Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (139)

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

Bože, proč mě takto zkoušíš? Nenech mne, prosím, uvěřiti, že Dánsko je obydleno z půlky devianty a z půlky kretény. Byla mi ta země vždycky dost sympatická. I když...Andersen...Možná už jim tam jebe z toho zvuku, co ho vyluzuje obnovitelná energie. POZOR SPOILER: bílý kabriolet nepatří nikomu ze zaměstnanců nemocnice.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

An apple a day keeps the doctor away...tento opravdovy americky celavek musel zrat jabka od rana do vecera, pac mel excelentni imunitu, Iñárritu. Rad bych byval v kine usnul, abych nejak rozumne vyuzil vyhrazeny cas, ale nudici se slecna vedle mi desne svitila do oci moudrym telefonem.

plakát

Rodinný film (2015) 

Je-li to český film, tak jeden z nejlepších za dost dlouhou dobu. Příběh dává smysl a nemá potřebu vodit diváka za ručičku. Je to slušně natočeno - nevypadá to jak pro TV a chvílemi se objevují momenty jak u Hanekeho, a to nemyslím pejorativně (není to jako lynchování u mladýho Renče a možná to ani není schválně). Herečky ve vedlejších rolích nevyvolávají známý pocit studu z trapnosti (u Rodena, Pechláta, kupodivu Plesla atd. to ovšem dál po česku drhne). A hlavní role! Nevím, jak dopadli Lvi za 2015, ale jestli toho za hlavní roli nedostal Alík (víc Alíků?), tak je něco špatně. Má to dobrej název... Na Barrandov dobrý.

plakát

Zmizení (2013) 

Nechal jsem se, vůl, z nějakého důvodu zmást zdejším hodnocením a zmarnil skoro 3 hodiny života čučenim na film, kde mi všechny postavy bez výjimky byly děsně nesympatické, což ještě zhoršovalo jejich typově nevhodné obsazení (Gyllenhall s tikem jako tajemnej drsnej fízl s asi temnou minulostí? S tím obličejem panny a výrazem przněnýho ministranta?). Kde motivy k jednání všech idiotsky se chovajících pervertů žijících asi kompletně z renty jsou totálně vycucané z prstu. Stejně jako jednotlivé střípky děje, které prostě nemůžou poskládat smysluplný příběh, protože jsou nelogické, odfláklé a časově a místně k sobě nepatří (chtěl se s nima jen tak na chvíli projet?! Kdy, kde, proč?! Jak to, doprdele, jak se to mohlo stát?? Podobný otázky si můžu položit na mnoha místech filmu a uspokojivý odpovědi nenajdu). Kde autoři ze zoufalství vytahujou omšelý berličky jako galerii deviantů, zpovědní tajemství, živý hady a kostry hadů, rozbitý figuríny, opakující se (ale k hovnu sloužící) grafický symboly, temný díry plný zla pod každým druhým barákem, drogy, prasečí hlavy, prach, krev, louhy a pavučiny. Huba a atmosféra: jsou temný a strašidelný (pro mě teda spíš nepříjemný a disharmonický), to ale vůbec nemá oporu v tom, co se ve filmu děje. Asi jako když jsme se v dětství děsili v čistým a světlým sídlištním sklepě kdovíjakým nebezpečím. A je to strašně dlouhý. A jako poslední rána Čechovova píštalka. Jo...a může mi někdo vyslvětlit, proč tolik lidí nachází kvalitu a zábavu(!) v ujetinách tohohle typu – mlčící jehňata, 7, true detective, u nás ta sračka z uhelný pánve. Nepopírám, že to někdy nějakou řemeslnou kvalitu má, ale jakou zprávu o stavu člověka to přináší? Nebere mi to ani rozum, ani cit.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

S US bezpečnostními programy to jde silně z kopce, i ksichty superagentů jsou čím dál děsivější. Zelenej a modrej prášek, vyráběné průmyslově na Filipínách, jako pupek příběhu? Heh...Kolik je na ně asi doplatek v lékárně? Ten na inteligenci bych si pořídil, třeba bych potom líp věděl, jak smysluplně nakládat s časem... Jak byla trilogie s Bournem kompaktní a nadupaná, tak je Gilroyův apendix vodovatej. I toho Mobyho jakoby rozředili napůl s vodou. P.S.: Proč mají všechna auta ve všech bouracích filmech nefunkční airbagy? Nikdy jsem se nad tím nezamýšlel, ale u týhle slátaniny jsem měl spoustu času na kdejakou pochybnost.

plakát

Divoká stvoření jižních krajin (2012) 

Protože jsem neměl síly ani touhu hledat hluboký obsahy, skrytý poselství a nevím co, tak jsem viděl jen hrozně nepříjemnej, špinavej a agresivní film (teda půl filmu) . Skoro bych to viděl na odpad, ale ta malá niga na hvězdičku asi byla.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Nechci malovat negra na zeď, ale mám obavu, jestli Bastardi nebyli poslední Tarantinovou předsmrtnou erekcí.

plakát

Melancholie (2011) 

Snad je tam někde ukrytý nějaký metafór, ale že se mi ho nepodařilo odhalit, zůstal mi jen na hranici kýče přeestetizovaný salónní žert bez váhy, jako byla bez váhy i sama Melancholia. A stejně jako nehmotná planeta nevyvolala na moři byť i jen vlnku, ani on nezčeřil mojí poklidnou mentální hladinu. To se mi u LvT většinou nestává. Tři hvězdičky jsou možná až moc.

plakát

Urbanized (2011) 

Prapodivná směska nesourodých situací, které jakoby každá přicházely jako upoutávka na svůj vlastní film. A každý z těch filmů by asi dával větší smyl než Urbanized, o kterém se chce říci, že je to - analogicky k sídelní kaši - kaše filmová.

plakát

Američan (2010) 

Kouká se na to pěkně, ale stejně je škoda, že se hned první den natáčení ztratil scénář. Naštěstí v půjčovně v Castel de Monte měli Jarmusche, Thekla si krapet vybavovala Bruggy a z toho už se dalo při té improvizaci trochu vycházet. ..Hele, Jacku, vypadni na chvíli na venkov a stluč mi tam na koleni nějakou prima opakovací pušku ze starý převodovky. Pro jednu echt osudovou žábu. Dejte si někde na náměstí nápadný kafe, každej u svýho stolu, Jacku, a dohodněte podrobnosti...Počkej na mě za 5 minut u řeky, kotě. Víš přece - tam, jak sme posledně jeli půl dne autem... Vodkrouhni toho lůzra. Třeba vo těch slavnostech tím novým samopalem, ať neděláme zbytečnej rozruch...ale možná, že jsem všechno blbě pochopil a na tripu nebyl scénárista, ale sakumprásk celá Pavlova zločinecká banda. Každopádně budu mít od teď už navždy strach, až se mi na zadek auta přilepí někdo v ponožkách na rychlým skůtru. Ale, jak jsem psal na začátku, s vypnutým mozkem je to hezký na pohled. To ale není úplně typický rys "artových filmů 70.let"...