie LOTR jasne MUST SEE! Jedna se o jedno z poslednich opravdu izolovanych a neprobadanych mist na Novem Zelandu, za rok zde spadne 8 metru srazek, voda tece opravdu vsude a neustale formuje krajinu. Film si nejlepse vychutnate v kine v mestecku Te Anau, ktere je vstupni branou do narodniho parku Fjordland.

plakát

Babel (2006) 

Skladacky ja rad a tahle se zatim panu AGI povedla nejvice - ne jako kdyz v 21 gramech rozbil vazu ktera se rozletela na drobne kousky a nektere zustaly nenavratne ztraceny nebo zbytecne daleko od sebe...jestli mi rozumite. Babel je jiny. Divaka upouta netradicnimi exteriery, treti svet, urban...pribeh plyne velmi pomalu, porad je na co koukat a tak s dobrou pozornosti a lepidlem v ruce si tohle puzzle slepite bez vetsich problemu - vysledny obraz se uz zaramuje sam.

plakát

Balto (1995) 

Ten příběh je hroznej, a přitom scénář je z pera hned 4 scénáristů. No možná proto. Dvě hvězdy za odkaz na E. T.ho. Japonský anime je holt jinej level.

plakát

Casshern: První samuraj nového věku (2004) 

Moc sem se na tenhle kousek tesil a to sem nemel delat. Ma to styl, barvicky, dobre herce, ale spousta scen je tak trochu navic a scenarista se mel spise venovat hlavni dejove lince a vic ji rozvinou, zacatek je totiz malinko hrrhrr a divaka jenom mate. I pres velkou lasku k asijskym filmum musim dat holt prumer, rsp. 60% - melo to na vic!

plakát

Černobílý svět (2011) 

Puvodne sem dal *** ale pres noc se me to rozlezelo v hlave a rikam si...ty herecky, ten film vylozene tahnou, i kdyz je samozrejme podle vzhledu a charakteru hned jasne kdo hraje na jake strane. Je tu par silnych momentu, ta doba musela byt nesnadna, urcite vic nez bylo zobrazeno, coz me mozna ve vysledku chybi. Zamerne sem si o filmu nic nezjistoval, nevedel sem na co jdu a tak mohu objektivne rict ze Taylor vykrada Mendese kudy chodi, voice-over hlavni hrdinky jako by vypadnul z Americke krasy a zpusob vyobrazeni postav a vztahu je totozny jako u Revolutionary Road, k tomu hudba T. Newmana ktera je tentokrat nejaka nevyvazena, pritom ustredni motiv vyvolava husi kuzi. Co je teda spatne: film tlaci na pilu, az je nakonec trochu naivni, misty dost predvidatelny a obcas se snazi rict vic nez je treba az je ve finale prilis dlouhy. Oscarovy Hype all-over! Nakonec teda nejslabsi **** co sem kdy dal, ale jak rikam, nebyt tech vykonu (a ty retro doby, kterou fakt zeru) tak se jedna o normalni standart.

plakát

Dalkomhan insaeng (2005) 

Korejsky film ma svoji hvezdu a tou je charismaticky Byung-hun Lee. Ma styl, tak jak to mame radi, ale to nestaci. Pak je tu originalni vizualni stranka, mnohdy dlouhe staticke zabery, sceny bez dialogu, tolik typicke pro asijskou kinematografii. No a k tomu pak scenar, ktery nas v prvni pulce seznami s hlavnimi hrdiny aby se v druhe pulce mohla rozjet nemilosrdna pomsta. Takhle ma vypadat akcni film, na ktery nezapomenete!